Kävin tekemässä jäljen 11.30. Askelmittari oli sanonut sopimuksensa irti niin en tiedä minkä pituinen jälki oli. Mutta oli se kyllä pitkä ainakin samanpituinen kuin viimeksi jos ei pidempi. Jäljelle tuli 6 keppiä mutkia ja mutkittelua. Lunta oli 1-2sentin kerros, maasto aika mustikkavarpuista. Pouln ylityksiä tuli ja kun jäljen tein siellä lapsi ja isä käveli jäljen lähellä ehkä jossain sen ylikin.

Lähdettiin kotoa ehkä 25vaille eli silloin jälki ollut jo 1h 5min ja sitten lisättynä aikakun kävelimme jäljelle eli n. 10-15min. Nähtiin siinä jäljen vieressä 2 koiraa. Ja näytin äitilleni kuinka Rasmus osaa tiputtaa puusta nännikumin. Harjoiteltiin se kun tehtiin jälki kun nännikumi lensi puuhun(hakaisija max 5cm) niin Rasmus vaan haukkui sitä ja pyöri ympyrää. Opetin että sitä päin piti hypätä niin se tippuu. Otettiin pari toistoa ja Rasmus tajusi nojata puuhun ja pyöriä sitä tönien ja ympäri niin lelu tippuu. Sen se vielä muisti kun laitoin puuhun ja tönisitä seisten ja hieman töni eri puolilta. :D

Lähetin jäljelle n. 10metriä sivusta kuten janalta. Rasmus tajusi jäljen oikeasta kohtaa ja jäljesti hyvin. Parissa kohtaa jälkeä se eksyi mutta löysi aina takaisin jäljelle. Seurasi hienosti jälkeä sen mutkitellessa ja lopun kallio-osuudella. Kaikki kepit löysi oma aloitteisesti ja innokkaasti häntä heiluen jäljesti. Hyvä että kohta alkavat jälki treenit niin päästään harjoittelemaan toisen ihmisen tekemällä jäljellä. Jos tulee taas hyvät kelit niin voin tehdä esine ruutua.

Jäljen lopuksi Rasmus sai hakea nänni kumia ja leikittiin hakua sen kanssa. Kun tein jäljen niin sen jälkeen opetin sille haukkua. Menin puun taakse kumin kanssa ja käskin etsi. Rasmus kyllä meinasi etsiä esinettä mutta käskin sen luokse ja sanoin hauku. Haukahti aina sitten ja sai lelun. Niin nyt koitettiin että äiti menee lelun kanssa piiloon. Pidin Rasmusta niin ettei se nähnyt minne äiti meni. Kun se sitten aina lopulta löysi äitin niin hieman mietti ja sanoin kauempaa hauku se haukahti sitten ja siitä naksutin ja sai namin. Tehtiin pari toistoa kotimatkalla metsässä ja sujui ihan hyvin. Rasmus ainakin tykkäsi tälläisestä piilos leikistä. : ) Jatkuvuutta haukkuun voi vaatia vaikka seuraavalla kerralla. Nyt haukut ei ollut niin kimeitä enään myös.

_________________
bc pennun nimi on myös päätetty siitä tulee Ruuti. Ruuti on siis mustavalkoinen uros, jolla klassinen pää ja kaulus. Ja kaulus katkeaa toiselta puolelta. Odotellaan että pääsemme katsomaan, jolloin päätämme tuleeko se meille.