Aamulenkillä viihdyttiin noin 10.30-15. Mentiin taas metsässä, heitin lumipalloja, hakivat keppiä, leikkivät kahden eri pennun kanssa ja tokoilivat.

Olin tyytyväinen poikiin kun ne totteli niin nätisti jos koira tuli vastaan metässä, mentiin sivuun vapaana ja käskin istumaan, välillä pidin varalta pannasta, mutta ne ei mennyt koiran luokse ensin.

Golf-kentällä tavattiin uusi tuttavuus Unkarin Vizsla. Ikä taisi olla joku 5-6kk. Rasmus luuli sitä tytöksi ja niin Ruutikin. Rasmus oli niin ihastunut, välillä Rasmus joutui olemaan sivulla tai maata kun oli muuten kokoajan pennun kimpussa. Niin ja pennun nimi oli Ruu.

Sitten koulun parkkikselle tokoilemaan, joka oli nyt la tyhjä. Laitoin Ruutin paikkamakuulle kun menin tekemään ruudun. Se porsasteli taas ja nousi ehkä kolmeen kertaan ylös, kävin jokaisesta komentamassa maahan. Ei taas osannut ekalla myöskään maahankäskyä.

Koska se meni noin huonosti, tein Rasmuksen kanssa jonkun jutun ja laitoin sitten Ruutin uudestaan makaamaan paikalle. Eka naksuteltiin maahanmenoa ripeästi, sitten sitä että lähden pois tai seison selkä päin että makaa. Varjosta näin hyvin vähemmällä kurkkimisella onko maassa, kerran nousi ja käskin selkäpäin maahan, meni maahan naksutin ja kävin palkkaamassa. Sitten kävin laittelemassa ruutua ja pysyi nätisti sitten loppu ajan. Ruuti sai maata paikallaan myös yhden Rasmuksen luoksetulon, taisi alussa nousta kerran mutta muun ajan pysyi. Se kyllä jaksaa yrittää tuota istumista, nousee siis aina istumaan vain ei liiku minnekään.

Ruuti, neliö: neliötä hiirimaton kanssa, aluksi läheltä ja ketjutus kisamatkaan. Meni aika kivasti, alussa palkkasin nameilla sitten vauhtia kun lisääs halusin narupallolla. Narupallolla meinasi juosta alustalle kun huusit top ja naksautin lähti juoksemaan takaisin. Näitä tehtiin että jäi alustalle ja vapaa käskystä sai vain tulla, mutta vikat menin sinne palkkaamaan. Tehokkaammin saa otettua jos Ruuti itse juoksee matkat. Mutta pitää olla tarkkana että vasta vapaasta saa lähteä ja että joutuu seistä muutaman sekuntin siellä. Laitoin kosketusalustalle myös vaikeuttaakseni päälle lunta, muttei ihan peittoon, ei huijaus onnistunut. Tehdään näitä jonkun aikaa ja sitten ei ketjutetakaan niin paljoa ja loppu tulos että juoksee ekalla kerralla kisamatkan ruutuun hiirimatolle, sitten vasta häivytystä.

Ruuti, ohjattu: täytyy ottaa tavaksi että silloin kun ruutuakin otetaan niin muistaisi ottaa pari kertaa tai kerran ohjatun suunnan(ruutua jaksan sen verran vähän lenkeillä treenata kun ei jaksaisi kantaa ruutu merkkejä, laiskuutta vain). Samaa juttua kun eilen, Ruutin jätin istumaan 2m merkin eteen, kävelin liikkeen ohjaajan kävelyn ja jätin vasemmalle narupallon. Sitten käsiohjauksella merkin taakse, top, naksaus ja nami, käsky ja käsimerkki ohjaus narupallolle. Pari toistoa hyvin sujui, paitsi ekalla kerralla meinasi suoraan varastaa pallolle.

Ruuti, luoksetulo: narupallon jätin takapalkaksi, Ruuti istumaan paikalle ja etäisyys hiirimattoon noin 7m ja mun etäisyys hiirimattoon 2m. Ekan kerran teki huonon kosketuksen, vasta noin 80cm yli meni alusta, käskin korjaamaan ja muhun päin olemaan siitä vapautus lelulle. Näitä muutama ja jätettiin parhaaseen missä juoksi mua päin tasajalka kosketusalustaan ja siitä vapautus lelulle taakse.

Ruuti, tunnari: otin kapulan ja hieroin sitä ja mentiin reunemmaksi. Ruutin jätin istumaan paikalle ja menin piilottamaan lumipallojen alle kapulan ja laitoin muita lumipalloja alueelle. Ruuti lähti heti hyvin etsimään ja kun haistoi kapulan kaivoi sen tassulla esille. Mutta takaisin tullessaan puraisi palan reunasta pois, mikä possu! Tästä torut ja sitten tunnarin nouta naksutellen otolla maasta tai sitten että annoin sen suuhun. Sitten heitin kapulan sinne lumipallojen sekaan, pidin kättä Ruutin silmien edessä ettei ihan noudoksi mene ja meni etsimään kapulan ja naksuttelin nätistä tuomisesta, pari tälläistä ja sitten yksi etsiminen lumipallojen alta nyt toi nätisti.

Rasmus otti luoksetuloa takapalkalla kaksi kertaa, ei mitään erikoisen hyvää, hitaasti vähän tuli. Sitten pari seisomaan jäämistä seis-käskyllä, jäi hyvin nyt, ei ongelmia.

Lopussa koirat juoksi palloa ja sitten lähdettiin metsän poikki kotiin. Rasmuksella meinasi tulla moneen kertaan jääpalloja tassujen väliin, niitä sain ottaa pois, seuraavalla kerralla pitää laittaa sen kolme fleece tossua, yksi katosi viime vuonna lenkillä ja joku taisi sen ottaa. Takit myös unohdin, Rasmus olisi ehkä alkulenkistä sitä kaivannut, Ruutia ei vaivannut mikään, ei kylmyys eikä tassuihin tullut mitään palloja.

Eilen sain tehtyä myös uuden ulkoasun vihdoin kotisivuille.

Kuvat