Tänään mentiin 11toista tokoilemaan Puolarmetsään nurtsikentälle. Treenaamaan myös tulivat Emmi,Sara&Step ; Shanti,Dracu,Stella&Dante sekä Heidi&Wiima(Cabaroo Arctic Breeze) bortsu.

Aloitettiin lyhkäsellä paikalla makuulla kun oli sen verran pakkasta, Ruuti annoin maata takin kanssa, en jaksanut sitä poiskaan ottaa. Ruuti oli Stepin ja Wiiman välissä. Ruuti meni hienosti käskystä maahan ja makasi kiltisti sen aikaa "kun odotettiin jätä koira käskyä" jota ei kyllä tullut. Ruuti pysyi hyvin. Kun olin puolessa väliä kävelemässä pois Ruuti nousti istumaan, Shanti ilmoitti sen. Muuten makasi hyvin. Hieman otti häiriötä Wiimasta hieman nuuski ilmaa sinne päin ja kerran laski pään maahan sinne päin. Kävin korjaamassa tassun suoraksi niin makasi suoremmin.

Sen jälkeen Rasmus pääsi tekemään vähän seurausta ja otettiin askel siirtymisiä ja paikallaan käännöksiä. Myös pysähdyksiä seurauksesta eli perusasentoja. Loppuun ruutu ja eka merkin harjoittelua. Taas oli hyvä merkki sellainen mitä Emmillä oli eilen, reikäkeskellä oleva noin 7cm korkea. Rasmus ei ensin tajunnut tai nähnyt sitä, meinasi lähteä ruutuun suoraan. tajusi sitten kun näytin kädellä mistä se löytyy. osoitin sinne, palkkasin pariin kertaan takana nätisti seisomisesta haki palkan aina multa. Sitten Ruutuun lähetys, Rasmus ei mennyt ihan suoraan ja hahmotti tällä kertaa ihan väärin Ruudun joka oli huom 3x3m viime harkoissa se on ollu 2x2m, olisko siinä syytä? Kun tulin lähemmäksi niin meni suoraan ja vahvistin oikeaa paikkaa. Sitten uudestaan ja vauhtiakin löytyi enemmän kun tiesi miten tehdään.

Ruutin kanssa treenattiin aika paljon narupallolla ja Ruuti sai pitää hauskaa. Mulla oli kamera kaulassa niin samalla otin Ruutin kanssa välillä ja kuvasin sitä kun oli niin kaunis keli ja jäätyneissä lumihiutalissa nurmikko ja lisäksi aurinko paistoi. Heittelin narupalloa ja välillä vaadin maahanmenon kun kävelin ja heitin takapalkaksi. Välillä taas seisomisen, erotti hyvin molemmat. Ruuti pysyi nätisti hallussa ei karannut kavereiden luokse vaikka meidän molemmilla tehtiin välillä luoksetuloja, ruutua tai muuta, heitettiin palloa omille koirille.
Luoksetulo oli narupallolla palkalla jalkojen välistä, Ruutilta meni se kyllä ohi kun jotain tapahtu takana jota se kiersi katsomaan. Tehtiin uudestaan ja silloin onnistui. Seurausta otettiin myös välillä pätkiä ja tehtiin eri juttuja taas kuten normaalia, käännöksiä ja pysähdyksiä. Oli hyvää ja innokasta.
Kaukkarit testattiin myös narupalloa heitellessä. Käskin sivulta maahan ja kävelin noin 3-4m päähän. Nousi hienosti istumaan, josta taisi saada palkan. Uudestaan parin vaihdoksen sarjan, pysyy paikallaan, nousee hyvin pystyyn istumaan ja menee tasajalkaa maahan. Nyt ei liiku enään eteen vaikka olen 4m päässä. Täytyisi lukasta sääntökirja läpi ainakin alon ja avon kohdalta kertaakseni ainakin mikä on avo kaukkareiden matka? 5m? Ja entä alo luoksetulon? 20-30m? Vastatkaa vain jos muistatte. :D

noutoa treenattiin myöskin:  Emmin isolla ohjatun kapulalla. Aluksi palautus nouto tai mikä sen nimi. Ruuti istumaan, kävelin jätin kapulan kävelin ja käännyin. Ruuti juoksi kapulalle noukki suuhun ja toi eteen. Otin kapulan, peppu pysyi maassa, hyvä! Sivulle tuloa epäröi korjasi eka kerran eteentulo asentoa. Kapula on hienosti suussa ei jyrsi ja pitää hyvin edessä siihen asti kun kapulan otan.

Sitten "nouda" käskyn opettelua, tuon sanon harvoin hae tulee enemmänkin normaalille haulle. Nouda tarkoittaa siis että ottaa kapulan takakautta. Että kun ottaa kapulan näkee mut suoraan edessä.

Kun oltiin otettu noutoa niin että näytin käsi ja jalka avun(apu agilityssa takaakiertoon) sillä otettu kapulaa siirryttiin ottamaan

takaperinketjuttamalla takaakiertoa kapulalle. (piirsin kuvan helpottamaan hahmotusta) Pikku hiljaa jyrkensin kulmaa kapulalle.
Tein samaa mutta Ruutin vein aina samaan paikkaan, tiukensen vain kapulan kulmaa, kapula samassa paikkaa sekä minä. Kapulalle meno kulma vain tiukkeni.

Kuvassa siis koira menee pikku hiljaa aina nuolen suuntaan seuraavalle pallerolle kun nouta siitä kohtaa sujuu.

Meidän harjoituksessa Ruuti oli kokoajan ohjaajasta päin noin 3 pallerolla. Eli melkein itsenäinen takaakierto saatiin ketjutettua. Lopetin siihen kun niin hyvin siihen asti oli osannut tehdä. Ehkä kahdesti teki väärin, sanoin äp, otettiin uudestaan ja sitten meni oikein ja kehut.


Noutoharkkojen jälkeen otettiin ruutua, muistin nyt oikena käskyn, eka ruutuun meno oli lelulle meni hyvin. Seuraava taisi mys olla lelulla vielä pidemmältä matkalta. Sitten koitettiin ilman noin keskivälistä Ruuti juoksi noin 2m ruudun eteen ja siitä ei meinannut mennä eteenpäin. juoksi aina siihen suoraan ja pysähtyi, siinä oli sen mielestä ruutu. Menin lähelle ja käski, vain oikeasta kohtaa tuli palkkaa. Tarjosi taas kulman merkkiä. Jätettiin onnistuneeseen suoritukseen. Laitoin takin Ruutille ja sen kiinni. Ruudussa Ruuti haukkui siellä kun ei ollut varma paikasta.
Wiima otti ruudun käskytettynä ja sitten tein sille tunnarin, joka kyllä ei sujunut. Täytyy munkin alkaa Ruutille tunnaria opettamaan. Eka pitäisi päättää että miten tai sitten sovelletaan paria tapaa. Aluksi oman piilotusta ainakin, ja ritilää voitaisiin nurtsilla käyttää. Ja voisin jonkun rauhoittelu käskyn tai silityksen siihen heti alusta liittää, että kokeessa saan rauhoittumaan liikkeeseen.

Niin meinasi unohtua niin mulla oli mukana Ruutin puomin kosketusalusta ja sitä harjoiteltiin kiven kierrolla siitä alustalle käskystä ja naksauksesta lelu palkkaan. Nämä sujuivat hyvin. Suurin osa kosketuksesta oli hyviä.

Lopuksi koirat juoksentelivat ja kyyti tuli juuri sopivasti kun muut oli just lähdössä. Tänään oli Ruutille vähän rennommat leikki harkat.

Kotimatkalla käväisin Mini Manissa käyttämässä mun lahjakortin Arilta Rasmuksen "tyttökaverin" Babyn omistajalta. Kauppa oli tosi iso ja kauheasti eläintarvikkeitakin, ihan eri kuin prisma, kuonopannasta kevythäkkiin lähtien. Ja löysin sitten huödyllisimmän asian jonka sain ostettua lahjakortilla. Kevyt häkin Hau Hau Champion merkki viininpunainen 63cm korkea eli vähän isompi joka mitaltaan kuin entinen ja ainakin pituudeltaan mahtuu Ruuti ja Rasmus hyvin molemmat sinne ja kuitenkaan ei ole liian iso. Kasaus systeemi oli myös tosi helppo ja parissa sekuntissa kasattava. Nykyinen häkki ekan kasaus tikun saa helposti mutta toisessa kestää kauan ja tosi vaikea saada paikalleen. Tuossa on tähän mennessä helpoin menetelmä mitä olen nähnyt. kattoluukku myöskin, oli myös vaaleansininen mutta tuo ei mene niin nopeasti likaiseksi. hinta oli alumperin 99e, sitten 75e ja nyt oli -50% eli hintaa jäi vain 37,5e. Kevytkin se oli edeltävään häkkiin verrattuna.

Mini Manista löysin myös tosi kätevän kumisen kelluvan noutokapulan. Pallerot päissä ja kapea osuus keskellä. Taas kerran yksi noutokapula lelu, täytyi ottaa se myöskin. Kati jos teillä lähellä jossain mini mania niin käy katsomassa jos sieltä löytyy noutokapula-lelu teille.

KUVAT (noin 244kuvaa)

----
Pihassa otettiin pikku metsälenkin jälkeen agilitya pikkusen. Aamulla ennen treeneihin lähtöä laitoin vinokeppejen verkon kahdeksi kaareksi keppejen toiseen päähän. Eli ohjaa sisääntulon oikein, muut täytyy pujotella. Eivät riittäneet kuin yhteen pujottelu väliin. Mutta noi on kätevät, voi lähettää mistä kulmasta tahansa, eikä voi mennä 2väliin.

Sitten otettiin hyppyjen kautta a:n kosketus alustaa joka on paljon suurempi. Pallo palkka siitä myös. Ruuti meinasi yhtätiettyä hyppyä alittaa joka medi korkeus että juuri mahtuu ali. kielsin siitä ja aina hypystä sai pallo palkan. Isompaan alustaan oli Ruutin vaikeampi tehdä tasajalka kosketuksia. Niitä tuli harva eikä yhtään ainakaan selvää sellaista mitä haen. Välillä juoksi yhdellä tassulla ohi ja toisto. Hitaasta vauhdista kyllä koskee ja osa mennä molemmat tassut seisomaan, mutta tasajalka pomppu siihen pitäisi tulla.

Kerran karkasi A:lle kun mentiin eteentulo siitä vierestä. A:n teki hienosti ja onneksi se ei ollut yhtään liukas vaikka huurrekerros siinä oli.
-----

Tavoitteisin 09 pari muokkausta, lisätty näyttelyt ja agilityyn kisa ikiin kuukaudet.

---

Kuvien parhaimmistoa:


Sara liitää




Step noutaa


Dante noutaa


Wiima ruudussa






Step



Step liitää, Superman


Ruuti jahtaa Steppiä




tauko










Rasmus näyttää narupallon oikeaa kanto tapaa




Wiima & Ruuti taistelevat




Se oli mun!


Sara poseeraa










Dracu 8kk