Mittasin äsken Ruutin

korkeus: noin 35-36cm
paino: 7,5kg
ikä: 12vk
IMG_3895.jpg
IMG_3890.jpg
Taustalla poikien tänään saama käärme kirppikseltä. :D Ruutin häkki alkaa kutistua. :D Se oli niin iso sen ostaessa.

Oltiin aamupäivästä kirppiksellä myös myymässä ja Rasmus ja Ruuti oli mukana. Käveltiin taas jonon päästä kirppisalueelle ja vähän kierreltiin ja sitten nähtiin siellä myös Kira. ruuti ei pelännyt ketään, Rasmusta ei kiinnostanut kukaan ihminen.

 Käytiin sen kanssa katsomassa heppoja taas. Rasmus meinasi kerran haukahtaa hepalle mutta kielsin ja käskin sen maahan. Ruutia vähän jännitti aluksi heppa joka oli kiinnostunut siitä ja seurasi aidan takana. Kurkattiin myös toista ja lopussa Ruuti oli jo menossa aitaukseen heppaa katsomaan kun se söi heinää. Mentiin sitten autolle auttamaan.

Rasmus nukkui koko lopun ajan ja on ollut ihan poikki. Nukkui auton etu jalka tilassa.

Illalla oltiin myös kylässä äitin siskolla ja serkuillani. Pojat oli mukana. Ruuti oli oikea kauhukakara. Otin siellä myös tokoa Ruutin kanssa. Keskittyi hyvin vaikka riina 5v huuti kokoajan sitä. Otettiin sivulletuloa, eteentuloa ja seurausta, joka sujuu jo hienosti. Perusasennoissa treenattavaa. Seurasi nyt myös hienosti oikealla kädellä.

__

Iltalenkiltä tultiin pois takapihan kautta, jossa otettiin sitten Ruutin kanssa agilitya. Lenkki oli Vilin ja Ruutin kansa. Rasmus lähti äitin ja sen kaverin pitemmälle lenkille. Otettiin Ruutin kanssa aluksi putkea.
Alussa meni vain suorasta linjasta sitten alkoi menemään metrin päästä lähetettynä. Otettiin sitten aluksi aitoja (rima maassa aina), alussa jätin taakse ja kutsuin palkkasin jokaisen jälkeen(näitä peräkkäin siis 2kpl,siivekkeellinen ja ilman) Sujui hyvin sitten otettiin myös molempia niin että kävelin vieressä ja sai aina palkan välitse kävelystä. Otettiin näitä sitten aita-aita-putki. Palkat joka välissä ja Ruuti meni innoissaan tämä on sille vain leikkiä. Yhtään kertaa ei missään vaiheessa meinannut lähteä haahuilemaan tai karannut.

Otettiin sitten noita verkkokeppejä niin että menin vieressä ja etuperin näytin aina joka toisen takaa että osasi mutkitella oikein. Ruuti juoksi kovaa ja hyvin teki mutkat suoriksi ja juoksenteli "kujaansa". Tämä on hyvä kun sille toi keppien väli on sen verran pitkä ettei tarvitse mennä kuin isot koirat että yhdellä askeleelta toisella puolelle sillein että rasittaisi.  Sitten otettiin kai väli palkoin putki-aita-aita-kepit. Putkea ja aitoja on ihan hyvä harjoitella välillä ja Ruutikin tykkäsi kovasti tehdä. Putkea oppii hahmottamaan ja aidoilla aluksi sen kohdan mistä itse juosta ja sitten voi jossain vaiheessa opettaa takakiertoa. Tai voisinkin ottaa aidan siivekkeen pihalle ja lelun aina viedä taakse millä harjoitella takaa kiertoa.. :)