Tänään oli sitten jälki harkat. Ne oli Histassa, jossa ollaan käyty aiemminkin. Meidän kouluttaja Maria teki meidän jäljen ja mä tein sen. 

Tehtiin siinä ennen esineruutu. Ekaa kertaa mentiin viereilla esineillä. Peränurkkiin esineet vietiin kun Rasmus ei nähnyt ja näki että siellä joku käveli. Lähti ihan etsimään ja teki tarkkaa työtä. Takanurkasta löysi sitten työ hanskan ja voi olla että haistoi jotain muutakin muttei tuonut. (oli 3 esinettä) Aika kauan oli että viimeksi oltiin tehty mutta ainakin 5 min eka löytyi. Toisessa ei lähtenyt oikein niin kävi avustaja näyttämässä ja sitten löytyi etsinnän jälkeen toinen toppa hanska.

Jäljelle menoa saatiin odotella aika kauan kun edellinen koira ei meinannut lähteä jäljestämään yhtään. Rasmus sai siinä odotella aika kauan, kunnes kyllästyin ja otettiin vähän tokoa. Eka kaukkareita, jotka hyvin. Sitten seurausta ja jäämisiä. Lopuksi luoksetulo joka oli hieno. Sitten tulikin kouluttaja ja lähdettiin jäljelle.

Harjoiteltiin Rasmuksen kanssa janaa ja lähetin noin 15metriä ennen jälkeä sivusta (kohti suoraan jälkeä päin)  Rasmus meni alussa aika rauhallisesti ja koko jäljen tasaiseen tahtiin. Jälki oli vaihtelevaa maastoa. Kalliota ja ylä-ala mäkiä jyrkkiä, ojien ylitystä ja merkit oli harvasti välillä ei tiennyt ihan missä meni. Rasmus meni kulman joka kulki ylämäestä vaikeasti sen oikein. Siitä kouluttaja oli tosi tyytyväinen. Ja kaikki paitsi yksi keppi löytyi kaikki tosi hienosti ja siinä yhdellä oli juuri ojan ylitys ja mä olin jäljen kohdalla tiellä eli mun vika! Itsekin yllätyin miten hienosti Rasmus meni. Nyt ilmoittamaan kokeeseen ja treenaamaan eteenmenoa ja a-esteen noutoa. Ja esineruutua tulee harkoissa myös hyvin.

Ruuti oli myös mukana ja kävi siinä ulkona. Otettiin vähän tokoa sen kanssa ja moikkasi suursnautserin pentua joka kaverini sisarus.