Huomenna vika koe! Sitten loppuu tämä lukeminen ja jää enempää aikaa tehdä kuin jotain pientä koirien kanssa.

Eilen ei puuhailtu oikein mitään kuin käytiin metsälenkillä ja Rasmus on ollut lumi töissä yrittää syödä aina niitä heitettyjä lumia. KUVAT(eilisen 24pvä)

Ruutin kanssa harjoiteltiin sisällä toissa päivänä jäämisiä, molempia niiden erotusta. Meinasi välillä sekoittaa niitä.
Ruuti on muutenkin ollut innoissaan lumesta, sitä täällä on nyt aika hanki noin 30cm. Sulaa kyllä tuosta varmaan kohta. Eilisen päivälenkillä otettiin myös kunnon lumikuvia joista laitan onnistuneet myöhemmin.

Vili oli eilen eläinlääkärillä(en ollut mukana), mutta keuhkot kuvattiin taas ja se musta juttu ei ollut vähentynyt yhtään. Ja sillä on vähän keuhkoista käytössä tilaa mitä normaalisti ja normaalistikin norwichit on ahdaskurkkuisia. Vili sai lääkitystä vielä, aiemminkin eläinlääkäri ei ollut varma voiko Vili koskaan olla enään ilman lääkitystä. Pakkasella ei saa mennä ulos ja nyt vähällä liikunnalla, eikä saa riehua.

lisäystä: Vilillä todettiin siis kasvain kurkusta ja vain osa keuhkoista on enään käytössä. Eli kovin pitkään Vili ei enään elä, nytkin on lääke kuurilla, ei saa riehua yhtään, olla pakkasella ulkona ja nukkuu päivät. Täytyy ottaa Vilistä vielä poseeraus kuvia uusia vaikka niitä joitain kyllä on..
___

Tokoiltiin sisällä kun Ruuti näytti olevan tylsistynyt kun oli tunnissa tehnyt kotitöitä. Se oli koittanut juustohöylän käyttöä, tekstiili alaa koittaessaan sisusti tuoliansa, puuteollisuutta silppuamalla koria sekä puutarhurin töitä. Sovittanut myös äitin kaulahuivia, ottanut heijastimen ja siinä kai kaikki... Kuvan otin se tulee tähän lisäksi kohta.





Ruuti:

Kosketusalustaa: harjoiteltiin sitä eri suunnista ja jos oppisi pomppaamaan kahdella jalalla siihen, kun nyt ravaa ja silloin osuu vain yksi jalka. Joutui sitten ain pysähtymään laittamaan molemmat jalat ja siitä sai eteenpäin juosta namin hakemaan maasta. Teki hieman paremmin ehkä kuin viimeksi, josta kerrasta onkin aikaa.. On se niin vaikea jaksaa ottaa paria kosketusta.. :/ No talvi aikaa näitä harjoitella. Paitsi että tuo lumi kyllä lähtee pois.

Rasmuksen kanssa mun huoneessa:

kaukkareita matolla: Sujui muuten hienosti mutta seisomasta maahan meinasi liikkua eteen. Tätä harjoiteltiin. aluksi meinasi maahasta seisomaan ja siitä istumaan menossa vähän liikkua eteen. Alkoivat sujumaan lopuksi sitten.

seurausta: pikku matto pläntillä harjoiteltiin. Sai olla Rasmus tarkkana kun tuli niin usein käännöksiä paikastaan. Aluksi oli ehkä 5-10cm liian edessä sitä naksuttelin ja sitten parani. Käännöksissä vasempaan käytti hyvin takapäätä. Pari kertaa mentiin neliötä myös oikeaan mutta se oli hankalaa kun oli niin pieni tila ja Rasmuksen piti saada mennä matolla kun muuten laminaatilla liukuu jalat niin. Rasmus oli aivan innoissaan ja nautti kun sai tehdä.

Kun oltiin neliötä molempiin suuntiin otettu ja edes takaisin täyskäännöksiä, joissa keskityin suoran osuudella paikkaan. Harjoiteltiin askelia ja paikallaan käännöksiä. Paikallaan käännökset oli hienoja mutta sivu askelia vasempaan pitää harjoitella kun tulee sääntö/tai sitten tuli jo että ei saa vartaloa kääntää sivuaskelien suuntaan. Onneksi meillä vain toisessa vartalo kääntyy. Sitä olikin kätevämpi harjoitella sisällä ilman kenkiä ei tarvinnut pelätä että tallaan Rasmusta. Aluksi meinasi kääntyä ei liikkeen suuntaisesti sitten tajusi mitä tehtiin ja meni hienosti samansuuntaisesti.

Rasmuksella on sunnuntaina sitten 3kpl starttia agility kisoissa Purina-Areenalla.

Ruutin kanssa tokoilua sisällä:

seurausta: keskityttiin vain seuraukseen ja sen paikkaan sekä kontaktiin. Otin naksuttimen tauon jälkeeen käyttöön(oli aina lenkeillä jonkun toisen takin taskussa). Seuraus olikin aika huonoa: paikka ja kontakti. Ruutilla oli kovasti edistystä jota en ulkona ollut niin huomannut ja nyt pystyin vain naksutella siitä hyvästä seurauksesta ja keskittyä vain seuraukseen (ei ympäristöön tai muuhun..) Seurautin vain ympäriinsä kämppää ja naksuttelin hyvästä kohdasta ja myöhemmin yritin hyvää kontaktia myös naksutella. Menin rauhallista vauhtia että kerkesin enemmän naksutella ja Ruutilla oli kiire tai sitten paikka oli sisällä vain niin edessä että eksyin melkein joka naksauksen jälkeen sinne eteen. Yhdessä kohtaa meni tosi tiivistä ja mun oli vaikea kävellä ja välillä liian edessä. Lopussa seuraus vähän parani ja laitoin silloin kädet seläntaakse etten vahingossakaan naksauta palkkaa toisenpuolen namikäden katsomisesta.

Seurausta on nyt pakko ottaa naksulla usein sisällä, että saadaan se paikka korjattua. Sen jälkeen vasta pidempiin seurauksiin.

Niin ja harjoiteltiin myös juoksua se oli aika hyvää sisällä.

Illalla 2 osa sisätokoa Ruutin kanssa:

Seurausta: otin remmin avuksi ekan seuraus jutun jälkeen. Että sain pysymään oikeassa kohtaa ja keskityin seuraukseen jolloin ei paina liikaa, ettei mun ole vaikea kävellä ja että kontakti katsoi muhun ei eteen. Treenattava paljon naksun kanssa.

Päivällä koitettiin pihassa auratussa kohtaa muttei siitä oikein tullut mitään. Ruutia ensin kiinnosti muu ja oli pakko vilkuilla missä Rasmus, tuleeko ihmisiä. Ja kun satoi lunta kovaa pientä niin sitä satoi Ruutin silloin pystyssä oleviin(ja useinkin vain ulkona) korviin ja se häiritsi kun lunta satoi korviin. Voin arvata. :D Mentiin sitten sisälle, onneksi Rasmuksella on luppakorvat niin sateella ei sada korviin.


Muutama eilisen parasta kuvaa

Tällä lenkillä korvat olivat vaihteeksi tällä tavalla, paitsi ne harvat jotka kuvat sain korvat pystyssä




Ronja ennen trimmiä


Korut päällä