Tänään lähdettiin aamusta piirm-kisoihin. Daniela & Dico tuli myös mukaan katsomaan.

Tultiin hyvissä ajoin, auto saatiin hyvin ja vietiin kamat kentän laidalle. Sitten odoteltiin vielä alkua.
Otin Rasmuksen kanssa tokoa kehänauhan lähellä ja jossa vieressä oli myös ihmisiä. Ei osannut seisomaan nousua, vaikka eilen osasi. Otettiin uusiksi ja sitten alkoi sujua, jätettiin siihen ja sai frisbee palkan.

Rasmus meni sitten häkkiin odottelemaan paikalla makuuta ainakin 3-4ryhmää ennen meitä oli. Istumista jännitin eniten, koska moni koira meni maahan. Onneksi meidän jämä, 3 hengen ryhmässä kaikki oli aina oikein. Saatiin siitä 10. Sitten paikalla makuussa oli ollut levoton: nuuskinut ja vaihtanut lonkkaa. Siitä tuli 8,5.

Kauan saatiin odotella ennen meidän vuoroa ainakin pari tuntia. Käytiin käyttämässä noita ja muuten Rasmus sai olla häkissä ja otin sen vasta kun edellisellä koiralla oli enään pari liikettä. Viritin sitä ja teki hienosti seurausta innoissaan ja idarin seisomisen ja istumisen oikein. Sitten mentiin kehään. Rasmus tuli kivasti pirteänä ja teki iloista työtä.

Seuraus: oli hienoa ja ei tehnyt niitä tyhmiä mokia kuin viimeksi. Parissa kohtaa katse käväisi muualla ja jäi hitaassa kävelyssä vähän jälkeen. Saatiin tästä 9.

idari: seurasi hyvin, jäi oikein seisomaan. Istumisessa jäi taas myös seisomaan!! Ärsyttävää. Äiti on ottanut joka päivä Rasmuksen kanssa idaria pihalla ja otin myös ennen koetta kaikki oikein. 6 tuli tästä maahan meni hyvin.

luoksetulo: oli reipas. Jäi kai suht nopeasti seisomaan, maahan tuli ehkä pari sipsutusta maahanmennessä 8. Anna-Leena toisen kehän liikkeen ohjaaja oli sanonut että tuomari veikkasi että Rasmus saa tästä 10. :0

Ruutu: oli vika tämän mies tuomarin arvioima. Rasmus meni rauhallisella laukalla merkille. Kääntyi ehkä hieman hitaasti. Ruutuun laukalla ja hienosti oikeaan kohtaan. Seuraamaan tuli myös hyvin. 9, nopeutta olisi saanut olla enemmän, tuomarin kommentti.

Sitten mentiin pois kehästä ja vapautin frisbeelle. Jota haki pari kertaa ja sitten sai pari namia. Mentiin odottamaan toiseen kehään pääsyä johon päästiin aika nopeasti. Rasmus oli ihmeissään kun joutui heti uudestaan. Tuli kuitenkin hyvin, mutta oli läkähtynyt frisbeen hausta.

ohjattu: Meni hyvin merkille laukalla, siitä hyvin vasemman kapulan hakemaan laukalla ja samaa vauhtia takaisin. Eteen vähän väljästi ja siitä sivulle. Sivulle tuloissa ehkä pienesti vino asento. Itse olisin rokottanut eteentulosta. 10. Tykkäsi rauhallisemmasta, reippaasta ja huolellisesta noudosta, verrattuna rimman tosi nopeaan 9:sin ohjattuun.

metalli nouto: otettiin pieni metalli, kuten aina. Rasmus haki reippaasti poimisessa kesti hetki ja sitten toi hyvin eteen ja siitä sivulle 10.

tunnari: Oltiin vähän sivussa tunnari rivistä. Onneksi katsoi mihin ne laitettiin vaikka tuntui ettei ihan tajunnut että liike alkoi. Meni kai laukalla tai reippaalla ravilla kapuloille ja aika keskelle. Nuuski keskimmäisen ja sen viereisen jonka nappasi heti suuhun ja toi 10.

kaukkarit: seisomisella alkava sarja. Rasmus meni hyvin maahan. Kun aloitin kaukkareita nousi hyvin seisomaan. Istumaan ei mennyt jossain kohtaa kai keskivälissä jolloin 1-lisäkäsky. 8.

Tulos oli tiukalla arvostelulla 282p ja kp. Piirinmestaruus pronssia. eli PiirM3-08. (kisakirjassa lukee molemmissa piirinmestaruuksissa Pm-2 & PM-3, eikös tämä tarkoita pohjoismaisen mestaruutta, eikai.. tai onko se PohjM)

AST- vei kolmois voiton. :) Piirinmestaruuden ja Caciobin voittivat Mari ja Rimma (Tending Pantheress). Ja hopeata ja vara-caciobin Ansu&Ken kelpi. Molemmat on meidän syksyn agi ryhmässä ja valmennusrenkaassa.
Huom(1&2sija)-->
Sekaannus oli tullut pistelaskuissa niin sittenkin Ansu & Ken voittivat piirinmestaruuden ja Mari&Rimma olivat toisena.

Eli sitten jäi 6p vaille piirinmestaruudesta ja caciobista Rasmuksen tulos. :0  Sen olisi saanut sillä jos meidän "idiootti" olisi osannut istua.(eli tasan jos olisi saanut siitä 8 tai 9:llä kunnolla) :D

Tulokset täällä.

Saatiin kuitenkin Rampen kanssa 2*pronssia, toinen yksilö puolelta ja toinen joukkueessa. UMN sai pronssia. :) Rasmus sai 2 noin 4kg roal canin medium ruokasäkkiä. Nyt on syötävää kun nuorten sm:den 15kg odottaa myös alhaalla.

Kuvat täällä(sisältää evl-koiria, +pari muuta & palkintojen jako kuvia)

Jos koirastasi oli kuvia tuolla saat laittaa niitä esille kotisivuillesi ja muualle kun mainitset kuvaajan Tiia Hämäläinen.

Kuvia:

DSC_0009.jpg
Step

DSC_0108.jpg
kultainennoutaja Wiikar's Tortelliini

DSC_0156.jpg
Ken

DSC_0164.jpg

DSC_0175.jpg
Tolleri Hedera's She Bangs "Taika"

DSC_0204.jpg
Sara

DSC_0208.jpg
Tuuri- Tending Conqueror

DSC_0209.jpg

DSC_0219.jpg
Nevada- Cabaroo Glacier Gale

DSC_0240.jpg
Raija ja Ruska

DSC_0248.jpg

DSC_0249.jpg

DSC_0255.jpg
Tronic Solo Starr-(Solo?)

DSC_0280.jpg
Seurausta

DSC_0345.jpg
Dico- Daniela kuvasi itse kuvan

DSC_0352.jpg

Meidän joukkue:
DSC_0400.jpg

DSC_0418.jpg
Anna Liukon belgi pentu

DSC_0501.jpg
evl:n palkonnonsaajat

DSC_0679.jpg
Vili kotona

DSC_0561.jpg

Kuvia on paljon enemmän sitten galleriassa, tuossa parhaimmistoa. Laitoin aika pienenä niin ei vie niin paljon tilaa.