Tänään harkoissa. Otettiin ensin pieni kontakti harjoitus. Rasmus meni kontakti tänään hyvin ja nopeasti. Oli tosi reipaskin vaikka oli aamupäivällä ollut mukana tunnin reippaalla lenkillä.

Sitten tehtiin Katan harjoituksilla aika vertailua. Ensiksi oli 4esteen eteen meno suora putki, joka ei ollut seuraavalle esteelle päin. Siitä vielä vähän kaareva n. 5esteen suora. Siinä koitettiin kaksi tapaa. Toinen juostiin samaa aikaa ja haettiin putkesta ettei tulisi kaarrosta. Ja toinen tapa että kutsuttiin nejänneltä esteeltä heitettiin putkeen ja mentiin ainakin tokolle esteelle ja suora vedättämällä. Ainakin kolmella tuo vedätys ja kutsu tapa oli n. 5kymmenesosaa nopeampi, Sololla oli molemmat samoja. Eli mitä monet luulee että nopeampi juosta vieressä kuin edessä niin näissä ainakin oli parempi kutsu ja vedätys. Jos oikein muistan Rasmus taisi saada tuolla vieressä juoksemisella n. 9,7-9,9s ja vedätyksellä kai 9,3-9,4s. Eli paljon nopeemmin. Solo(lyh.collie) sai molemmista n. 8,5s. Ossi pumi sai n. 10s ja toinen nopeampi.

Sitten kepeillä harjotusta. Koitettiin Rasmuksen kanssa avustuksella ja ilman. U:n muotoisesti ensin kolme hyppyä ja kepit. Aika samat ajat tuli. Sitten otettiin 90asteen kulma ekaan sisääntulo aukkoon se itsenäisesti ja auttamalla. En muista oliko tässä mitään suurta eroa ei kai, toisella Rasmus meni lopun vain nopeammin kulman haki suorasti.

Sitten suoralla hyppy-kepit-hyppy. Niissä testattiin millä tavalla ohjaajan kannattaa liikkua vedättäen edessä tai vieressä. Rasmuksella nopeampi oli edessä.

Muut paitsi Solo eli Ossi pumi, villikset Miina ja Wella ja Peggy borderi koittivat avustuksella kädellä ja normaalisti. Kaikilla tuli paljon nopeampi aika tuollein kuin normaalisti. Vaikka vain 3 esteen pätkä niin n. 5 kymmenesosan ero. Rasmuksen kanssa koitettiin ja samat aika sama molemmilla.

Rasmus oli tänään tosi innoissaan ja sen mielestä noi oli liian vähän. Hyvä että tuli helpommat ja motivoimammat treenit viikonlopun 6kisaa varten. Ja onneksi ne myös purinalla.