Herättiin sunnuntai aamuna klo 4 ja heräsin. Hain eväät ja R:t pakattiin autoon. Ja lähdettiin ajamaan, ei kestänytkään niin kauan kuin luultiin niin oli aikaa hyvin käydä kahvilla ja tutustua kisapaikkaan. Nähtiin paikan päällä myös Piitu-bortsun omistaja.

Rasmus kisasi numerolla 343 ja oli 3/4 rataantutustumis ryhmässä. Koko aamupäivän satoi siellä myös meidän startin aikaan ja oli isoja lammikoita. Katsottiin minejä ja onneksi makseille tuli oma rata, joka oli aika kiva rata. Pitää tallentaa ylös on hyvä harkkarata.

Rasmus oli puoli välissä, hyvä niin kerkesi katsoa rataa. Olisi voinut ottaa katsomaan rataantutustumiseen niin olisi tajunnut mikä juttu tämä on. Radalle mennessä ei varastanut, meni tosi hitaasti ja pysyi hyvin hallussa. Oli oikea perässä vedettävä, loppua kohden ehkä vähän vauhtia tuli lisää. Ohjasin vähän eri tavalla kuin oli suunnitellut. Tein pari takaaleikkausta, poispäin käännöksen. Selvisi sitten nollalla maaliin, mutta yliaikaa tuli 3,16s sen olisi helposti saanut kirittyä edes normaalilla vauhdilla.
maxirata-sm-2008.jpg

Mentiin tässä välissä kun saatiin varmuus että Rasmus pääsee jatkoon(eli kun Rasmuksen sija+vielä menevät koirat oli 50) Mentiin nesteelle syömään ja vaihdoin kuivat sukat ja kengät. Lenkkarit ihan litisi vedestä.
Sitten mentiin äitin siskoa moikkaamaan toiselle nesteelle ja Ruuti pääsi sinne rapsutettavaksi. sitten harjasin molemmat. Ruutistakin on nyt alkanut lähteä karvaa, kai karva alkaa vähän vaihtumaan.

Tultiin hyvissä aijoin takaisin ja katsottiin vähän minien finaalia ja sitten medejen. Jari & Frodo veti tosi hienon radan ja ylivoimaisesti kärkeen. Tosi hienon näköistä meni oli. :) Mineissä voiton vei Janne & Toffe.

Rasmus oli johdossa vuoronsa jälkeen oli puolessa välissä. Sitten alkoi huiput tulemaan ja loppu sija oli 14 joka ainoalta tollerilta finaalissa hienosti. Paljon hienommin kuin odotin. Toivoin vain ettei olisi huonoin 50-sakista vaikka 40 joukkoon. Loppua oli jännä katsoa. Kuuluttaja oli hyvä ja kaikki olivat kannustamassa. Bortsut ylittävät meno järjestyksessä aina pohja ajan. Oli hienoa katsottavaa. Ainoan 32s pohja ajan tekivät finaali radalle Janita & Cosmo. Muuta yltivät n.34,25s. Hyvä fiilis oli kisojen jälkeen ja huomasi Rasmuksella olevan vielä paljon hiomista.  Rasmus sai siis tästä nollan, -4s.
maxi-finaali-sm-2008.jpg
Nyt keskitytään keppi treeneihin että menisi ne täysiä. Viime harkoissa kun oli keppi treeniä yksi kerta niin Rasmus meni kepit ihan täysiä, siinä näin miten kovaa se osaa ne tehdä jos vain haluaa. Tässä on tehtävä motivaatio treeniä. Ja toinen on käännökset, sen on nuoltava kulmat säästääkseen aikaa. Näitä aletaan nyt työstämään. Ja pitäisi löytää Rasmukselle paras ohjaustapa, joka ei hidasta sitä. Katsoin huippujen ohjausta. Niin ohjasin Rasmuksen samalla tavalla kuin pari finaali radalla, mutta pitäisi löytää ohjaustapa missä en hidasta sitä yhtään mutta kuitenkin pysyisin hyvin edellä.. Nyt kesällä aikaa mennä itsestään treenailemaan.

Paikan päältä saatiin myös asb-lehti jossa oli tosi hyvä artikkeli yhden esteen kanssa koiraa opetuksesta, oli tosi hyvin kirjoitettu ja Ruutin kanssa hyvä tehdä samoilla opeilla. Videolle ei jaksettu kuvata, mutta taidetaan tilata se dvd muistoksi ja voi verrata Rasmusta muihin ja Ruutin kanssa kiva nähdä bortsujen ohjaus tekniikkaa/tapaa tarkemmin.

Rasmuksen kanssa otettiin ennen finaali rataa myös keppi treeniä ja a:lla 2 kertaa. Kepeillä otettiin muutama toisto lelun kanssa vaihkeata kulmaa ja leikkauksella että menen takaata toisella puolelle ja jään jälkeen. alussa ei mennyt mutta sitten alkoi hyvin menemään. Vika a:n kontakti oli tosi nopea juoksukontakti ja koski alas.


Ruuti oli myös katsomassa kisoja aina välillä. Riehui kahden bortsun pennun kanssa. Vähän aikaa Jepin kanssa ja sitten Anja Lehtiön(Grim&Sin) päivää vanhemman ruotsin tuonti pennun kanssa.

Harjoiteltiin myös Rasmuksen lihapullien kanssa koirien ohi tusta. Eihän siitä mitään tullut, siinä mielessä ettei Ruutia saanut niitä huomaamaan millään kun oli noin herkkua- ;) Yritin näyttää sille yhtä tosi isoa irlanninsusikoira urosta muttei huomannut. Seurasi vain kun oli namia tiedossa. Ja ei kertaakaan vilkaissut muita. Sitten tein niin että laitoin pois ja kävelin ihan normaalisti että menisi pois. Ja kun meni koiraa päin kutsuin "Ruuti" ja siitä sai palkan. Otettiin myös eteen tulo ja sivulle menoa.

Putiikeista ostettiin Rasmukselle uusi kiva pyöreä vinkulelu. Se on hyvä siinä on sellaisia tappeja jotka ottaa maahan harvasti niin ei tule niin hiekkainen kuin kokopinta-ala olis sileä ja maassa. Rasmus tykkäsi kovasti tästä ja riehui sillä. Ruuti sai uuden käsityönä tehtyn pannan pehmustetun. Ja ostin metrin berran kumipintaisen liinan jossa oli käsi kahva. Hyvä koira kisoissa tai muualla kun lähellä täytyy pitää. Esim silloin kun katsottiin kisaa.

__

Rasmuksen loppusija siis makseissa oli 14/146 koirasta.

__
Ratapiirros kuvat © Jani Katisko