Eilen illalla Ruutin ylä kulmahammas lähti. Toivottavasti toinenkin alkaisi heilumaan.

Rasmuksen ja Babyn pentuesuunnitelmat menivät karille siihen asti että Baby testataan pra-testillä. Jos Baby on pra-a voidaan katsoa astutusta seuraavasta juoksusta ja molemmat peilataan uudestaan myös. Jos ei niin narttu ei sovi Rasmukselle.

Vili oli tänään "hammaslääkärissä". Siltä poistettiin hammaskivet. Vili oli myös laihtunut! Painoin ennen ainakin 8,2-8,4kg. Ja nyt painoi noin7,4kg. Eli noin kilo oli lähtenyt.

Ruutin kanssa tultiin mukaan ja käytiin lenkillä siellä ympäristössä. Kierrettiin ympyrä lenkki ja siinä välissä käytiin eräällä hiekka kentällä tokoilemassa.
Päästin Ruutin vapaaksi ja harjoiteltiin luoksetuloa. Lähti aina jonnekin juoksemaan ja kutsuin luokse. Kun tuli huitaisin kädellä pois ja lähti taas pois. Ja sitten uusi luoksetulo.

Tehtiin näitä muutama ja sitten harjoiteltiin agilityyn liittyen juoksemista vapaana. Että jousi lähellä ja kun käännyin harjoiteltiin vekitystä ja sai nami palkan siitä molempiin suuntiin. sitten valssia juostessa ja palkan kun oltiin valssattu. Sitten pois päin-käännöstä joka ei niin hyvin juoksusta sujunut. Otettiin siten aluksi hitaamassa vauhdissa ja sitten juoksussa.

Tokoiltiin:
luoksetulo: tehtiin ekaa kertaa alo-kisa pitkää luoksetuloa. Aikaisemmin en ole koittanut noin pitkää pätkää paikalla istumista. Ruuti nökötti nätisti kuitenkin kokoajan valmiina tulemaan luokse. Ekalla kerralla kutsuin luokse. Sitten harjoiteltiin vain paikalla istumisena matka(ei luosetuloa) ja sitten otettiin luoksetulona. Tuli kovaa luokse heti käskystä. Ilman apua meinasi tulla kun jalat haaralla toisen jalan eteen eli ei niiden keskelle. Mutta kun näytin lähellä vatsalle kädet tuli oikein ja hyvin eteen kovasta vauhdista. Oikein tyytyväinen olin pikku Ruutiin. :)

Seuraus:  Parin askeleella , palkkaa joka askeleella. Meni tosi hienosti. Juuri oikeassa kohtaa, hyvä kontakti, ja tiivistä. Nyt ei edistänyt kuin välillä. Ei otettu seurauksesta perusasentoja, mutta kohta voi niitäkin harjoitella kun oikea kohta on niin sitten perusasennot tulee parempia.

Liikkeestä maahanmeno: Harjoiteltiin pelkästään tätä. Kuljin Ruuti missä tahansa: jommalla kummalla puolella mun edessä ja mä peruutan. Ja kun käskin down+käsi apu meni maahan. Koitin vaikeittaa vähän eli näyttää vähemmän mutta vielä vaatii käden maahan.

Paikalla istuminen: Tuli harjoiteltua kun käväsin kurkkaamassa yhdellä kopilla. Ruuti odotti sen aikaa ja luoksetulossa ainakin 15m matka.

Lopuksi heitettiin keppiä ja sitten jatkettiin loppuun lenkki. Matkan varrella oli myös vaaleanpunainen porsas, lasten leikki juttu jossa voi istua päällä. Tämä pelotti ja vähän vuhvuteltiin mutta kun tajusi uskalti tulla ihan viereen. Autossa harjasin Ruutia.

Parkkipaikalla tuli tokoiltua:
liikkeestä seisominen:  tätä ollaan tehty vähän teitää mitä seisokäsky tarkoittaa ja jos sanon agilityssa kontaktia harjoitellessa paikka sen seisoessa jää seisoen odottamaan. Tähän opetan käskyn (s)Top ja tehtiin vain niin että käveli vieressa ja pysäytin nami kädellä ja sitten sai siitä palkan. Näitä tehtiin muutama toisto.

Eli liikkeestä jäämisiin tulee top=seiso, sit=istu , down= maahan
Ja kaukkareissa seiso, istu , maahan.

Iltalenkillä metsässä Rasmuksen ja Ruutin kanssa. Ruuti sai harjoitella kepin noutamista tai oikeastaan sen tuomista. Ekoilla kerroilla se oli vaikeampi saada tuomaan ja meinasi jäädä kepin kanssa tai sitten tiputti sitä kokoajan. Kaksi vikaa toi niin että tiputti lähelle ja sitten siitä käskin ottamaan. Tuollaiseen jätettiin.

Päivällä otin muutama kuvaa Ruutista ja Rasmuksesta poseeraamassa ruusu penkin edessä.
KUVAT

DSC_0011.jpg
21vk=5kk&1vk

DSC_0021.jpg

DSC_0084.jpg

DSC_0077.jpg

DSC_0087.jpg

DSC_0053.jpg

DSC_0057.jpg

DSC_0098.jpg