Tänään kun pääsin 1koulusta lähdin suoraan kotiin tultua Rasmuksen kanssa lenkille käveltiin treenailemaan vaihteeksi Leppävaaraan Ruusutorpan koulun kentälle. Siellä ei silloin onneksi ollut ketään. Otin toko kassin ja harjoiteltiin ruutua ja ohjattua. Aamulla oli kamala vesi sade mutta nyt ei satanut ja maa oli kuiva.

Tein ruudun ensin. Otin mukaan ruohon vihreät ikean muoviset kukkaruukut, joilla tein ruudun ja merkin. Rasmus meni taas merkille ensin niin että piti nuuskia sitä hieman tai nuuskasta. Meinasi taas ekalla kerralla jäädä hieman vinoon ja käskin korjaamaan ja korjasi. Otettiin siitä pari toistoa niin että meni hienosti laukalla merkin taakse.

Sitten kun se sujui otettiin ruutua, jossa tarjosi "joka merkkiä" eli meni joka merkin taakse. Ei mennyt myös suoraan vaan sivusta sisään. Tulin ensin merkille auttamaan, sitten ruudun eteen ja sitten treenattiin kutsu ruutua. Sitä otettiin joka suunnista ja sitten Rasmus alkoi n. 5 toiston jälkeen menemään hyvin eri suunnista.

Niin ja tämä ruutu oli lähellä seinää tai aitaa, kun yleensä ne on siitä kauempana. Kisoissa kun Rasmus menee loppumatkan ravia ja meinannut aina pysähtyä liian aikasin, mitä ongelmaa koskaan harkoissa ei ole. Vaikka teen usein 30m ruutua ja kisoissa sen on 25m.

Sitten kerraattiin se kokonaisena liikkeenä ruutuun asti ja se sujui hienosti.

Tein sen jälkeen ohjatun. Nappasin äidiltä jemmaan kaksi keltaista muovi ruukkua, missä reiät pohjassa ja tulee kukan mukana. Niitä oli 2 ja 2 on kukilla ruukussa niin kun kukat kuolee saan 4kpl niitä keltaisia niin sitten voi tehdä ruudun. Oli tosi kamala tuuli että piti laittaa merkit ihan hiekalla ympäriltä ja hieman sen päälle. Hyvä että oli nämä mukana. Meni taas tälle "oudolle" merkille niin että nuuski sitä ensin ja jäi vinoon. Käskin uudestaan ja oli lähdössä kapuloille, komensin takaisin ja meni hyvin. Otettiin ensin vasenta, meinasi aluksi lähteä aina oikealle kun näytin sinne sitten keskittyi ja toi oikean kapulan. En osannut laittaa kapuloita ihan symmetrisesti merkkeihin nähden. Otettiin myös oikeaa kapulaa ja meinasi lähteä siinä ruutuun alussa, sitten meinasi tarjota keskimmäistä, kunnes tajusi oikean. Tehtiin vielä molemmista toistot ja sujui hyvin. :)

Lopuksi otettiin vielä ruutu namikupille merkin kautta ja jätettiin siihen. Silloin tulivat myös jotkut pojat sinne pelaamaan jalkkista niin tultiin juuri hyvään aikaan.

Rasmukselle teki taas tosi hyvää pieni tauko. Se oli tosi innoissaan tokoilemassa ja vaikka sai juosta ruutua treenatessa paljon edes takaisin ei kyllästynyt vaan meni sitä innoissaan. Ehkä pitäisi seuraaviin kisoihin pitää parin päivän tauko sitä ennen jos se motivoisi enemmän..