Eilen oli jälki harkat. Siellä oli taas sen verran porukkaa niin me otettiin vain jana treeniä.

Meille oli 2janaa jotka oli liian lähekkäin hevosenkengän muodossa ja hevosen kenkä oli liian pieni että haju taisi tulla toisenpuolen jäljeltäkin. Mä olin ihan pihalla myös miten se jälki meni eikä Rasmus tajunnut oikein. Etsi kyllä kovasti muttei tainnut tietää että mitä. Toista viereistä jälkeä jäljesti myös ja löysi sieltä kepin. Jälki meni myös sammaleisella kalliolla.

Kouluttaja lähti tekemään meille kauemmaksi toisen janan että saataisiin onnistunut suoritus. Lähetin Rasmuksen sille janalle eteen käskyllä lähti hyvin eteenpäin ja mun piti katsoa että meni ihan suoraan. Rasmus menikin ja lähti heti oikeaan suuntaan ja jäljestämään hienosti kun jälki tuli. Siinä noin 10m oli keppi jonka yli Rasmus meni. Otin takaisin ja sai etsiä jonkun aikaa kunnes löysi sen. Janalta jälki tuli melkein kohtisuoraa eli tämä onnistui hyvin.
Näitä tehtävä myös kotona.

Ruuti sai olla myös rapsuteltavana kun odoteltiin jälkien vanhemista.

Tottisteltiin/tokoiltiin sen kanssa.
Oli hyvin häiriötä: viereisessä autossa collie haukkui ja sitten ihmiset siinä.
Otettiin seurausta ihan lyhyttä ja siinä perusasentoja. Seurasi hyvin ja piti kontaktia. Noi perusasennot tarvii välillä toiston että saa hyvän.
Sitten otettiin sivulletuloa ja eteen tuloa. Edestäsivulle meinaa helposti ennakoida ja palkkasin siitä muutamaan kertaan. Sivulle tuli sitten aika hyvään kohtaan, ei liian eteen tai taakse.
Sitten harjoiteltiin liikkeestä maahanmenoa. Narulelulla teki nopeasti ja hienosti nämä. Namilla välillä hitaasti kun mietti että "oliko se tämä..? "

Lopussa kun keräsin Rasmukselle jälki keppejä. Otin yhden pienen kepin ja Ruuti näki. Käskin Ruutin istumaan paikalle(vapaana ja kävelin ehkä 5askelta metsässä ja laitoin kepin päätyyn. Meni toisen vähän rauhallisemmin jäljen päällä ja vahingossa ohi kun mä taisin tallata kepin päälle mutta kun palattiin vähän.  Nappasi kepin heti kun huomasi.

Tehtiin toinen samanlainen eri kepillä. Nyt oli pikalaukka jälki tai veti mua perässä remmissä vaikka pidin ihan kaulassa ja hokasi heti kepin. Eli Ruutikin tajuaa aika hyvin sen oman kepin.