Tänään kun tulin koulusta otettiin agilityt pihassa. Ruutin kanssa ensin verkkokepit meni kovaa ravilla ja sitten puomin alastuloa yksistään. Eka loikkasi päädyssä sitten meni ihan hyvin.

Mentiin "kentälle" eli ei meidän pihan sisässä isommalle alueelle sitten ottamaan esteitä. Laitoin hypyt eri järjestykseen ja tehtiin niillä eräänlainen kuvio jossa heitettiin takaa kiertoon sylkkärillä tai valssilla.  Sylkkäri sujui paremmin ruutilla. Haki myös hyvin hypyt jotka oli näin. _ I _ Siinä tarvitsi irrota I-esteelle vähän se ei ollut niin lähellä. Irtosi hienosti ja jokainen sujui vaikka ohjatessa se tuntui niin vakealta kohdalta.

Sitten keppejä. Aluksi kättä heiluttamalla. Sitten koitin kuinka ilman sujuisi. Meni kerran kepit hienolla reippaalla vauhdilla ihan ilman mitään apuja! Olisi siihenkin voinut jättää. :D Mutta kun halusin koittaa vielä nurjalta puolelta ohjausta. Sitä mentiin käsiohjauksella ja katsoin varmasti että menee oikein. Se on vain Ruutille niin paljon vaikeampi puoli. Välillä meinasi tulla väärästä väristä korjattiin ja jatkettiin. Jätettiin sitten hyvään keppi suoritukseen.

Niin ja pihassa harjoiteltiin pallon kanssa vielä puomin kosketusalustaa. Tuli ihan hyviä kosketuksia ja innoissaan välillä taas vain juoksi sen läpi yhdellä tassulla, niistä palkka ei saanut.

Kivan näköistä oli kun tultiin kotiin. Ruuti oli silpunnut takkapuiden korin paju kahvan ja lelut oli levitelty...

__

Tänään saapui sitten myös odotettu Furminaattori meille vihdoin Saksasta. Kuvia harjauksesta muutama.

Kädessä harja oli tosi kiva. Se oli itsessään sopivan painava että ei tarvinnut yhtään painaa ja kuviointi sekä käsipito osa hyvä ettei tarvitse puristaa että kädessä pysyy. Paljon helpompi kuin karstalla.

Vili pääsi ensin sen käsittelyyn. Hyvin kävi Vilin turkkiin ja vili josta ei yleensä lähde karstalla karvaa kuin se just ja just täyteen niin lähti isokasa karvaa. Karvoja ei katkonut yhtään eikä repinyt pääli karvaa. Vili jota pitää harjatessa ja trimmatessa trimmata kuonokopalla antoi harjata ilman.

Rasmus sitten. Rasmus on jo nyt niin kalju verrattuna kesän karvaan, menee jo lyhytkarvaisesta tollerista. :D
Sain siitäkin kasan irrotettua. Joka puolelta turkkia sopi tosi hyvin sen karvaan: kaula, selkä ja tassutkin. Rasmuksessa meni puoli tuntia. Rasmuksella oli myös tosi sähköinen turkki.

Ruutia otin vähän kyljistä lähti hyvin karvaa mutten enempää viitsinyt kun messariin sitten oltava karvaa.

Saa tulla koittamaan jos kiinnostaa. :)

Illalla harjasin Rasmusta vielä uudestaan ja lähti vielä karvaa puristettuna nyrkiksi.

___

Iltapäivä lenkillä Ruutilla oli paljon virtaa ei meinannut malttaa odottaa kun harjasin Ronjan(tolleri) furmiksella siitä lähti iso kasa karvaa myös.

Kentällä otettiin seurausta iso l-kirjain. Palkkasin välissä. Remmissä oltiin en jaksanut ottaa pois. Seuraus oli ihan hyvää yhteen suuntaan kulkiessa lyhellä sakaralla meinasi kontakti eksyä ja treenattiin siinä pysähdyksiä missä piti olla hereillä. Seurauksessa on paljon treeniä että siitä saadaan hyvä kokonaisuus.

Lopuksi jäämisiä niin että kävelin ympyräänsä ja edestakaisin. Ilman seurausta siis. Ensin maahanmenot ja meni hienosti. Seisomaan menossa en ole varma mutta voi olla että meni ekan kerran maahan ja sitten vasta seisomisia. Yhdessä selvästi meinasi mennä maahan mutta ennen kuin kerkesi enemmän laskeutua jäikin seisomaan kun tajusi. Jätettiin hyvään seisomiseen. Seisomiset vois olla yhä napakampia, täytyy varmaan niissä treenata takapalkalla.

Iltalenkillä 2osa tokoilua.
Suoraa seurausta hiekka tiellä vapaana. Seuraus oli ihan hyvää.
eteentulot: keskityin ettei tökkää kuonolla ja että tulee sopivan väljästi.
seisomisia: nämä oli huonoja! tuli aina pari pientä askelta kunnes pysähtyi, ei yhtään nopeita.
peruuttamista: harjoiteltiin tätä pitkästä aikaa nyt sujui hyvin namikädessä imuttamalla meidän namit on myäs sellaisia porsaan muruja jota oli hyvä näin syöttää. Ja aina kun pysähdyttiin sanoin pysäytys käskyn ja palkka. Näitä tehtiin muutama lenkillä kotiin päin. Aina hyvin meni suoraan jos meinasi alkaa kaartaa imutin sivusta päin.

Pihassa otettiin vielä kahdesti väärän puolen kepit namilla. Ne sujui tokalla kerralla jo ihan hyvin. Ekalla kerralla mokasi yhdessä kohtaa. Kamala myrsky oli ulkona.





Tassu harjattu muutamalla vedolla: