Tänään herätiin aikaisin ennen kuutta, söin vähän, käytin Rasmuksen ja Ruutiin ja sitten saatiin kyyti juna-asemalle.

Oltiin joskus puol 8 maissa perillä ja siinä oli sitten puuhaa kun järjesteltiin tavarat, kasattiin häkki, Ruutia harjasin, hain luettelon ja harjoiteltiin kehässä. Sen jälkeen testasin kameran asetuksia.

Ruutilla ei harjoitellessa ensin seisominen sujunut. Mutta sitten alkoi paremmin sujua harjoiteltua ja malttoi pitää jalat paikallaan. Juoksu oli aika hyvää ja onneksi kasvattaja katsoi ja sanoi että kannattaa remmiä pitää edessä ei sielä jäljessä ja jarruttaa kun se huonontaa takaliikkeitä. Kun koitettiin ja Ruuti meni ravilla liikkeet paranivat. Täytyy itse vaikka katsoa ero videolta.. Urokset oli tosi isoja ja karvasia verrattuna meidän pikku Ruutiin. Ruuti olisi sopinut hyvin niiden narttujen sekaan. :D

Junnu nartut alkoikin nopeasti, katsoin siinä vähänä kun Nera (Demssin Roadrunner) meni kehässä, jolle olen tehnyt kotisivut ja tuli kiire hakea Ruuti sitten.

Ruuti juoksi kehässä hyvin ja onneksi ei silloin juuri nostanut häntää ylös. Yhteisjuoksujen jälkeen oli yksilöarvioinnit.

Ruuti antoi tuomarin hyvin tutkia itsensä ja seisoi nätisti tuomarin katsoessa, joka puolelta. Sen jälkeen päästiin juoksemaan kolmio, jota ei oltukaan harjoiteltu ja tokalla sivulla tuli laukka askel. Muuten juoksi hyvin. Sitten mentiin seisomaan tuomarin pöydän eteen ja Ruuti seisoi nätisti kerran jouduin korjata sen kun en pitänyt pannasta kiinni.

Kun tuomari oli sanellut arvostelun saatiin H, joka oli ihan hyvä verrattuna siihen että jotkut pari saivat T:täkin, eivätkä olleet mitään käyttölinjaisia bortsuja. Tuomari oli siis tosi tiukka arvostelussaan, tanskalainen.

Arvostelu:
Good size, 9 months, Need tronger muzzle, good bite. Well set ears. Good neck, Could have better topline, overbuilt. Nice front acceptable angulation in rear. Good colour. Bit too curly coat. Moved well. Could be more masculine.

Suomennos:
Hyvä koko. 9 kuukautta. Tarvitsee voimakkaamman kuono-osan, hyvä purenta. Hyvä kaula. Voisi olla parempi ylälinja, takakorkea. Kiva etumus, hyväksyttävät kulmaukset takana/polvissa. Hyvä väri. Liikkui hyvin. Saisi olla maskuliinisempi(miehekkäämpi)


Hyvä että korvista on vain hyvää ettei niiden hieman eri parisuus haittaa. Hyvä että liikkeet on hyvät, ei mainintaa takaata ahtaudessa. Lindalla oli melkein ihan sama arvostelu kuin Ruutilla vain jostain esityksestä kommentti. Tuomari ei tykännyt yhtään kiharasta koska Lindalla ei ole missään tuollaista laineikasta selkää.. Ruutilla oli selänpäällä yhdessä kohtaa pari laineikasta kiharaa. Arvostelu oli ihan hyvä noin tiukalta tuomarilta ja kuinka Ruutilla oli eroa muihin uroksiin. Annetaan sen kasvaa ja kehittyä ja ensivuoden keväällä/kesällä mennään uudestaan katsomaan tuomareiden mielipidettä. Ihan tyytyväinen arvosteluun olen, monessa negatiivisessa on vain kehitystä odotettava: takakorkeus ja maskuliinisuus. Ja tuohon on vain yhden tuomarin mielipide.

Sen jälkeen mentiin shoppailu kierrokselle ja syömään. Sitten lähdettiin myöhemmin kotiin. Ruuti sai kumisen motivointi pallon jolla se riuhuikin kotona. Kong tahnaa myös muistin ostaa ja vähän muutakin..

Kuvia ja video pätkät löytyy ne tulevat joskus myöhemmin ehkä huomenna jos saan ne laiteltua.

Hanna Sepän ottamia kuvia täältä.
Ruuti löytyy kolmesta kuvasta.

KUVAT (muista junnu narttu bortsuista ja vähän tolleria ja aussiakin)

Videot:
ryhmäkehä
yksilö arvostelu