Tänään oltiin mun ja Rasmuksen ekassa jälki kokeessa. Onneksi ei oltu ainoita kun taisi ainakin 2 muutakin olla ekaa kertaa. Tämä oli meidän pk seuran järjestämä. Rasmuksen kanssa ilmoittautuminen tuli vähän nopeasti maanantaina lähetin ilmoituksen kun kuulemma tilaa oli ja sitten tänään oli koe. Kokeessa eniten jännitti jana, koska sitä ei keretty harjoitella kisamitalla ja otettu läheltä vain pari kertaa.

Kisakirje oli tosi huono. Siinä sanottiin vain luukissa ja mä oletin että se alkaisi tottiksella, mutta onneksi kysyin eräiltä ja ne sano että alkaa maastolla. Kerettiin sitten hyvin vielä sinne. Me saatiin numero 2.

Jäljelle meidän oli toiseksi kauimpana. Odotettiin kun ne lähetti ekan ja sitten tuli meidän vuoro. Jäljen janalle käveltiin polku kallion viertä ylös ja sitten se meni ylhäällä kallion suuntaisesti. Onneksi tiesin ainakin siitä mihin suuntaan menee kun ei se jyrkännettä alas ainakaan mennyt jälki janalta. Tämä jännitti tosi paljon. Ja Rasmus käytti nenäänsä sitä etsiessään. Olin lähellä koska se ei vielä osaa itse etsiä, enkä ole opettenutkaan vielä. Ja mentiin paristi janalla edestakaisin. alussa Rasmus lähti jäljestämään hieman oikean jäljen sivussa, tuomari huusi pois ja tultiin uudestaan. Olin jo luovuttamassa mutta ihan lähellä alkua jälki meni ja Rasmus lähti sille.

Mäen ylhäällä oli heti eka keppi. Kepit oli hyvin maastosta erottuvia ja Rasmus sitä vähän mietti, onneksi itse huomasin sen ja käskin tuomaan. Siitä en palkannut, kun oli näköyhteys tuomariin. Rasmus jäljesti hyvin, välillä tarkasti vähän. Onneksi ei multa kysellyt. Pelkäsin kokoajan että entä jos ei löydäkään jälkeä. Jäljesti hyvin 4:lle kepille asti ja sitten meni eksyi jäljeltä. Itse en tätä huomannut paitsi jonkun matkaa mentyä ettei se jälkeä voinut olla. Onneksi Rasmus toi mut ite takaisin lähtöpaikkaan. Jälki kulki myös sammaleisella kalliolla, isojen kivien välistä eli tosi erillaista maastoa kuin ollaan menty.

Jana oli niin surkea ja sitten kun vikat kepit jäi löytymättä vei niin paljon pisteitä. Tuomari antoi vinkkiä janalle ja se ei kyllä tiennyt että sitä ei oltu aiemmin harjoiteltu ja sitä että oltava ainakin 5 metrin päässä. Ja sitten että oli lähtenyt jossain kohtaa takajäljelle mutta olin vetänyt pois, en tätä huomannut. Ja sanoi että pitäisi mennä katsomaan jotain hyvän koiran jonkun voi tason koiran jana työskentelyä.

Esineruutua jännitin myös. Rasmus lähti hyvin. Meni tosi rauhallisesti ihan kävellen vähän liian hitaasti. Esineruutu oli ylämäessä. Etsi ensin ylhäältä tuli vähän alemmaksi sivuun ja löysi lompakon. Toi laukalla ja istui eteen hienosti. Yleensä harkoissa Rasmus menee paljon reippaammin. Saatiin tästä pistettä vaille täydet eli 29p.

tottis meidän vahvin alue, oltiin ensin paikalla makuussa. Onneksi koska näin miten liikkeet menikään. Rasmus makasi hienosti vaikka siihen tuli juoksemaan viereiseen koira puistoon joku koira.

Seuraus oli hienoa. Tuomarin mielestä parempaa kuin  meitä edellisellä aussilla joka sai tottiksesta 97p. Oma vika unohdin l:n vikan sakaran. Eli menin seuraus alun joss juoksut. Käännyin ja menin siinä sivulla pysähyksen. olisi pitänyt mennä vielä eksi sivu. Olen harjoitellut myös kaavion toiste päin. Vaikka näin edellisen koiran menevän sen niin. Sen takia oli vain hyvä.

Istumisessä jäi seisomaan. Idarista kai luuli. Luulin että meni istumaan. Kai erittäin hyvä jos oikein muistan.
Luoksetulo: maahan meni hyvin ja luoksetulo nopea. Loppu luovutus ei malttanut istua eteen kauan menasi nousta (tokossa suoraan sivulle ja oli epävarma) käskin sitten sivulle. Tästä tuomari myös sanoi, tiesin itsekin. Ehkä eri tai eh.
Tasamaan noudossa nirsoili toi kuitenkin pikku viivästyksen jälkeen. Hyvät luovutukset, olisi voinut viel pidentää kapulan ottamista.
Hyppynouto oli hyvä. ei koskenut molemmissakaan. Onnistuin heittää tosi vinoon ja meinasi tuoda ohi sanoin kuitenkin hyppy ja ponnisti noin 2m varoitusajalla vinosta linjasta koskematta.
Estenouto jota eniten pelkäsin meni hyvin. Heitin taas vinoon! näin itse kapulan selvästi. taisi oppia hyppynoudosta. Niin toi hienosti ja meni esteen. Käytin hieman vartaloa takaisin tullessa ja tuli a:n kautta. tuomari ei sitä huomannut. Täytyy selvästi treenata voita vinoilla heitoilla.

Tulosta ei tullut alo0 kun se jälki meni niin huonosti. Mutta tosi tyytyväinen olen Rasmukseen. Jäljesti tosi hienosti ja löysi kepit. Ja tajusi janan. Jota aletaan nyt treenaamaan. Esineruutua myös erimaastoissa ja vieraiden esineillä. Jäljeltä tuli siis vain 108p.

Aussi voitti, joka meni hienosti. Ja borderiinan bortsu toinen. Ruuti tokoili myös hieman ja oli monien rapsutettavana.

Rasmuksen pisteet
Maastosta(jälki+esineruutu) saatava 150p.(75%)
Tottiksesta 70p(70%)

Jälki:
Janatyöskentely 29p + esineet 4*20p=80p  -> yhteensä 108/170p
Esineruutu esine 18p + työskentely 11/12 -> yht 29/30p
Maasto yht: 137p, olisi pitänyt saada 150p vähintään koulariin.
( Eli  12p jäi puuttumaan. Jana surkea ja keppejä jos 1 lisää olisi löytynyt eli 5.)

Tottis 90/100p.