Tänään puol 12 maissa tulivat Sara&Ben bc sekä Elli&Nekku tolleri. Aluksi otettiin Kilon asemalla muutamat poseerauskuvat. Jälkeen päin huomasin että linssistä osa oli likainen, niin katsotaan mitä niistäkin kuvista tuli. Mulla oli mukana kaikki R:t, Ronja sai samalla lenkin vaikken sen kanssa jaksanut treenailla ja oli kokoajan kuonopannan kanssa jolla sain estettyä ettei purrut Nekkua tai Beniä. Yritti kyllä jos jompikumpi tuli lähelle ja kuonopantaa ihan tiukalla pitämällä kuono pysyi kiinni niin ei voinut purra.

Käveltiin peltojen ja hiekkateiden kautta kentälle, sen missä on koirapuistolähellä ja vähän suojaisempi on. Laitettiin ensin kaikkien remmit tai ainakin mä kiinni aitaan ja sitten tehtiin jokainen vuorotellen luoksepäästävyydet, ihmekyllä Ruuti oli tosi hienosti! Ei noussut vaan oli juuri täydellisesti miten pitää, naksuttelin tuosta hienosta kontaktista siinä. Ben teki myös yhtä hienosti kuin Ruuti, mun tehdessä oli vaikea vähän mutta Elliä jota ei tuntenut niin oli hienosti. Nekku taas oli niin innoissaan niin sai ottaa aluksi että istuu kun tulee seisomaan eteen. Lopulta siltäkin sujui sitten koskeminen.

Paikalla makuu sitten, hain myös Rasmuksen. Järjestyksessä Nekku, Ruuti, Rasmus, Ben. Rasmus makasi parhaiten kuten pitääkin, varmasti kuten aina. Ruuti makasi muuten hienosti ja meni hyvin maahan ja kaiken ajan kun oli näkyvissä. Mutta mikä ihme sille tuli kun käväsin pikaisesti piilossa Sara viittasi mulle niin Ruuti oli nuuskimassa noin 5m päässä paikalla makuu paikasta! Loppuajan olin näkyvissä ja pysyi nätisti. Yleensä on maannut melkein paremmin mun ollessa piilossa, kerran korjasin kun piti päätä niin Rasmusta päin maassa.
Ben makasi muuten tosi mallikkaasti mutta jättäessä nousi heti istumaan, taisi olla epävarma käskystä. Muun ajan se makasi kuten pitää ja kehitystä oli huimasti sen viime paikalla makuun joissa on yleensä noussut tai lähtenyt muualle.

Sen jälkeen koirat otti yksitellen. Ben aloitti seurauksella jota aluksi Sara naksutteli ja sitten mä. Elli otti Benistä silloin kuvia, huomasin tässä vaiheessa mikä lika läntti oli linssissä. Ben hieman edisti ja silloin poikitti päätä jalaneteen, kuitenkin takapuoli pysyi suoraan. Se vaikeutti vähän Saran kävelemistä. Naksuteltiin oikeaa kohtaa, sekä palkka ei tullut koskaan edestä joka takakautta vaihtaen kättä tai koiran puoleisestä kädestä. Ja palkka aina siihen ihanne kohtaan ei koiran suuhun asti, vaan sai peruttaa siihen. Ben keskittyi hienosti ja teki innoissaan töitä, se oli kiva nähdä.

Nekku tuli ottamaan seurausta: se olikin roimasti edistystä ja ottivat omaan tahtiin. Vähän se parani mutta Nekku oli niin innoissaan. Sara otti Nekusta kuvia silloin.

Ruuti sitten seurausta myöskin Ruuti seurasi oikeassa kohtaa meni tosi tiivistä seurausta joka hieman hankaloitti kävelyä muttei se ainakaan omaan silmään painamiselta näyttänyt (täytyy katsoa kuvia). Palkkasin vaihtelevasti namilla ja narupallolla. Vasempaan käännöksissä oli huima ero eiliseen, ne oli jo ihan hienoja. Perusasennot oli myös parempia. Oikeaan käännöksiä en muista miten meni tai teinkö niitä, tai jos tein taisi sujua kun en pistänyt mitään merkille...  Juoksua harjoiteltiin myös, naksuttelin hyvää.

Ben taisi tulla ottamaan vähän luoksetuloa ja sen jälkeen harjoiteltiin vauhtiluoksetuloja. Opetettiin lyhyellä matkalla noin max 10m Benille jalkojen välistä pallo palkalle juoksemista, narupalloista beni ei tykkää, mutta vinkuleluun oli hulluna. Jalkojen välistä juoksemista oppi ihan hyvin. Ben tulee myös eteen ja sen luoksetulo oli laukkaa mutta voisi olla hieman kovempaa, sillä on niin erikoinen laukka kun ne on sellaisia laukka pomppuja. :D
Sen jälkeen maahanmenoja vinkupallo palkalla. Aluksi pelkällä käskyllä meni liikaa takapuoli edellä niin palattiin käsiapuun ja palkka aina lensi taakse. Ben tykkäsi juosta vinkulelun kanssa mutta kun sen antoi juosta kierrokset ja sitten kutsui luokse vaihtamaan namiin se sujui hyvin. Edistystäkin tässä palautuksessa ja totteli hyvin vapaana, ei saanut hepuleita tai karannut muiden koirien luo vaikka välillä olisi tehnyt mielikin mennä katsomaan. Hyvä Sara! :D

Ruutin kanssa otettiin myös luoksetulo ja maahanmenot sekä seisomaan jäämiset. Nekun kanssa otti myös Elli jotain silloin. Ruuti tuli hyvin ja kovaa luokse eteen, hyvä ettei törmännyt mutta juuri hyvä oli. Maahan painui heti, taisi se ongelma hävitä, Ruutilla on sellaisia yhden päivän ongelmia. :D Seisomaan jäämiset oli myös hienoja ja sanoin virittelusanan ennen.

Lopuksi ruutua otti ensin Ruuti: muistin käskeä neliöön-käskyllä. Elli vei ekalla kerralla lelun ja Ruuti juoksuhyvin, sitten Elli kävi taputtamassa ja Ruuti oli aika kuumana lelusta niin sähelsi sitten lopun aikaa. juoksu melkein ruutuun, sain ehkä toisella käskyllä ruudun sisään mutten kohtaan mihin halusin. Ruuti tiesi taas mielestään miten tehdään, ei silloin tarvitse uskoa ketään taputtelijoita. Kävi useaan kertaan saman merkin tapana, se on muka osaavinaan merkin jota ei koskaan olla opetettu? Tai Rasmukseltako se olisi älynnyt sen katsoa.. Tiedä sitä. Mutta tarjosi monesti merkin taakse. Saatiin sitten sieltä suunnasta palkattavia suorituksia muttei heti oikealla yrityksillä kun sähelti. Toisesta suuntaa tosi lähellä ja jes-naksun jälkeen sai pallon jos löysi oikean kohdan. Nämä myös aika sähellystä. Ehkä nami olisi parempi alkuun.. Nyt vain yrittää ja jos osuu niin tulee palkka ei merkeistä katso. Tai ainakin tänään, on Ruuti mennyt ruutua paljon paremmin taputuksellakin.

Sen jälkeen Nekku otti vielä ja päästettiin koirat leikkimään. Ruutille opetin Nekun tehdessä "käy siihen" käskyä. Hieman tajusi sitä käsimerkin kanssa. Muuten juoksee remmissä ja haukkuu. En viitsi myös sanoa maahan ja paikka, ettei pilaa niitä käskyjä sekä ei sen tarvitse olla koemakuuta. Ruuti juoksi hippaa vinkupallo suussa Benin kanssa, Ben ei saanut sitä kiinni ja juoksi isoa lenkkiä.

KUVAT

558.jpg

184.jpg229.jpg

260.jpg

325.jpg

362.jpg399.jpg

403.jpg

415.jpg

459.jpg

542.jpg

584.jpg

381.jpg

340.jpg