Viime viikonlopun agilitykisojen nolla rata löytyy täältä: http://videogalleria3.magix.net/
Sieltä -> 30.11.08 HKI 17/67sija,0

 _______

UMN toko treenit oli eilen illalla taas.
Tulin aikaisin halliin ja toinen puoli oli tyhjä niin otettiin Ruutin kanssa vähän mutkaputkia ja niillä samaa kuin viikonlopun kisaradalla oli. Meni kovaa putkeen ja aika hyvin teki mitä tahdoin. Taisi kerran mennä väärin ja monesti otettiin. Karkasi sitten puomille. Eka käskin takaisin sitä mutta sitten lähdin mukaan, toisessa päässä olikin kaari ja sai juosta sieltä ali. Mentiin sitten toisella puolelle raivaamaan esteet.

Kirjaan liikekohtaisesti:

luoksepäästävyys: Ruuti ei enään koita nousta seisomaan tässä, vaan haluaa kyllä katsoa tuomariin ja kun koskee saattaa liikuttaa päätä. Remmi oli ja nykäisin liikkumisesta. Toinen kerta oli jo parempi. Ihan lopussa pyysin tekemään uudestaan, eka kerta oli hiemna huonompi pysyi kuitenkin istumassa ja toinen oli jo hyvä.

paikalla istuminen: tässä odotellessa harjoitteltiin toista kertaa paikalla istumista. Seisoin 2-4metrin päässä ja heti kun alkoi laskemaan päätä toistin käskyn ja palkkasin tiheästi. Kertaakaan ei mennyt maahan ja istui rauhassa. luoksetuloja vikana treenatessa otettiin uudestaan ja sujui myös hyvin.

paikalla makuu: Ruuti meni hyvin heti maahan kun käskin. Sanoin paikka ja kävelin sinne eteen, laittoi pään aika nopeasti maahan. Otettiin tälläinen pätkä ehkä puoli minsaaa kävin palkkaamassa ja sen jälkeen kävin kahdesti piilossa. Ekan piilo ajan oli tosi nätisti ja laski katsottuaan mun mentyä piiloon pään maahan. Toisella piilolla liikkui maassa noin 5-10cm kun olin jo piilossa silloin kouluttaja jutteli siinä juuri Ruutin kohalla..

liikkeestä maahanmeno: se sujui hienosti kun ollaan sitä harjoiteltukin. Meni nopeasti epäröimättä maahan. Lopuksi harjoiteltiin narulelulla takapalkkana. Välillä tiputin sen salaa vaadin maahan ja sitten vapautin, tajusi sitten etsittyään katseella että lelun sai sieltä. Lelulla oli myös tosi nopeita ja pysyi niin kauan että vapautin lelulle.

Otin tässä välissä parit tuolin kiertoa ja siitä seisomiset. ruuti alkoi ennakoimaan seisomisia niin pitää jotenkin opettaa juoksemaan mun ympäri uudestaan tuolille jos ennakoi.. ja välillä palkata eteen.

estehyppy: aluksi mentiin kolmekierrosta niin että menin seisomaan käskin hyppäämään ja kun oli hyppäämässä lenti naruoallo eteen. Jotkut muut hyppäsi koiran kanssa tai juoksi koiran vierestä. Ekan kerran mun heiton aika oli liian myöhä eikä Ruuti tajunnut muut oli hyviä. Sitten alustalle kahdesti ja sai sieltä palkan. Seuraavalla kierroksella myös mutta nyt käskin odottamaan alustalle kun oli syönyt namin ja jos pysyi oikein sai alustalle toisen namin. Seuraavalla kerralla hyppy alustalle ja sinne pysäytyskäsky naksautin siitä niin ei vain kerkeä liikkumaan sitten toin namin, näitä kaksi toistoa. Siihen lopetettiin. Seisominen oli vähän epävarmaan siellä täytyy harjoitella käskyä ja että kierrän Ruutin ympäri.

kaukkarit: treenasin näitä siinä odotellessa omaa vuoroa hypylle jonossa. Aika hienosti ne oli muistunut kun ollaan tehty kerran lähiaikana sisällä pallolla ja muuten joskus kauan sitten. Maahan meni tosi hienosti nopeasti. Istumista ei ensin tajunnut kuin ihan läheltä, sitten oppi senkin. Maasta seisomaan nousee oikealla tekniikalla ja ei tarvitse ohjata namilla. Välillä se kuitenkin liikkui siitä nousun jälkeen eteen ja välillä jäi hienosti seisomaan. istu-seiso siirrosta opetin namilla imuttamalla. Seisomasta istumaan oli vaikea, kaukkarit tulee niin että takajalat paikoillaan kuten Rasmuksella.

Harjoiteltiin myös temppua joka pitää opettaa seuraavalle kerralle. Ajattelin joka "kasi"a eli kun seison jalat haarallaan pujottelee siinä kasia tai/ja sitten kävellessä jalkojen pujottelua "ali". Täytyy muistaa näitä harjoitella kun opetin nyt vasta ekaa kertaa, kasin varmaan oppii nopeammin. Mutta molemmista on hyötyä agissa ja tokossa.

luoksetulo: eka jokainen tuli keskelle ottamaan erikseen. Ruuti jäi hyvin, pelkäsin että lähtee perään, ei lähtenyt. Kutsuin luoksekisamatkalta tuli aika hyvin ja eteen suoraan mutta mun mielestä 5cm enemmän oikella puolella. Käskin istumaan ja otettiin uudestaan silloin tuli suoraan ja keskelle.

Harjoiteltiin odotteassa 10m matkan vauhtiluoksetuloja. Sai vähän juostuaan narupallon jalkojen välistä. Sen jälkeen muodotettiin koira kuja ja me aloitettiin. Ruuti istui hienosti paikallaan ja ei ennakoinut kutsumista. Kun kutsuin tuli koviten mitä on kurssin aikana tullut ja mulla oli pallo kädessä niin palkkasin jalkojen välistä, Tähän oli oikein tyytyväinen, voi olla että on aikaisemmin vähän arastellut ettei saa koiraa päällensä.

Lopuksi kun meille tehtiin luoksepäästävyys jonka pyysin menin toiselle puolelle ottamaan kepit. Kahdesti oikealta puolelta ja kerran vasemmalta. Vasen on vaikeampi ja se sujui heti oikein. Puomille mentiin ja nostin alastulon korkeimpaan kohtaan. Ruuti meinasi lähteä hiippailemaan ja otettiin siitä puomia kahdesti. Sitten lopetettiin ja lähdettiin.