Agilityn puolelta treenattu ollaan kotona kun nyt sain tehtyä kosketus laudat. Eli ohut vaneri joista toinen sopii puomiin ja toinen a:han.(koti a:ssa otettu yksi liukaste liuska pois). Lisäksi nämä maalattiin toinen puoli valkoiseksi ja toinen punaiseksi(kontakti-esteiden värit).

Kotona ollaan sitten harjoiteltu lautaan koskemista. Käsky sanana "touch" ja "yes" on naksu sanana.
Aluksi pidän sitä maasta koholla toiselta reunalta noin 5cm ja kun seisoi siinä niin palkka. Tätä tehtiin eilen ja kesti aika kauan hoksata että sille pitää mennä seisomaan kahdella tassulla. Rasmus olisi varmaan tajunnut paljon nopeammin(kuten kosketusalustan koskemisen). Tänään siis jatkettiin ensin kerrattiin samaa, onnistui jo paremmin. Päiväruoka tuli melkein syötyä siinä. Sitten harjoiteltiin niin että päästin irti maahan laudan menemään kun tuli seisomaan. Ja sitten kun se sujui vielä vaikeutettiin että sai vähän hakea kun lauta olikin mun vieressä ei edessä. Tätä sai vähän miettiä ja sitten alkoi onnistua ja annoin syödä ruuan kupista.

Tänään lenkille otin treeniliivin mukaan sai hyvin namit, narupallon ja patukan. Ruuti riehui ensin golf kentällä erään jackrusselin pennun kanssa. Tein seurausta siinä odotellessa Rasmuksen kanssa. Sitten tuli toinenkin russeli sinne riehumaan ja kutsuin Ruutia(leikki siis jossain 30-50m päässä). Ei malttanut tulla niin lähdin juoksemaan pois kutsuen ja sitten tulikin kovaa. Käskyllä en päästänyt takaisin riehumaan vaan sai tokoilla. Näytti kyllä selvästi sen että ei halua tehdä mitään kun oli kivat leikit kesken ja mamma ei anna leikkiä vaan käskee tottelemaan.

Alku meni vastahakoisesti kunnes "unohti" mökötyksen ja häiriön ja alkoi tekemään. Oli siis tosi hyvää häiriötä kun ne jackrusselit leikki siellä ja Kira oli myös Ronjan kanssa lähellä tekemässä. Sivulletulot tökki alussa ja seurausta naksuttelin pikku pätkiä. Sitten otettiin luoksetulo ja ydessä sai palkan narupallo palkan jalkojen välistä nyt tajusi sen. Oli niin läkähtynyt juoksemisesta niin jätettiin luoksetulot siihen.

Seurausta vielä. Alkoi vähän paremmin työskentelemään. Edisti vähän ja meni tosi tiiviisti niin oli vaikea kävellä ja keskityin naksuttelemaan siitä hyvästä seurauksesta. Kun oltiin tätä tehty vähän. Välillä kuumensin vähän että innostui ja haukahteli. Sitten pätkä ja palkka. Namit ja lelut oli taskuissa aina näissä.

Seisomaan jäämisiä tehtiin. Harjoiteltiin näitä ilman seurausta leikin omaisesti. Seisomisia ollaan edelleen tehty toosi vähän ja ihme että Ruuti osaa ne noinkin hyvin. Olen käyttänyt apuna käsimerkkiä ja vartalon kääntämistä. Käveli siis aina jommalla kummalla puolella ja sitten sanoin "top" (stop-sanasta). Jäi aika hyvin seisomaan ja alussa tein niin että heti käännyin + käsimerkki. Sitten häivytin toista niin että käännyin mutta jatkoi vielä kävelyä ja toiste päin että käsimerkki ja kävely vähän jatkuu ja heti naksu. Välillä heitin myös palkan taakse. Onneksi ruoho oli lyhyt ja Ruuti niin hyvä jäljestäjä. Rasmuksen kanssa tuota ei kannata tehdä kun saat itse sen namin etsiä. :D Loppuun hyvä jääminen johon jätettiin.

Sitten pari kpl näyttelyseisomisia ilman asettelua nämä on vielä hakusessa. Mikäli oikein ymmärsin kasvattajan viestistä niin pentunäyttelyyn su 4kpl on tulossa vain Ruutin sisaruksia. (Ruuti, Linda ja 2 muuta..)

Kun lähdettiin ohitettiin muut koirat suht läheltä ei mennyt niiden kanssa leikkimään kun käskin. Hyvä, luulin ettei tottelisi. Rasmus suostui tottelemaan muiden koirien seurassa luoksetuloa vasta joskus 2v.

Treenata tokossa pitää, tämän kerran mukaan:
  • seisomisia, niistä vielä nopeampia sekä häivyttää apuja
  • seurausta, ilman painamista ja edistystä pätkittäin, erikseen sitten käännöstreeniä
  • sivulle tulot alkaneet vähän tökkiä, niissä treeniä, sekä sivulla oloa kontaktilla pidempiä aikoja
  • luoksetulossa vauhtitreeniä, sekä loppu asennot kertausta(eteen+sivulle)
Lisäksi yleisesti muuta:
  • paikalla makuuta häiriöllä ja aikaa pidentää, sekä piilossa käyntejä
  • luoksepäästävyys! eri ihmisiä että malttaa olla paikallaan. Tämä helposti unohtuu aina.
  • kapula treeniä, pitämistä ja nostoa, luovutus asentoa
  • taputus-ruutua varmuutta sinne menoon ja lelu palkka siellä leikkien tai eteen päin pysähdyksen jälkeen