Tänään aamulenkillä mentiin toisen metsän kautta ja sitten pellon poikki, kun nyt pystyi menemään kun oli pakkasta. Ja pellon toisella puolella oli sitten kilon tiili koulun kenttä ja ojan toisella puolella koirapuisto.

Otin ensin kaikki paikalla makuuseen. Se kesti joku 2,30min ja kävin ensin palkkamassa Ruutin maahan sivulta ja sitten tulin sivulle ja käskin istumaan, nousi hyvin. Ja maahanmeno taisi sujua myös ekalla käskyllä. Ronja makasi kaikkein nätimmin ja tuijotti vain eteenpäin, Rasmus oli lonkka asennossa mutta ihan hyvin ja Ruuti taas jalka vatsan alla ja lonkkaasennossa, kävin kerran sitä korjaamassa.

Sitten kaksi koiraa kiinni ja Ronja pääsi aloittaamaan:

Ronjan kanssa harjoiteltiin seurausta naksuttimella. Keskityin vain paikkaan kun sen mielestä oikea kohta oli edistystä. Otettiin ympyrällä molempiin suuntiin suoraa, käännöksiä, neliötä. Ronja jaksoi tehdä innokkaasti töitä.

Sen jälkeen tuli Ruuti

Ruuti aloitti myös seurauksella harjoiteltiin kaavio mukaista pätkittäin ja sitten myös ihan erikseen juoksua. Juoksua ensin suoraa ja naksuttelin sitten otettiin vähän käännöksiäkin. Seuraus oli hyvää oikea kohta, hyvä kontakti ja ei painanut liikaa, kun oli oikeassa kohtaa oli sopivan tiivistä. Kaavio taidettiin ottaa tässä vaiheessa jossain kohtaa palkaten.

liikkeestä maahanmeno: sanoin virittelyksi/vihjeeksi "liike down". Ruuti ei tainnut tajuta lähteä ekalla seuraukseen kuten pariin muuhunkin kertaan myöhemmin. Lähti vähän paremmin jos sanoin "seuraa" korkeammalla äänellä. Välillä lähti paremmin jos sanoin samaa aikaa käskyn kanssa mutta jos sanoin paikalla ollessa jäi tollottamaan.. Täytyy näitä harjoitella, mutta sitten kun harjoittelee ei ole ongelmaa ja välillä taas on.. Ei Rasmuksella tälläistä ongelmaa ollut.. Maahanmeno oli ripeä ja kävelin vähän matkaa kunnes tulin palkkaamaan Ruutin.

jätettiin luoksetulo välistä ja otettiin liik. seisominen: En muista lähtikö missä heti mukaan seuraukseen vai ei. Mutta seuraus oli hyvää, yllätin Ruutin naksuttamalla seurauksesta ja palkattiin siitä ja lähdettiin siitä sitten jatkamaan suoraan seurauksella ja käskystä jäi nopeasti ja hyvin seisomaan. Harjoiteltiin myös sitä että kierrän Ruutin. Pysyi hyvin mutta kun otettiin kepillä takapalkkana ekaa kertaa luuli en vapautuksena, toruin ja kun otettiin uudestaan pysyi jalat liimattuna maahan.

Rasmus herra pääsi sitten hommiin:

Rasmuksella keskityttiin seurauksen hiomiseen kun se on noin 5-10cm liian edessä mun makuun. Tehtiin samaa kuin Ronjan kanssa ja naksuttelin vain hyvästä ja jos vähän meni taakse päin. Loppua kohden parani. Suoralla kävellessä huomasin välillä myös lievää poikitusta jos edisti.

Ruutin vuoro:

ajattelin ottaa putkeen liikkeenomaisesti seurauksen, luoksetulon ja jäämiset oikeassa järjestyksessään. Takapalkaksi tuli meidän "kehä" alueen ulkopuolelle keppi.
Seurauksen kaavion kävelin ihan liian pitkästi ja oli liikaa vaadittu. Ruuti seurasi nätisti mutta juoksussa herpaantui ja kun sitä kyllästytti seurausi kyllä siinä mutta katsonut muhun vaan eteen. Otin Ronjan koska en halunnut jatkaa tuosta.

Ronjan vuoro sitten
Ronjan kanssa otettiin luoksetulo ja leikittiin vähän kepin kanssa.

Ruuti jatkoi:

taidettiin ottaa seurausta välissä yhdellä palkalla ja kehuin hyvästä.
maahanmeno liikkeenomaisesti: hieno oli, ei moitittavaa.
liikkeestä seisominen: tämä myöskin hieno ja otettiin istuminen ekaa kertaa mukaan, istui hyvin ehkä vähän eteen, joka on tietenkin mun sijoittumisen vika.

Sen jälkeen sanoin loppu ja juostiin "kehän" ulkopuolelle ja siellä sai palkka namit.
pohdiskeluja:
Seurausta saa harjoitella tuollein palkatta ja mun täytyy ottaa selvästi puolet pienempi "kaaviomainen" ensin. Ja pikku hiljaa pidentää ja välillä taas tulee keskelläkin palkkaa. Liikkeestä jäämiset ja luoksetulo on itsessään niin kivat niin niihin riittää helposti kehut. Täytyy varmaan kun saadaan yksi seurauskaavio kuntoon ottaa kokeenomaisesti molemmat irti ja kytkettynä putkeen jollain tosi hyvällä palkalla vaikka ruoka.. Ja alkaa nyt harjoittelemaan pitempiä seuraamisia.

Sen jälkeen mentiin samaa reittiä takaisin ja heittelin keppiä kentän matkan. Ruuti teki tosi kivasti töitä ekat liikkeet mutta sitten lopussa ehkä vähän alkoi jo ne kyllästyttämään.

_____________

Kun saatiin joulukuusi kasattua ja koristeltua niin pitihän ottaa myös joulukuvat pojista ja tytöstä.
KUVAT

089.jpg
Rasmus ja vili pötköttää

088.jpg081.jpg

070.jpg
Tuli sitä yksi onnistunut yhteiskuva

059.jpg023.jpg

064.jpg

048.jpg

030.jpg076.jpg