Tänään ajettiin Lahteen pentunäyttelyyn. Meitä oli neljä Serica's bortsua Ruuti ja sen kolme sisarusta Linda(sv), Manta(valkopäinen) ja Minni. Saatiin odotella paikanpäällä ja aluksi Ruutia pelotti vähän halli ja kaikki oudot äänet ja iso koiramäärä. Tottui siihen kuitenkin nopeasti kun kuljettiin ympäriinsä.

belgejen jälkeen oli bortsut. Ruuti meni ekana uros pentuna. Ensin seisotettiin tuomarin eteen, juostiin ympyrä, sitten seisotus ja tuli tunnustelemaan ja katsomaan hampaat sitten edes takaisin ja seisomaan ja tuomari saneli arvostelun. Sitten se antoi mulle nauhat punaisen ja liilan. Eli Ruuti oli KP:n saaneena urosten paras. Ruuti käyttäytyi kehässä hyvin, juoksi ravaten ja seisoi hyvin. Ei istunut kertaakaan.


 Kun nartut oli mennyt valittiin rotunsa paras. Nartuissa Linda sai kp:n ollen narttujen paras, Minni toinen ja Manta kolmas.

Ruuti meni siis rotunsa paras kehään Lindan kanssa. Saatiin juosta ympyrät ja seisottaa ja me saatiin sitten ROP ja Linda oli VSP. Ruuti seisoi hienosti ja tuli kerran pikku laukka askel ympyrän juoksemisessa.

Sitten oli kasvattaja luokka. Saatiin sieltäkin KP
Odoteltiin sitten ryhmäkehiä ja kasvattaja luokkaa.

Otin tässä välin Ruutin kanssa paikalla makuun häiriössä. Lähellä kehää. Makasi aika rauhallisena ja otin ehkä kolme puolen minuutin sarjaa, käyden palkkaamassa välissä. Makasi paljon hienommin kuin odotin, aluksi ajattelin mennä ihan hallin toiselle puolelle.

Kun ryhmäkehät alkoi mentiin suoraan 2 kehään jossa oli ekana paimenkoirat. Ruuti oli aika alkupäässä. Seisotettiin ensin toisessa kehässä ja tuomari katseli siinä. Sitten tuomari meni toiseen kehään ja yksitellen juostiin sinne kehään suora ja sitten kaarrettiin ympyrälle. Yksitellen järjestäjä päästi juoksemaan sinne ja samalla kuulutettiin koiran rotu. Ruuti ei juossut tässä ihan parhaiten. Alussa suoralla meinasi laukata, mutta taisin saada aika hyvin pois ja kaaren juoksi hyvin. Ekassa kehässä jo kyllä huomasi, että tuomari katsoi gorgia ja belgiä ainakin paljon. Ei päästy jatkoon ja tuomari sijoitti ensimmäiseksi bluemerle sheltin ja toiseksi redmerlen aussi pennun, ja kolmanneksi bluemerle lk collien. Eli tykkäsi noista väreistä ja aussi ja bortsuhan on ihan erirakenteisia.

Kasvattaja kehässä meillä oli kirjo, ruuti aika classinen malli, Linda sinivalkoinen, manta puoliksi valkopäinen ja minni suht lyhyt turkkinen. Ei sitten tässäkään päästy jatkoon. Tollerit pärjäsi hyvin. Tolleri voitti ryhmäkehänsä ja norwichi oli toinen terriereiden ryhmäkehässä.

Saatin kp-ruusuke, ROP pentu-ruusuke ja ROP pokaali. Kuvia otettiin myös ja laitan niitä esille myöhemmin. Nyt idols alkaa.


ARVOSTELU Tuomari: Harto Stockmari
"Hyvin kehittynyt urospentu, jolla oikeat mittaussuhteet. Hyvä pää ja purenta. Hyvin kehittynyt runko . Normaalisti kulmaantunut. Liikkuu ja esintyy hyvin. "


KUVAT

DSC_0019.jpg

DSC_0033.jpg

DSC_0046.jpg

DSC_0068.jpg
Linda(S. Belinda)

DSC_0066.jpg

DSC_0082.jpg
Ruuti & palkinnot

DSC_0084.jpg
Minni

DSC_0114.jpg
Manta (S.Babette)

DSC_0121.jpg
Linda

DSC_0127.jpg
Minni (s.Bettina)

DSC_0132.jpg

DSC_0136.jpg
Sisarusrakkautta <3

DSC_0147.jpg
Manta

DSC_0151.jpg
Parhaan kasvattaja ryhmän valinta

DSC_0162.jpg