aamulla treenattiin taas noutoa osa1 lelulla. Aluksi koitin ihan liikkeenä mulle päin noutona. Se sujui hyvin. Välillä tulee eteen liiankin väljästi joku 5-10cm niin niistä käskin korjata. Ekalla tai tokalla taisi siinä kapula tippua mutta sen jälkeen se ei enään tippunut. Otettiin muutama lisää vähän myöhemmin mulle päin noutoa ja otin pitkällä matkalla. Noin 4m kapulalle ja siitä muhun noi 5m. Sujui hyvin. Täytyy jossain vaiheessa eteentuloon muistaa ottaa se yli 3s pito.

Sitten harjoiteltiin kapulan ottamista takaa, eli kiertää taakse ja tuo. Ollaan ihan alkuvaiheessa ja täytyy jalalla ohjata taakse. Näitä täytyy nyt paljon alkaa harjoittelemaan niin oppisi tuon. Koitin myös liikkeenä sillein että heitin kapulan lähelle ja että meni oikein päin (eli noin 2m päähän) ja siitä jalalla ohjasin ottamaan oikein ja sitten siitä toi eteen. Eli kun saadaan tuosta takaakierrosta avut pois nouto alkaa olla hanskassa pienellä hiomisella. Noita maasta kiertoja kapulalle kun otetaaan tuo ihan nätisti usein käteen asti ja vaadinkin sen siihen. Voi olla että voin nyt vaatia pallollakin paremmat noudot. Jossain vaiheessa voin otaa kapulallakin, Ruutin mielestä siinä ei ole kyllä eroa tuohon.

Varmaan täytyy ottaa myös toinen käsky noudolle jolloin kierretään takaa. Eihän se voi olla pallojen ja muiden kanssa sama jotka saa ottaa edestä.. Jos se olisi nouda kun hae on nyt ollut vain jonkun hakua..

Jes nyt on meidän nouto-ongelmat takana. :) Täytyy leikkiä aina tuota päivittäin jos vain muistan ja vaikeuttaa.

Uusina liikkeinä olen ajatellut että voitaisiin kohta alkaa opetella
paikalla istumista,
kaukkareiden harjoittelukin on ihan jäänyt sinne 5kk :0, ja
ruudun kanssa voisi olla vähän ahkerampi.. Ja
tunnariakin voitaisiin aloitella, luulen ettei se tule olemaan kovin vaikea kun Ruuti vain tajuaa sen. Metsässä sillä on niin hyvä nenä löytämään se heitetty keppi. Nyt kun saan sen kapulan noudolla käteenkin..

---
Päivä/iltapäivä:

Ennen lenkkiä kävästiin ottamassa estehyppyä autotallissa. Se on sillein 2-3laudalla että saa hypätä mutta puolet Ruutin korkeudesta. Kun alussa meinasi ponnistaa siitä tai kolauttaa tassuja.
Otin muovi palan ja vein sille namin noin 3m päähän. Näitä tehtiin 2kpl ja meni hyvin innoissaan. Sitten jätin alusen ja käskin hyppäämään juoksi sinne ja sanoin paikka. Lähin kävelemään ja Ruuti oli aika epävarmasti siinä seisomassa, enemmän vain seisoskeli siinä. Seuraavalla kerralla otin naksuttimen ja eka harjoiteltiin seisomista siinä ja että sain kiertää sen ympäri. Sitten kun tajusi ettei ole namia alustalla meinasi tarjota lähemmäksi hyppyä hyppyä. Käskin uudestaan ja korjasi joten annoin paikka käskyn ja menin palkkaamaan. Tehtiin vielä tälläinen onnistunut ja meni noin 1,5-2,5m päähän aina esteestä. avossa sitten helpompi hypätä takaisin kun on vähän kauempana. Rasmus meinasi aina kolauttaa tassut kun meni ihan taakse.


Lenkillä käytiin lenkki golf kentän kautta ja metsän läpi. Ruutilla korvat vaihteli oliko pystyssä tai sitten toinen ja toinen puoli pysty.

Golf kentällä tokoa: muistin ottaa noutokapulan puisen. Sillä harjoiteltiin noutoa osa2 nurtsilla.
Aluksi käskin eteen ja annoin kapulan pidettäväksi. Harjoiteltiin pitämistä ja niin että kapulaa ei saa tiputtaa jos laitan käden kuonon päälle(mutten kuitenkaan koske vielä), sivuun tai alle. Väin käskyllä sai tiputtaa.

Sitten kapula suussa eteen tulo. Nyt sai pitää aina sitä hetken aina ennen palautusta ja näissä sääntönä oli myös se että käskystä tiputus ja pitää pitää paikallaan, ei korjata otetta. Ja lopuksi maasta nostona ja eteen. Siihen vapautettiin ja sujui hyvin. Hieman pientä hakua että on ihan millilleen suorassa. Jos perutan korjaa, niin ja meinasi tarjota vähän liiankin tiiviitä eteen tuloja kapulan kanssa. Ainakin korjauksessa.

Nyt vain treenaamaan sitä takaa kiertoa kapulalle,(ei otettu sitä nyt) että saadaan kohta koittaa liikkeenä.

Vili käytettiin Rasmuksen kanssa lenkillä. Vili pystyi kävellä noin 5metriä leveät lätäköt keskeltä oli mustaa jäätä ja varmaan ainakin 5cm syvät. Ne kesti ja sen oli helpoin kävellä tasaisella jäällä kun nurtsilla. Ajattelin ettei ne kestäisi mutta kesti.

---

Illalla: sisällä ruotsia lukeassa(seuraavana sen koe) Ruuti toi mulle palloa. Niin otettiin siinä vähän kaukkareita vaadin aina jonkun ja sitten sai palkan. Aika hyvin meni verrattuna siihen kun en muista edes milloin viimeksi ollan harjoiteltu.. Seisomasta maahan meni aina hyvin hissinä. Seisomaan nousi kanssa ihan hyvin kun vain osasin ohjata oikein. Ja istuminenkin siitä alkoi sujumaan, aluksi toimi vain pallokädellä. Pari kertaa koitin opettaa myös istumasta seisomaan nousua. Mutta täytyy käydä noita namilla tarkemmin läpi ja valita joku teemaksi(tietty siirros).

Iltakäytöllä takapalkalla 3kpl seisomisia. Rasmus taisi ekalla kerralla varastaa takapalkan, mutta toiset kerrat oli suht hyvät pysähdykset ja vapautin suoraan.

Aamulenkillä kuvasin koiria, oli vähän lunta säilynyt ja oli pakkasta. KUVAT
DSC_0159.jpg

DSC_0144.jpg

DSC_0200.jpg

DSC_0054.jpgDSC_0090.jpg

DSC_0073.jpg

DSC_0118.jpg

DSC_0131.jpg

CSC_0318.jpg

DSC_0009.jpg

DSC_0042.jpg

Korvat oli taas lenkillä pystyssä sisällä ei aina. Mutta alan tottumaan ja on ne nätimmät kuin ne eri parit.

Paljon lisää kuvia sieltä yllä olevasta linkistä.