Eilen oltiin mätsärissä Danielan kanssa HKI:n koneenkentällä, syynä tähän oli myös meidän kuvistyö jonka teemme Danielan kanssa valokuvauksena vertaillen näyttelyitä ja agilitya. Tuolla kun hyvä rotukirjo ja kiva nurmikko tausta.

Ruuti osallistui siinä myös pentuluokkaan ja Daniela kaljun Dicon kanssa pieniin koiriin. Rasmus ontui tassuaan niin se ei tullut. Asusti häkissä sen aikaa ja häkin ulkopuolella.

Ruuti veti kamalasti ja joka suuntaan ollessaan remmissä eli oli kamala=Ruuti riiviö.

Kehässä oltiin göötti pennun parina. Se osasi käyttäytyä hienosti ja seisoi ja juoksi.
Ruutilla oli vähän seuraustapainen juoksu ja seisomaan oli hankala saada äkkiä. Sen aikaa kun tuomari vertaili Ruuti varmaan seisoi takajalat haarallaan. Ja kun se ei kattonut niin hienosti. Seisotusta on harjoiteltava ja että oppisi itse hakemaan asennon tai sitten niin että asetan nopeasti ja seison päänvieressä. Saatiin sininen nauha ja sinisissä ei sijoitusta. Myös oli tuskallista seisottaa niin kauan kun pelkäsi kokoajan että menee maahan jos en palkkaa tarpeeksi tiheästi. Pentuja oli joku yli 20 kpl.

Dico matki meitä eli se sai sin, ei sij.

Kuvia

_____

Tänään iltapäivällä otettiin pihassa agilitya Ruutin kanssa metsälenkin jälkeen. Metsässä juoksenteli täysiä ympäriinsä ja nautti kun sai vain juosta. Yksi hieno kepin palautus saatiin ja tulee ihan täysiä kun kuulee kutsun ja monta hienoa eteentuloakin saatiin. Kaukkareita tuli harjoiteltua kepin heiton ohella. Oli niin säpinöissään kepistä ja pari toistoa meni siihen sähellykseen ja ininään/pikku haukahdukseen. Harjoiteltiin maahan-istu-maahan sarjaa ja maahan-seiso-maahan. Taas huomasi miten nokkela Ruuti on kepin haussa ja saa itselleen sen suurimmasta osasta heitoista ja jos se tippuu tosi nopeasti nenällään kepin etsii. Ja jätettiin siihen kun toi suoraan mun käteen! Joka on harvinaisuus.

Pihalla sitten otettiin kepeille menoa ja lähetin edestä pienesti sivusta kepeille. Etäisyys kepeille oli noin 3m. Meinasi mennä viereiseen putkeen monesti ennen kuin tajusi että näytän keppejä. Sitten meni pari kertaa pikkulaukkahypyillä ei siis ihan pompuilla mutta sai juosta ne kahdesti kunnes malttoi mennä ravilla. Ja seisoin kokojan samassa kohtaa, eli irtoo tosi hyvin kepeille.

Sitten putkeen ja kepit. ja keppejä vaikeasta kulmasta, tässä meinasi aluksi mennä toiseen väliin kunnes hoksasi sen ekan ja meni sitten hyvin. Otettiin vielä alastulo suoralta linjalta ja toistin saman kahdesti ilman palkkaa ei mennyt sitä parastaan. Sitten teki tosi hienon koskemisen josta palkka ja jätettiin. Eli koskee etutassulla siihen vikaan alareunaan eli max 25cm päähän kontaktin alapäästä.(eli joka maassa puomissa) Vielä en jaksanut vaihtaa portaille kun silloin voi vain pelkästään ottaa jos ei nyt putkea jotenkin jatkoksi kehittele.

Match show kuvia:

jos löysät kuvia koirastasi, saat julkaista niitä muualla mainitessasi kuvaajan Tiia Hämäläinen/TiiaH.



Avella's bortsu






pentu




pentu myös vielä








Kauniin värinen tolleri

Paljon lisää galleriassa