Tänään lähdettiin noin puol 11 maissa ajamaan AST:n kentälle Puolarmetsään. Se on sen verran lähellä Niittykumpua johon oltiin menossa treenaamaan klo 13:sta. Käytiin ensin lenkki kentän ympäri, sitten laitoin koirat autoon ja menin rakentamaan rataa.

Kannoin toiselle tyhjälle kentälle kuusi paria aitoja ja tein niistä ympyrän, mini korkeuteen rimat.

Toiselle kentälle kaksi mutkaputkea vastakkain ja väliin tuli sitten A:n kosketus alusta.

Aloitin Rasmuksen kanssa ja otettiin ensin putkia ja kosketusalustaa. Rasmus osaa sen tokosta ja tekikin niin kuin piti sitä. Otettiin sitten puomia puomin kosketusalustan kanssa. Pidin valkoista puolta ja kontakti oli vaalean sininen. Rasmus oppi aika nopeasti mennä seisomaan alustalle ja otettiin sitten niin että laitoin hypyn kontaktin viereen, käskin hyppäämään sen ja hyppäämään puomin alastulolle ja koskemaan. Nämä sujui hyvin. Voinhan Rasmuksen kanssa ottaa samalla noita kosketusalusta harjoituksia jos oppisi kontaktit sillä samalla kuin Ruuti. :D

Ruuti vuoroon sitten. Otettiin lämmittelyksi myös putkia ja kosketusalustaa. Ruutilla oli kova vauhti ja juoksi innoissaan putkiin, kuunteli hyvin tai katsoi kumpaan päähän pitää mennä. Aluksi ei kosketukset sujunut kovasta vauhdista johtuen heti ekalla kerralla ja joitui korjata uudestaan alustalle. Teki myös kyllä muutamia hyviä tasatassu kosketuksia. Treeniä ja treeniä, varmuutta vielä paljon noihin kosketuksiin. Jätettiin sitten johonkin hyvään.

Käytiin koittamassa kisakepit. Ekalla kerralla Ruuti teki heti alkuun yhden virheen, haki kuitenkin oikein sisälle. Toisella kerralla ne sujuikin ja sai narupallon palkaksi. Otettiin vielä toisesta  suuntaa ja haki oikein sisään sekä pujotteli.

Mentiin ottamaan sitten lopuksi vielä ympyrää. Otettiin pari kosketusta sillä ja Ruuti meni hyvin aitoja. Niistä kosketuksista en muista ihan miten meni.

Ronja oli tullut noin tunnin lenkiltä mun vanhempien kanssa(kävi sillä aikaa lenkin). Niin otin senkin vähän juoksemaan. Otettiin ensin mini hypyillä ympyrällä sitä kovaa ja vedätin että meni täysiä. Tehtiin siinä myös suunnan vaihtoja. Sitten mentiin ottamaan toiselle kentälle putki, kepit, A, hyppyjä ja puomi. A:n kontaktin hyppäsi yhden sitten vaadin siihen takaisin 2on 2off tyyliin ja puomilla myös pysäytin. Kontaktit on aika epävarmat.. Reippaasti jaksoi ja mullakin tuli kuuma kun juoksin niin paljon sen kanssa.

Rasmus tuli ottamaan loppuun vielä pari puomin kontakti harjoista ja koitettiin A myös jota meni nätisti. Puomilla kosketukset sujui kaikki ravissa mutta jos innostin laukkaan sen piti saada hypätä aina samasta kohtaa. :D

Sitten pakattiin esteet konttiin mitkä piti, laitettiin lukkoon paikat ja lähdettiin. Mulle käytiin hakemassa mäkkäristi niittykummusta ruoka.

--------

Sitten tokoilemaan Niittykummun ostoskeskuksen kentälle. Mukaan tulivat Emmi, Sara&Step; Sara&Ben, Heidi, Wiima & Jekku. Rasmus oli ainut muun rotuinen eli melkeimpä bc treenit tuli.

Aluksi leikitin vähän Ruutia kun odoteltiin että Heidi tuli.

Kun se tuli aloitettiin luoksepäästävyydellä.

Heidi teki ensin kaikille, oli ainut vieras joka Ruutille ei ole vielä tehnyt. Ruuti meinasi nousta seisomaan mutta remmillä sain pepun maahan. Muuten oli sitten nätisti. tuo on vielä saatava pois, kokeessa kun ei saisi remmillä avittaa ja jos seisoo voi hyppiä.

Paikalla makuu: Ruutin laitoin Jekun viereen, uusia koira häiriöitä kun kaivataan. Kun käskin Ruutin maahan se meni nopeasti tasajalkaa heti käskystä, mutta ponnahti heti ylös, sama ongelma joka saatiin pois. Harjoittelin tätä myöhemmin sen kanssa. Ja toinen jonka jo viime treeneissä keksi, eli kun käsketään paikalla ja kerkeän kävellä selkä siihen päin noin 5m ponkaisee istumaan! Ja tätä teki useaan kertaan, Vapautin sen välissä jätin samalla tavalla ja  niin kauan ettei tehnyt tehtiin sitä. Harjoiteltava molempaa, muuten sitten kun se rauhoittuu makaamaan se makaakin siinä sitten kokoajan. Paikalla makuu meni sitten tuon jankkaamisessa.

 

Sitten jokainen otti samaan aikaan omia juttujaan. Aloitin Rasmuksen kanssa, aluksi otin samalla myös kuvia ja en jaksanut niin treenata. Otettiin pikkusen seurausta, idari ja ruutua. Idari oli hyvä, meni vaihdokset oikein. Ruutu oli 3x3m eikä Rasmus osannut sitä. Oon huomannut että 2x2m menee täydellisiä ruutuja ja 3x3m menee väärin. Itse meinaankin aina tehdä 2m ruutuja. Kävin tekemässä hiekkaan ympyrän kohtaan missä pitäisi olla ja näytin Rasmukselle paikan, sitten ruudut sujuivat.

 

Ruuti vuoroon ja aluksi pidin aluksi kameraa mukana ja otin kuvia sitten vein sen pois ja treenailtiin vähän paremmin. Ruuti oli agilitysta vähän väsynyt ja seuraukseen: ei niin olisi jaksanut keskittyä. Se oli aika huonoa ja olisi halunnut katsella vain eteen. Tein paljon käännöksiä, pysähdyksiä ja sen oli pakko keskittyä. Palkkasin loppuun narupallolla.

jäämiset: kerrattiin eka maahanmenoa ja otettiin sitä narupallon kanssa aika vauhdista. Laitoin juoksemaan mun ympäri ja siitä aina käskytin. Meni nopeasti maahan tai puoliksi ja vähän aikaa odotti jännittyneenä kunnes muisti mennä loppuun asti että sai pallon. Seisomisia otettiin myös ja ne olivat hyviä. Niitä ennen sanoin "liike top".

luoksetulo: ensin koemainen, hyvää häiriötä oli kun jätin sen istumaa, muistin itse lähteä oikealla jalalla niin Wiima teki silloin luoksetuloa sen seläntakana. Tuli väljäsi eteen, mitä yleensä ei tee. Otettiin sitten muutamat vauhti luoksetulot ja vielä yksi eteentulo.

Muuta tokoilua ei taidettu tehdäkään, katselin vähän muiden juttuja ja kuvalin. Lopussa päästettiin koirat leikkimään. Huomenna alkaa sitten koulu ja koirilla taas "loma". Onneksi vkl on kohta.

KUVAT

Step käyttänyt itsensä.

Wiima porhaltaa ruutuun

Wiima ruudussa

Step ylväänä kantaa kapulaa

Ben & takana Jekku

Wiima posettaa

Saran poseeraus myöskin

Saran ja Stepin kaunis yhteiskuva, Step naureskelee

Step päästää sisäisen vinttikoiran valloilleen

Jekku töppösiensä(haavojen takia) kanssa ja Ruuti perässä

Jekku & Step juoksee

 

Tai keksimpäs kuinka laitan kuvat! Muokkaan ne html-koodiin. :DNoin on melkein nopeampi homma.