Perjantaina käytiin Ruutin kanssa kimppa näytteenotossa, jossa otettiin Ruutista CEA,Cl & TNS testit. Vaikka nyt Ruutilla cea:han ja cl:n on vain 3%mahdollisuus ja tns taas noin yli 10%. Mutta että on todistus sitten myös niistä ja kun itse pääsi helpolla ei tarvinnut täyttää kuin kaavakkeet ja tuoda koira paikalle.

Punnitsin myös Ruutin silloin painoi 14,9kg. Korkeutta en ole mitannut, täytyykin mitata. Mutta Rasmukseen verrattuna eroa on 5-3cm. Ja Rasmus on noin 50cm korkea.
elikkä:
ikä 6,5kk
paino 14,9kg
korkeus 47cm(mittasin äsken kotona)

Sitten ajettiin illasta savonlinnaan ja la oli klo 12 pentuetapaaminen, johon tuli kaikkia Sinnan pentuja.

Paikalle pääsivät Ruutin sisaruksista: Minni, Manta, Isla & tietenkin Satun Linda. Myös Yazina's pentueesta Vani ja Donna. Myöhemmin tuli myös kai muita samasta pentueesta..

Kun kaikki oli paikalla koirat sai juosta ensin pihassa. Pennut juoksivat rallia ja painivat. Aikuiset bortsut odottivat sillä aikaa autossa.

Sitten kun ne olivat jonkin aikaa riehuneet otettiin tokokamat mukaan ja käveltiin lähi hiekkakentälle. siellä tokoiltiin aluksi vähän kaikki samaanaikaan häiriö treeniä ja sitten otettiin yksitellen. Otin Ruutin kanssa seurausta pätkissä ja sitten liikkeestä maahan menoa. Seurasi hyvin vaikka oli juossut pihassa jo niin paljon ja keskittyi hyvin. Liikkeestä maahan menoja niin että käskin ja palkka ei seurauksessa. Tai kulkee vain mukana silloin. Otettiin myös samaa narupallo leikkinä. Meni hienosti ekatkin kerrat heittäytyen maahan. :)

Sitten otettiin jokainen yksitellen seurausta pikkupätkä edestakaisin. Ja käännöksiin saatiin myös palkkausvinkit. Vasemmalle käännyksessä palkka sillä kädellä ja, oikealle oikealla kädellä ja että koira saa silloin tulla sen melkein sieltä hakemaan ja samalla kääntyy. Ja vasemmalle käännöksiä mielummin paikallaan aluksi ettei tule sitä varovaisuutta.

Luoksetulo: Ruuti pysyi hyvin paikallaan matka oli noin 15m ja ei mennyt maahan. Tuli kovaa luokse mutta hieman oikean jalan puolelle. Ei keskelle. Johtuu varmaan siitä että palkkaan melkein aina oikealta niin ennakoi sitä. Täytyykin palkata nyt yhtä paljon molemmilta puolilta. Tällä kertaa ei ennakoinut sivulle tuloa mutta tuli ehkä hieman eteen. Tätä otin myös pari kertaa namilla että tulee tarpeeksi taakse.

Ruutua(neliö): Tei kahdesti narupallolla ensin. Ruuti istui ehkä 15m päässä paikallaan ja vein pallon. Sitten käskin neliöön. Meni hyvin ja suoraan. Sitten jätin siellä ollessa pallon käveltiin lähetyspaikalle ja lähetin siitä. meni yhtähyvin. Menin palkkaamaan vedättäen ja sitten palattiin lähetyspaikalle. Sitten jätin istumaan ja kävelin ruutuun taputin maata ja kävelin takaisin ja lähetin. Ruuti juoksi suoraan ja kohti oikeaa kohtaa. Pallon ja "vapaa" sanoin kun saapui keskelle. Eli hienosti meni, ekaa kertaa koitettiin tuota taputusta.

Sitten koitettiin vähän kaukkareita ja neuvoin niiden opetusta. Ruuti teki ihan hienosti kaikkia siirroksia namilla. Ja avo kaukot sujuu hyvin parin metrin päästä. Muut on pää kiinni namissa suoritusta.

Käveltiin sitten pihalle ja koirat laitettiin häkkeihin ja eripaikkoihin kiinni. Sillä aikaa me syötiin ja sitten oli Sinna mallina näyttämässä bortsun rimmausta koti/näyttelyyn. Tässä oli paljoa uutta ja kirjoittelin ne paperille ylös.

Mutta lyhyesti niin tassut trimmattiin ja korvat. Ja häntä ja peppu karvat harjattiin tietyllä tapaa. Ja harjauksessa mielellään kostea turkki, vaikka suihkepullolla parempi karvalle.

Koirat sai tässä levätä ja sitten mentiin tekemään lähi niitylle jälkeä. Jokainen teki omanlaisensa mitä ottanut. Ruutin kanssa kun nami ruutua oltiin jo tehty niin tein taas hevosenkenkä jäljen. Tällä kertaa oli ekaa kertaa myös valjaat mukana. Ruoho oli hyvää noin 20cm korkeaa ja siitä näki hyvin itse mistä kävellyt. Vanhensin vähän aikaa en mennyt ihan suoraa. Ehkä 5-10min. en katsonut kelloa. Ruuti odotellessa kiskoi kauheasti remmissä jäljelle päin ja pomppi. Kun mentiin jäljelle Ruuti teki tosi kivasti töitä! Meni rauhallisesti ja söi nameja mitkä löyti ja keräsin perässä ne "tähteet" ei huomannut edes sitä kun teki niin keskittyneesti töitä. Rasmus olisi silloin tullut jo katsomaan että mitä siellä. Kerran haistoi takana olevan namin ja kääntyi sille seisoin edessä niin tajusi jatkaa samaan suuntaan. Kun jälki loppui Ruuti olisi vieläkin jatkanut jäljestystä ja palkkaisn sen päätyyn ja otettiin valjaat pois.  Meni siis keskittyneesti töitä vaikka luulin että menisi kiitolaukkaa kun niin kiskoi alussa jäljelle.

Tämän jälkeen olin kuvaajana muista seisomis poseeraus kuvia. Ja sitten palattiin pihalle.
Pihalle pennut juoksivat taas rallia ja otettiin myös yhteiskuvat jotka Heidin kamerassa. Heidi otti myös mun kameralla Ruutista poseeraus kuvat. Sinnasta otettiin myös jossain vaiheessa poseeraus kuvat. Sinnan turkki kyljistä niin paksu että näytti niin lihavalta, mutta todellisuudessa kuten Islallakin on ainakin 10cm laihempi.

Ruutista Satu(kasvattaja) sanoi että hampaat mennyt tosi hyvin, kun viime näkemällä oli  epäilys että meneekö hyvin. Ja sanoi että Ruutilla on tosi jännä pää. Sellainen en ihan ymmärtänyt enkä vertaamalla huomannut mutta kai enemmän tasainen ei poskien osassa sellaista isoa kapenemis eroa vaan tasaisen suora siitä. Täytyy verrata kuvia, kysyin myös onko paha asia mutta ei siihen sanonut mitään tai sitten ei kuullut..

Lahteen 26.10 kyseli myös että moni tulisi niin ehkä kasvattaja luokan ilmoittaisi. Täytyy katsoa jos sinne tultaisiin jo mitään ei silloin ole.

Ruutin iskä Elke on saanut "pikkuveljen" eli Heli on ottanut bortsun pennun ulkomailta. :) Kiva sitten voi olla että jossain samoissa kisoissa sattuu näkemään ja jos iskä sattuisi olemaan myös "tukijoukoissa".

Kuvia otin Savonlinnassa koirista ja paljon pentue tapaamisessa. Muistikortti meinasi moneen kertaan loppua.(2G) ehkä täytyy ostaa toinen isompi tai sitten toinen pienempi. Kuvat tulee kun saan ne laitettua/karsittua.

KUVAT-pentuetapaaminen(kuvien järjestys on näköjään joka toinen kun latasi samaan aikaan kahdessa ikkunassa, eli hieman sekalaisesti. :D)

erikseen laitan myös meidän savonlinna posetus-kuvat

Toko kuvia siellä on aika paljon varmaan karsin niitä vähän sitten kun olette kerenneet ne tallentaa(aikuisilla sinnan pennuilla Vani ja toinen _?)

Kauniit siskot (ja puoli sisko):

Minni:
DSC_1079.jpg
DSC_0839.jpg

Manta:
DSC_1063.jpg

Isla:
DSC_1075.jpg
DSC_1045.jpgDSC_0815.jpg

Ja Vani(Yazina's Vanilla Pie) puolisisko:
DSC_1116.jpg

Heidin ottama kuva Ruutista:

DSC_1380.jpg

Muuta:

DSC_0911.jpg

Sinna äiskä poseeraa paksussa turkissaan. :0

DSC_0947.jpgDSC_0968.jpg

leikkiä:

DSC_0568.jpg
hmm... Manta liitelee

DSC_0572.jpg
Ruuti päätti litistää Islan

DSC_1227.jpg
Mantan liito2

DSC_0418.jpg
Minni&Linda

DSC_0525.jpg
Takana Isla, Minni, Linda, Ruuti

DSC_0527.jpg

DSC_1019.jpg
Ruuti&Isla

DSC_1315.jpg
Ruuti & Minni laulavat kuorossa

Tokoa:
DSC_0620.jpg
Linda

DSC_0609.jpg
Vani

DSC_0637.jpg
Isla

DSC_0673.jpg
Minni

DSC_0693.jpg
Päivi ja puoli sisko Donna.

DSC_0806.jpg
Donna ruudussa
DSC_0801.jpg

Poikien poseeraukset:
DSC_1425.jpgDSC_1415.jpg
Vielä hienompia poseerauksia sitten savonlinna kuvissa ne tulevat huomenna(ti).