Tänään kun tulin koulusta otettiin pihassa parit poseerauskuvat, myös Vilistä! Sain tietää lisää kamerasta ja piti testata asetuksia, syväterävyyttä.

Tokon parissa puuhailtiin tänään:

tunnaria sisällä, Ruuti: päätin testata ritilä menetelmää jossa on väärät kapulat ritilän alla ja oma päällä. Luulin että ottaisi päälimmäisen, mutta haisteli tai alussa yritti nuolla myös niitä alla olevia, kielsin jos yritti ottaa ritilän välistä suuhun tai jos töni ritilää. Hoksasi sitten etsiä ja aina kun törmäsi omaan niin toi sen. Toi muuten nyt myös tosi nätisti, ei tullut kuin 2 hampaan jälkeä! Sitten tein myös niin että oma oli ritilän suuntaisesti noin 1cm etäisyydellä siitä. Tässä aluksi ihmetteli missä on, kunnes törmäsi taas omaan. Jätettiin hyvään, naksuttelin oman haistamista tai sen suuhun nappaamista.

Iltapäivä lenkillä ulkona:

paikalla makuu: Kaikki kolme paikkamakuuseen(Ronja myös). Ruuti teki taas saman jutun että nousi istumaan kun olin noin 10m päässä, en nyt kurkkinut sitä. Kun käy korjaamassa sitten pysyy aina, ei taida tajuta ettei saa nousta, kielsin tällä kertaa siitä että istui. Aikaisemmin olen käskenyt aina vain maahan, mutta sama vain jatkuu. Oltiin sitten vähän aikaa piilossa ja mentiin palkkaamaan. Sitten vapautus ja uudestaan, käskin Rasmuksen ekana maahan ja sitten Ruutin. Kira katsoi nyt ettei se oppisi että kurkin. Nousi taas. Sitten vielä yksi vapautus ja uusi harjoitus, nyt ei noussut, käytiin piilossa joku 10-20s ja sitten tultiin takaisin. Jollain kerroilla sanoin Yes ennen kuin menin piiloon. Toistoja ja toistoja ja ihan alusta monesti paikalla makuu koska se mun lähtemisessä tapahtuu nouseminen, ajalla ei muuten ole väliä.

Rasmus, tunnari: Rasmukselle tein kisamaisen tunnarin, ympyrän. Täytyisi välillä tehdä rivikin kun teen aina ympyrän. :/ Haisteli ja nappasi heti oikean kun sitä nuuski.

Ruuti, tunnari: mietin otanko kun kotona sujui mutta aikaisemmin olin miettinyt tavan millä ulkona otettiin. Jätin Ruutin 10m päähän ja laitoin läjäksi 10kapulan satsin noin 30cm halkaisijaltaan olevan ympyrän sisään. Siitä noin 5-10cm päähän oman lumipallon alle. Kutsuin Ruutin etsimään ja olin itse noin 2m päässä. Ekalla kerralla teki saalispompun päälle, jota on tehnyt etsiessä kun on haistanut oman ja kaivanut sen, nyt kapuloita olikin enemmän. Rupesi sitten etsimään ja haistoi lumipallon alla olevan oman, ja kun tiputti pallon sen päältä ja otti kapulan naksautin. Toisella kerralla ei tehnyt saalis pomppua, mutta poimi väärän suuhun ja toi, kielto ja käskin uudestaan etsimään, huomautin jos otti väärää ja kun tajusi oman lumipallon alta naksaus. Ruuti ei paineistu yhtään kielloista niin sillä niitä voi käyttää kertoakseen mitä ei kuulu tehdä. Kolmas toisto oli jo nätimmin ehkä yhtä meinasi napata ja etsi oman. Vaihtelin oman paikkaa oli klo 9,12,3. Tosi hienosti meni ekaksi kerraksi vieraiden kanssa, ei varmaankaan mahdoton tehtävä ole Ruutille opettaa. Jatketaan molempia menetelmiä limikkäin.

Ruuti, luoksetulo: pysäytystä alustalle. Aluksi kertauksena koskeminen pariin kertaan ja narupallo palkka. Sitten Ruuti sivulle, heitin pallon taakse(näki) ja odota. Ruutin matka alustalle noin 10-15m ja mun alustaan joku 2-4m. Tuli laukalla, jarrutti nopeasti suoraan alustalle ja siitä naksu ja vapautus. Näitä kaksi toistoa, toinen myös hieno ja viivytin sekuntin seistä alustalla kunnes vapautin. Jätettiin siihen, turha jankata hyviä.

KUVAT