Oltiin tuon kisareissun yhteydessä maalla äitini siskolla Leppävirralla. Siellä oltiin, käytiin Savonlinnassa, Kuopiossa ja Karttulassa. Siellä oli kunnolla lunta ja la oli pakkasta leppävirralla -20 astetta. Mulla oli kerroksittain 5housut ja 4 paitaa+takki. Lenkkareilla meinasi vain varpaita palella.

Tuolla reissulla tuli myös koiria hoideltua. siistin Simban 13v collien karvat, jotka oli hieman kasvaneet. Klikaamalla kuvat isompina.
Ennen:
 IMG_1422.jpg

Jälkeen:
 IMG_1781.jpg

Harjasin sitä, myös. Tai opetin sietämään sitä kun muuten se näykkii ja yrittää purra ja pyörii ja vetää pois. Eli pari harjausta ja nami. Seistiin puupinon vieressä ettei pystynyt pyöriä. Tuollein ei kauhean tehokkaasti saanut sitten harjattua muttei se ainakaan ollut Simballe epämieluista.

Rasmusta tuli myös harjattua kisoissa ja muina päivinä. Siitä lähti kauheasti karvaa varmaan iso kasa. Rasmus sai hakea frisbeetä ja palloa. Tokoilemalla syötin kuivaruuat. Niinkuin naksutin kirjassa sanottiin ruokkimisen namupalojen laitosta ruokaan että "kysymys kuuluukin kuka huijaa, ketä". Vilille kelpaa hyvin kuivaraksut, muttei Rasmukselle jos ei montapäivää saa kuin niitä. Ja Rasmus on muutenkin tosi älykäs. Eli Rasmus huijaa meidät laittamaan ruokaan jotain mukaan. Kyllähän ne palkkana maistuu hyvin. ;)

Opetin myös Leppävirralla hirvikoira Sakkea sille häkissä hiemantapoja, kun se hyppii ja raapii. Käänsin selän kun se hyppii ja kun rauhoittui sitten taas sai huomiota. Se oli tosi energinen n. 1vuotias. Maahan menot ja istumiset sujuu tosi hyvin paljon paremmin kuin vilillä. Opeteltiin siksakkia jalkojen välistä, Rasmus tajusi nuo paljon nopeasti. Mutta kyllä se sitten alkoi ihan hyvin sujua. Ja kahdeksikkoa jaloissa sekin hieman treenausta tarvitsesi lisää. Ja muuten kävelyä ennen hyppimistä ja siitä maahanmenoa. Ja edessä istumista ja kontaktista palkaa, se myös oli hankalaa. Sai Sakkekin hieman aktiviteettia. Harjatakin me harjatakin meinasin muttei siitä lähtenyt niin karvaa ja kampa ei oikein sopinut turkille ja harjattava paikallaan.

Mökillä kävi myös taas kesällä mukana mökillö ollut Vilma tyttö monsteri. Riehui poikien kanssa.

Kuvia kaikista löytyy täältä.