Lähdettiin Rasmuksen kanssa 11-maissa lenkille ja oltiin noin tunti ulkona. Käveltiin asfaltti tietä leppävaaraan Ruusutorpan koulun kentälle jossa otettiin tokoa. Mulla ei ollut toko kassia mukana ja en meinannut tokoilla. Mutta nameja löytyi niin sitten treenailtiin seurausta, idaria ja luoksetuloa.

Tällä kentällä ollaan käyty treenaamassa ehkä kaksi kertaa silloin kun harjoiteltiin voi ruutua.
Kun aloitin seuraamisen samalla tavalla kuin kokeessa katseli ekat metrit ypäristöä. Kun sitten otti kontaktia naksuttelin ja muutaman naksauksen jälkeen unohti haahuilun ja meni tosi hienosti. Otettiin seurausta kävelyssä, juoksussa ja hitaassa kävelyssä. Naksuttelin oikeaa kohtaa ja käännöksiä. Rasmus teki iloisesti työtä ja sillä oli nälkä.

Sen jälkeen otettiin idaria. Aloitin eka ketjuttamis tavalla eka maahan menoa, sit istuminen+maahan meno. Treenasin kuitenkin enemmän ettei ennakoi nousua kun tulen vierelle. Tätä ei olla ennen treenattu ja tuon olen sallinut. Mutta nyt muutama kerta meinasi nousta liian aikaisin. Otin sitten että jätin esim maahan kävelin neliön ja ohi ilman käskyä ja vielä toisen neliön ja sitten vasta pääsi mukaan. Tätä pitää harjoitella. Sitten kyllä lähti mukaan hyvin kaikki asennon vaihdokset. Kerran monen istumisen jälkeen jäi seisomaan. Voi olla että hieman sekotti tämä uusi tapa. Mutta kun lähdin takaisin kohden tajusi että istuminenhan se oli. Idariakin meni innoissaan, tällein kun Rasmus menisi kokeessakin, muttei. Ainakaan vieraissa halleissa ja paikoissa. Kirkkonummen halli ja purina on jo niin tutut niin niissä voi hyvin tokoilla.

Tuon jälkeen otettiin luoksetuloa. Rasmus tuli vauhdilla, nopeat pysähdykset ei kertaakaan ennakoinut! Eli tosi hienosti. Otin ekan luoksetulon maahan menon tuli vauhdilla ja jäi hyvin. Seuraavassa taisi olla seisominen sen se jöi kuin seinään mitä se harkoissa parhaimmillaan tekee. Sen jälkeen taisi olla läpijuoksu ilman mitään ennakointia. Ja vielä maahanmeno johon jätettiin.

Mentiin sitten leppävaaran golfkentän viereistä hiekkatietä ja siitä uutta hiekkatietä lenkki kilonpuiston koululle(se uudempi) löydettiin siinä sitten kepi jota Rasmus kanneskeli ja haeskeli lenkin loppuun. Koittiin uuden koulun sillan omaista ritilä siltaa. Rasmus ei huomannut edes sitä. Siitä näki läpikin ja erikoinen tassuille. Hyvän pientä kuitenkin se ritilä. Tässä on hyvä käydä pennun kanssa myös tutustumassa.

Siinä nähtiin sitten myös pieni collie narttu 1v 3kk en muista nyt nimeä. Pennusta asti olen nähnyt aina välillä.
Rasmus leikki vain kepillä ja collie yritti välillä napata keppiä muttei täysillä uskaltanut. Kun tultiin hiekkatielle ja o koirat juoksenteli keppiä.

Nähtiin Kira, Kiran äiti, mummi ja Ronja. Sanoin collien omistajalle että Ronja voi ärähtää. Mutta collie meni jo sinne moikkasi Ronjaa. Ja noi päästi ronjan remmistä irti että sai tutustua. Ronja oli tosi nätisti ei ärähtynyt. Lähti sitten mua moikkaamaan ja hieman luimi collielle tai näki että hieman se sitä epälytti. Ronja meni moikkaamaan collien omistajaa ja kun collie tuli lähelle hieman ärähti, mutta pienesti torui sitä ja kehuin aina kun oli collien kanssa nätisti. Loppu ajan Ronja oli tosi hienosti sen kanssa. Sitten men lähdettiin eri suuntiin ja ne meni käymään Ronin kanssa sellossa. Kyllä Ronja on paljon parantanut tapojansa siitä ajasta kun räyhäsi kaikille. 
Ronjalle suunniteltiin myös pääsiäiskisoja la ja ma yhdet purinalla. Vielä varmaa ei ole ohjaako kira vai mä.

Muuta:
Sara & Ben tulevat ehkä huomenna tänne käväsemään.

Ja vihdoim myös Glendan pennut syntyivät! 6pentua 3poikaa ja 3tyttöä. Tästä kovasti toivomme jos Riitta (kasvataja) meille päättäisi uros pennun antaa. :)

Puuhailin myös isäni rakennusfirmalle sivuja. Ulkoasun tein n. kuukausi sitten ja koitin toisella ohjelmalla siirtää noita ftp-sivuja nettiin. Latasin uuden tavan ja sitten hokasin miten tullaisia sinne laitellaan.