Tänään mentiin AST:n möllitokoon jossa oltiin töissä ja sitten osallistuttiin kilpailun ulkopuolella avoon. Vain kisatilannetta harjoittelemaan kun Rasmus on nykyään kisoissa ihan eri koira sellainen haahuileva ja kaikissa koti/pk-tottis treeneissä tekee iloisesti ja ilman ongelmaa.

vinkkejä saa antaa jos on muuta kuin jos kerkeisi tehdä kisan omaisia treenejä ja namikuppi "kehän" ylkopuolella ja möllitokojen ravaus.

Laitoin meidät ekaksi Avossa oli 4koiraa.


Paikalla makuu 10 oli piilossa ja se sujui hyvin. Paikalla makuuseen tuli kuin aina kehään laiskahti hyvä ett sinne sai, ei yhtään iloisesti.
Seuraus 9 sen alku oli hyvää ja hyvä kontakti. Lopussa täyskäännös aitaa päin hidasteli ja sitten juoksu oli taas väljää. Kävelyssä paransi ja hieman perusasennot ei ollut niin oikeassa kohtaa.

Maahanmeno 10 oli hyvä seuraus hyvää myös.

Luoksetulo 10 avo asteikolla, hidasta laukkaa, pysähdys hyvä, vauhtia saatava lisää

Seisominen 10 Tämä myös hieno.

Noutaminen 9 ällö Seijan kapula, jossa vähän pureskelua. Meni sinne kai ravia/laukkaa? otti nappasi suuhun mutta heti tajusi että "yöäk ei mun kapula" mutta hetken mietittyään tuli mielestään hienosti eteen metrinpäähän!
Sain otettua sen siitä ja tuli hyvin sivulle.

Kauko-ohjaus 10 Tämä oli hieno ei moitittavaa.

Hyppynouto 5 Rasmus mennyt tän viimeksi 2 vuotta sitten marraskuussa. :D Hyppäsi sen käskystä, ja istui kun käskin. Tuli sivulle päin kutsusta päättikin mennä vielä uudestaan hypäten takaisin toiselle puolelle istumaan. Käskytin siitä uudestaan. Rasmus kai luuli tehneensä väärin ei yhtään sen syy.

Matkalla kotiin mietittiin taas miten saisi sitä normaaliksi. Heti kisatilanteessa tokossa siitä tulee tollanen. Mitenköhän pk-tottis kisoissa.. Toivottavasti ei siellä mene näin.

Jos Rasmukselle suuttuu ja toruu ja sitten on iloinen kun se tekee oikein ja niin että se vähän paineistuu toruista sitten se on niin helpottunut ja iloinen ja tekee innoissaan. Mutta voisikohan tuota mitenkään hyödyntää kisatilanteessa. Voisin nipottaa jostain pienestä ja sitten oltaisiin iloisia.. Mutta en sitten tiedä tai sitten me kesä kierellään näitä möllitokoja.

Ketjukailain on aina ollut vain tottiksessa ja silloin menee hyvin, voishan sitä koitaa miten menis tokossa sillä..

__

Treenasin sitten vielä toisella kentällä noutoa seijan kapulalla. Otin ensi normaalia ja luovutuksia. Sitten otin A-esteellä pk-este noutoa. Ekan kerran meinasi tuoda takaisin  ei aan kautta. Loput oikein. Pitää omalla pihallakin muistaa ainakin näin treenata. Että iskostuu toi palautus sitten pk-esteellekin.

Elli teki sinne evl ruudun ja ohjatun tolpat. Otettiin Rasmuksen kanssa sitten ruutua. Ekan kerran meni hitaasti merkille ja hieman nuuskasi. Oli sellainen matala merkki(ei ruutu tötsä) meni eka oikeaan etu reunaan ehkä just ja just ruutuun. Sitten sain sanoa monta korjauskäskyä että meni keskelle. Seuraavan toisto oli sitten hyvä. Ekassa myös seuraamaan tulossa ei tullut ekalla käskyllä taisin sanoa Rasmus tai sivulle. Sitten huusin tänne ja tuli.

Otettiin sitten ohjauttua ensin vasenta. Laitoin vahingossa keskimmäisen pystyyn(en itse huomannut) taisi mennä ekalla oikein, eteen tulo taas huono. Otettiin toistot ja sitten oikea. Oikeassa meinasi mennä ensinruutuun, joka sen takana.( En muistanut sanoa ennen alkua hae. ja ruudulla ruutu.) Oikea tuli sitten oikein kolmannella kerralla. Lopuksi vielä treenattiin nopeaa merkkiä. Ja tein sitä "n-yyy-tee" käskyllä(mikä myös agilityssa) meni sitten nopean ja jätettiin kahden toiston jälkeen siihen.