Eilen oltiin purina-areenalla kisaamassa. Ruuti ja Rasmus oli mukana, mentiin ajoissa paikalle ja käytiin siellä paikan päällä ensin lenkki kun medit oli silloin vasta alkamassa.

 Sen jälkeen mentiin pihalle treenaamaan Ruutin kanssa jossa oli esteitä niin otin kepin toisen puoliskon pois lumiloskasta ja siirsin sen toisenkin siirretyn palan viereen että saatiin kisakepit. Harjoiteltiin niitä ja Ruutilla tuli välillä joku virhe mutta keskittyi muuten hyvin. Otettiin myös hypyllä ekaa kertaa siksakkia(rimat maassa vielä).

Mentiin odottelemaan sitten maksejen alkua. Eka rata oli agilityrata siinä oli vaikeat kaksi putkea vierekkäin ja ennen niihin menoa mentiin eräät hypyt. Rasmus odotti hienosti, ei varastanut siitä oli puomi suoraan. Komensin koskemaan, musta tuntui ainakin että hyppäsi, jatkettiin hypylle suoraan ja siitä Rasmus jatkoi putken mä olisin jatkanut sivuun hypyille. Ei tässä käskyt siinä mitään auttaneet. Jatkettiin siitä sitten rata loppuun ihan hyvin ja vaadin hyvät kontaktit. Elikkä Hyl.

Sen jälkeen otin molemmat koirat ja käytiin pikkulenkki ja taidettiin käydä Ruutin kanssa taas pihalla harjoittelemassa. Otin silloin mukaan kaksi hyppyä ja käänsin putken mutkalle keppejä ja hyppyjä kohden. Harjoiteltiin keppejä erikseen ja sitten putken kautta niitä. Sujui hyvin välillä tuli jokin keppi virhe jos koitti mennä liian kovaa tai ei keskittynyt. Sitten otettiin 2 hyppyä jotka oli peräkkäin ja suora linja putkeen. Ruuti meni lujaa aina sen kohdan. Välillä annettiin joidenkin mennä jos oli kohta mentävä niiden radalle.
Harjoiteltiin sitten myös toisen sivusta olevan hypyn kautta eteen meno putkeen, putkesta takaisin kahden hypyn eteenmenolle. Sai tässä oppia irtoamaan kun mä en halunnut juosta lumiloskassa jota oli noin 1-2m siivu hyppyjen ja mun juoksulinjan välissä. 2:delta hypyltä kaarrettiin kolmannelle hypylle ja siitä karros keppejen ohitse takaisin edelliselel hypylle. Tässä sai oppia lukemaan ohjausta ja kivasti sitten sujui siitä kaksihyppyä ja toinen pää putki joka oli Ruutille vaikea kun meni lujaa ja sitten ei kuullut enään. Harjoiteltiin tätä ja palkkasin kääntymisistä.
Keinua koitettiin myös ja pari kertaa Ruuti sille karkasikin. Oppi odottamaan kontaktilla ennen ei sitä vielä osannut. Otettiin eka maksi pöydälle ja sitten ilman mitään. Ei pelkää yhtään keinahdusta.

Sen jälkeen mentiin sisälle odottamaan seuraavaa rataantutustumista. Seuraava rata oli hyppyrata se oli aika juoksurata parilla vähän vaikealla kohdalla. Se meni muuten hyvin mutta kun piituuden jälkeen tehtiin poispäin käännös takaakiertona hypylle rima lensi jäin sitten sitä katsomaan ja olin keppejen sisääntulon tiellä niin Rasmus joutui mennä väärin sisään. Korjasin ja jatkettiin sitten matkaa. Eli 10.

Mentiin tämän jälkeen Shantin ja Emmin kanssa käyttämään koiralaumaa lenkillä. Step oli jäänyt kotiin, mutta Shantilla oli Dracu mukana. Lenkin jälkeen koitettiin saada pitkästä aikaa Ruutista joku agility pätkä videolle. Ihan kuin Ruuti olisi tajunnut että nyt oli katsoja tai itse ohjasin vähän eri tavalla niin kepit ei meinannut millään sujua. Sitten kun Emmi meni käymään sisällä katsomassa onko Danten vuoro meni molemmin päin ongelmitta kepit! Mikäköhän toikin oli.. Täytyy katsoa tuliko mitään hyvää videolle.. Tehtiin aika samaa kuin viime kerralla harjoitellessa. Ruuti oli yhtäinnoissaan. Harjoiteltava on tässä käskyä kahdella samaa linjaa olevalla hypyllä ja siitä suoraan vetävä putki ja toiselle päähän kuitenkin pitää mennä.

Mentiin odottamaan kolmasta rataa kun tuli hiljaista, rataa oltiin rakentamassa. Ruuti nukahti eka kerran sitä odotellessa. Ruuti tapasi myös idoli Uulansa(suomenlapinkoira, tuntenut pienestä lähtien). Kun Uula meni radalla Ruuti meinasi seota ja ulvoi tai ulisi koko sen suorituksen ajan. :D

 Vika agilityrata oli suht helppo, vaikein kohta taisi olla A ja putki yhdistelmä. Rata on aika unohtunut jo mielestä.. Tästä saatiin 0 ja aika oli jotain -38.. 32 sekunttia oli nopein aika silloin kun lähdettiin (Shanti otti meidän kirjan) Yksi sm-nolla siis saatiin hankittua, vaikkein uskonut että nollaa saataisiin. Niin ja tämän äiti kuvasi videolle myös. Kontaktit koski nätisti. Harjoitellessa vaadin pysähdyksiä. Lähdettiin sitten joskus vähän 10jälkeen ajalemaan kotia.