Tänään tapasin Emmin klo 12 kilon kentällä. Sitä ennen kun arvoin väärin kauan kestäisi kävellä kun olin 20 vaille jo paikalla niin menin tallaamaan Ruutille nami jäljen, ekaa kertaa siihen tein myös hieman reilut metrin namittomat kaksi pätkää. Kun Emmi tuli niin käytiin tallaamassa aikuisen koirien jäljet eli Saran ja Rasmuksen. Emmi teki Rasmukselle ja laittoi 6 keppiä ja joitain mutkia. Mä tein Saralle monella kulmalla ja kepillä.

Sitten otettiin tokoilemaan koirat ja Emmi aloitti Saralla. Ruutin jälki oli vanhentunut noin puoli tuntia niin mentiin se tekemään. Ruuti oli aluksi tosi innoissaan menossa mutta heti kun pääsi jäljelle rauhoittui tekemään ja teki sitte tarkasti, nyt jälki ei ollut enään vain hevosen kenkä vaan S:n muotoinen noin. Lopussa sai sitten namipalkan. En edes huomannut jäljestäessä milloin oli namiton pätkä niin ei työskentely siitä yhtään kärsinyt.

Sitten Rasmus otti ainakin ruudun ja merkkiä. Ruutu oli taas upea ihan keskelle ja suorassa linjasa juoksi sinne reippaasti. Merkki oli hyvä sellainen erilainen matala kartio jossa reikä keskellä, jalkkiksessa tai muussa myös merkkeinä. Rasmus vähän nuuski sitä taas ekalla kerralla ja vähän ihmetteli sitä. Otettiin se uudestaan kahteen kertaan ja naksautin hyvästä takana olemisesta. Ei taidettu muuta ottaa tai en ainakaan muista..

Step otti sitten ja kuvailin sen menoa.
Ruuti tuli sitten vuoroon, Emmi otti siitä kuvia silloin:

seurauksella: aloitin, naksauttelin hyvästä ja testasin pysähdyksiä ja molempia käännöksiä. Seuraus oli tosi innokasta ja palkkasin myös lopussa vinkupallolla. Käännökset oli hienoja varsinkin vasemmalle. 

ohjattua: otettiin ekaa kertaa, ekalla kerralla koitin että vein viistoon vasemmalle noin 8m päähän ja sitten ohjasin namilla merkille, ekalla kerralla meinasi varastaa pallolle. Kielsin ja sitten tuli hyvin ja kun näytin vasempaan ja sanoin samalla käskyn juoksu hakemaan pallon. Seuraavalle kerralle helpotettiin ohjasin merkille taas namikädellä sen taakse ja perutin vähän kun olin sanonut stop käskyn. Siitä sitten sanoin vasen, huitasin käden ja samalla heitin vinkupallon. Tehtiin näitä molempia pariin kertaan.

Matkalla ruudun luokse testasin
liikkeestä maahanmenon: sanoin virittely sanan ja sitten seuraukseen. Maahan meno oli hyvä ja nopea, ei epäröinyt.

Ruutua: ekalla kerralla käskytin vahingossa "ruutuun" käskyllä. Meni kuitenkin ja juoksi kovaa pallolle. Otettiin noin puolesta välistä kisamatkaa. Toisella kerralla melkein kisamatka myös vinkupallo palkka ruudussa. Sitten lyhyemmällä matkalla taputuksella ja meni hyvin. Eilen oli joku huono päivä vain kun ei millään meinannut tehdä. 

lopuksi Emmin estehyppyä joka oli pikkuisen eri näköinen kuin kisahyppy ja aika sopivan korkuinen. Ruuti odotti innoissaan käskyä ja kun käskin hyppäämään lähti heti ja kaartoi vähän taas niin että näki mut hieman sivuun linjaan. Seuraavalla kerralla heitin pallon kun Ruuti hyppäsi, vahvistaakseni irtoamista ja oikeaa suuntaa. Seuraavalla kerralla hyppäsikin hyvään kohtaan. Vain se paikalla seisominen oli unohtunut. Käytin seisomiseen käskyä top. Eli liikkeestä seisomisen käsky. Harjoiteltiin yhteydessä sitä että kiersin takaata ja ekalla kerralla liikkui. Otettiin myös estettä toiseen suuntaan.

Sen jälkeen mentiin tekemään esineruutua. Ruuti pääsi hajustamaan, ihmettelin kun oltiin kaukana että kuka tyttö koira haukkuu mutta Rasmus haukkui, jota harvoin tekee, kimeällä äänellä.

Tehtiin alue rinteelle ja merkattiin reunat merkeillä. metsä oli aika tiheää ja kaatuneita puita oli kaksi.
Ruuti aloitti kun se oli mukana, tämä oli sen toinen esineruutu kerta. Ruutille ekaksi esineeksi otettiin punainen kangas pala. Emmi vein sen lähelle niin että pidin Ruutia kiinni ja kun tuli takaisin käskin etsimään. Ruuti lähti vähän jäljestysmaisesti ja vähän ajan päästä löysi esineen, kehuin ja toi mulle kun kehotin. Sitten toinen johon tuli esineeksi musta käteen laitettava numerolappu tasku. Se vietiin vähän pitemmälle eri paikkaan ja oli vähän vaikeampi. Ruuti kuitenkin löysi sen ja toi mulle. Kehuin taas kun otti esineen. Hienosti teki, oli vähän siitä kuukauden jälkeisestä hanskan etsinnästä tajunnut jotain.

Menin viemään Saran esineet ja sillä välin Emmi haki muut koirat ja vei Ruutin takaisin. Saralle tuli esineiksi pesusienen pala, muoviritilä ja koiran harjasharja. Sara meni kovaa vauhtia ruudussa ja kävi tarpeensakin tekemässä. Ensimmäisenä esineenä löysi pesusienen, sitten ritilän ja vika vaikea oli etureunassa oleva harja. Sen ohi se juoksi moneen kertaan. Niin ja hyödyllisin Saran löytö oli Ruutin penturemmi joka oli tippunut mun treeniliivin taskusta. :)

Rasmus vuoroon sitten: valitsin Emmin esineistä pienen avaimenperä pehmolelun, numerolappu taskun ja vaikeimpana pienen heijastin pannan.

Rasmus vaikutti ensin niin hitaalta ja eksyi myös samaan paikkaan missä Sara oli ollu ruudun ulkopuolelle. Jonkun aikaa etsittyä löysi eka takareunan esineen numerolapputaskun. Seuraava esine oli sitten avaimen perä pehmolelu etureunasta josta Rasmus sai hajun ohi kulkiessa. Heijastin panta oli vaikein ja ei saanut siitä hajua tai tajunnut esineeksi. Tässä välissä juoksi joku poika alhaalla jota Rasmus kävi jahtaamassa, se huuti mulle että otanko sen kiinni. Huusin ettei ota, poika juoksi ruudun poikki meidän luokse ja sanoin että meillä on esineen etsintä harjoitukset, sitten se kertoi mustasta koirasta joka oli auton vieressä kiinni ja haukkui ja että se oltiin varmaan unohdettu sinne. Sanoin että se on mun koira ja sen kuuluukin odottaa siellä. Kaikkea noi keksii, Ruuti auton vieressä laitettuna kiinni tolppaan ja sen vieressä mun reppu ja pari kangas kassia. :D
Helpoitettiin sitten Rasmukselle että Emmi kävi etsimässä heijastinpannan ja näytti sitä Rasmukselle ja toi lähemmäksi. Rasmus ei vieläkään tajunnut niin menin sen verran lähelle että näin pannan ja kutsuin Rasmuksen luokse ja lähetin siitä pantaa päin. Kun nuuskasi sitä kehuin ja kehotin tuomaan.

Stepill tehtiin myös kahdella esineellä niin että vein piiloon. Step kyllä näki noin mihin vein mutta kävi aika isot lenkin juoksemassa.

Sen jälkeen Ruuti ja Step autoon odottamaan ja otettiin jälki kamppeet aikuisille koirille. Poikia oli Rasmuksen jäljen alussa papatteja ampumassa. Onneksi kun tultiin sinne päin ne lähti mutta otin janan vähän ekan kepin jälkeen ettei ollut poikien jälkiä siinä. Rasmus meni hitaasti mutta varmasti eteenpäin janaa ja löysi sen sitten. Eka keppi oli parin metrin päässä joka löytyi käskin istumaan ja sai palkan. Uudesta käskystä liikkeelle ja löysi kaikki kepit paitsi vika oli hieman vaikeampi jota sai etsiä päädyssä, kisoissa oltaisiin ehkä menty sen ohi.  Jäljellä oli mutkia ja Rasmus pysyi hienosti sillä kerran eksyin vähän näin kuitenkin keppien lohdalla olevasta merkistä mihin jälki meni niin en kävellyt liian lähelle Rasmus etsi siinä hyvin jäljen ja jatkettiin. Olin tyytyväinen Rasmuksen jälkeen, kisakunnossa se olisi. Kunhan parit janat vielä että etsisi varmemmin ja vähän reippaammin.

Koirat leikki vielä vähän ja sen jälkeen lähdettiin kotiin metsän poikki. Kallio aukeamalla oli niin ihana auringon lasku niin oli pakko pysähtyä ottamaan kuvia koirista.

KUVAT


Step


Sara