Tänään oli purinalla agi treenit taas. Ne olikin tosi kivat ja rata oli kivan haasteellinen. Käytiin rata kahdessa pätkässä ja tutustuessa mietittiin kaikki mahdolliset keinot.

Rasmus aloitti. Tehtiin rata puomille asti ja joitain pätkissä.

hyppy 19=4.(olen laittanut vahingossa 4:sen päälle 19)

Alussa käytin esteellä 3 vähän liian myöhään vasenta kättä. Sitä siis aiemmin. Aikaisemmin kun ratavaihtoehtoja mietittiin päätin ohjata kepeiltä putkeen kohdan että heitin hyppy 19:sta putkeen ja sitten menin itse keppejen vasemmalta puolelta juoksin täysiä ottamaan vastaan ja kerkesin tehdä valssin putken eteen. En muista pidinkö kauan ääntä, mutta sitäkin muistettava pitää. Hyppy 8 oli hiemista niin että kerron käännöksestä jo aiemmin ja oli muistettava olla _lähellä koiraa, tein yhden noin 3m päässä ja Rasmushan tuli ohi, joka oikein koska olisin voinut tehdä poispäin käännöksen sieltä etäisyydestä. Kääntyikin sitten ihan hyvin. Alla koski ihan hyvin muttei pysähtynyt, seuraava ongelma hypyllä 11 jotka ohjasin että valssasin A:lla oikealle puolelle ja siitä poispäin käännös, joka eka epäonnistui. Olin kuulemma näyttänyt lopussa kattoon. Otetiin pelkällä hypyllä ja kyllä se sitten onnistui. Näitä pitäisi treenata, kun tuossa kohtaa ei muu sopinut. Kepit olin ajatellut ohjata vierestä mutta nekin ohjattiin sitten putken toiselta puolelta, hienosi meni kepeille ja pujotteli vaikka juoksin suoranputken oikealla puolella, tämä siksi että olin jo hyppy 14, jolloin kerkesi heittämään takaa. Näytin ekan kerran huonosti ja Rasmus hyppäsi takaa, muistettava näyttää sinne mistä koira kiertää ei siivekettä päin. Siitä puomille sujui ihan hyvin, paitsi ajauduin liian lähelle hyppyä. Ja meni ekan kerran hitaasti puomin alastulon, toisto parempi.

2-pätkä oli hypyltä 19 alkaen. Puolivalssi vetämään ettei mennyt hypylle jonka ohi mentiin putkeen 20. Sitten ohjattiin putken toiselta puolelta hypyt. Ekalla kerralla ei sujunut ja saatoin mutka putken sisäkaarelta ja sitten ei tarvinnut mennä sinne putken viereen. Muisttava oli myös kokoajan kannustaa mene, mene eikä vain käsky hyppy. Meni paljon reippaammin silloin kuten kepeillä, vauhti nousi jos kannustin. Sitten jätin taas Rasmuksen liian kauas hypyllä 26, muistettava taas että koiran lähellä olla, yhtänopeasti silloinkin menee, jos ei nopeammin sekä paljon varmemmin. Peruutin hypyn 27 puolelle ja heitin siitä takaakiertämään hypyt. Toinen tapa olisi ollut olla hyppyjen takaa kierron puolella.

Ruuti oli mulla myös mukana ja ekan radan jälkeen tokoiltiin sen kanssa

seuraus: vire oli kivan korkea kun oli katsonut agia. Otettiin häiriötä Remi aussin vieressä seurauttamalla ja sitten vähän käännöksiä. Ihan nättiä, vaikein häiriö oli seurata Remin ohi.

paikalla makuu: vein kontin tai toimiston viereen ja siihen makaamaan. Ja menin itse sen taakse. Pieniä aikoja ja katsoin kokoajan. Nousi istumaan kun Tapio tuli toimisto, tai vessa/ oleskelu huone puolelta. Kävin palauttamassa, kerran jostain muusta nousi istumaan sitten pysyi. Mutta häiriötä oli kun koira meni yksi radalla.

liikkeestä seisominen: jäi nopeasti ja heti oikein, ei kertaakaan väärin. Takaakävelyt ekat selkä radalle päin, ekalla kerralla liikkui, katsoi mua tai radalle. Pari toistoa ja hyviä tuli. Häiriötä oli ainakin hyvin.

Kaukkarit: käytin hyväksi miestä joka seisoi lasten vaunujen kanssa ja laitoin Ruutin selkä sinne päin. nousi hienosti ja nopeasti ekan istumaan ja palkka siitä.

luoksetulo: pikku matkalla mitä sain mahdutettua(noin 15m), kahdesti tai kolmesti pallo piiloon salaa. Portaan taakse ja yhden lelun. Teki suht hyvän stopin ja vapautin taakse.

yksi liikkeestä maahanmeno, kun hain jotain kassista ja meni heti, ei sekoittanut.

Ruuti sai myös agitella:

mentiin sivuun ottamaan yhtä hyppyä. Koitettiin eka maxi rimaa, mutta Ruuti lähti sellaisella vauhdilla ja kaarroksella että päätin ottaa eka ilman rimaa että saan sen pidettyä hallussa, lähellä oli putki ja hyppyjä minne olisi mielellään jatkanut. Meni kauheaa vauhtia kahdeksikkoa ja nostin rimaa ja sujui medeilläkin ihan minimi kaarroksilla. Maxina myös paristi. Noin 3m etäisuudellä tuli kaarta vähän enemmän mutta vielä ihan hyvin. Meni niin lujaa kuin pääsi ja odottaessa lähtölupaa oli niin valmiina menoon.

kun tehtiin 2 pätkää oli toisen puolen kentän esteitä vapaana. Käytiin koittamassa muuria ensin. Ekalla kerralla koski palikoihin kai vähän, toisella kerralla hyvin yli. Sitten otettiin putki ja muuri. Ruu olisi halunnut niin mennä A:lle jonka oli putki oli. Sain näyttää kunnolla ja meni sellaista vauhtia putkeen ja muuria. Vauhti oli siis monta vaihdetta lisää siihen möllirataan. Hyvä että pysyi käsissä, tai eihän se niin pysynytkään. :D Ainakaan seuraavissa.

otettiin eteenmenona sitten alareunan hyppyjä eteenmenona aluksi niin että: 7 muuri, 6 putkeen, 8 hyppy, 14 hyppy ja 17 hyppy. Ekoilla kerroilla oli vaikeuksia pysyä hyppyjen linjassa, meinasi mennä ohi ainakin putkesta tullessa hypylle 8 ja 14 ohi. Sain siihen ottaa tässä käskyä ja puoli valssia että sain tuosta vauhdista käännettyä. Harjoiteltiin niin että patukka oli eteenmeno palkkana. Parin ohituksen jälkeen alkoi sujua. Oli siis hyppyjen hahmotus vähän unohtunut ja pitkät hypyt vie niin pitkälle jo sekä vauhti ihan eri niin. Sekä hypyt oli vähän viistottain.

Lisäksi koitettiin hypyltä -14 kepeille menoa. Ekalla kerralla väärä puoli sitten oikein. Sitten kepit, eteen hyppy 18, vasen pää putkeen 24, hyppy -10 ja A:lle. Ekan kerran tuli A:n täysiä miten pääsee ja lensi alastulon kontaktille asti. Seuraavalla kerralla vähän iisimmin ja koski kuitenkin tosi selvästi kontaktit. Se mihin olin myös tyytyväinen, niin kertaakaan ei alitettu rimoja!

eteenmenoa otettiin myös väärin päin hyppy 15, putkeen 16 + hypyt ja suoraan muurille.

puomia: kaarilla aluksi alastulossa sitten myös ylöstulolla niin otin hypyn 26 kautta ja kaaren avulle meni hyvin puomille. Ekalla kerralla kosketus väärä, huomautus ja sitten sujuikin kaikki muut kerrat tosi hienoin kosketuksin. Tuli niin lujaa että oli vaikea tulla hyppy 15(johon oikeasti ihan se 5m välimatka, vrt kuvaan). Otin vain alastulolta hyppy ja sitten kokonaisena ja sujui.

keinu: otettiin sivussa sitä, jossain väleissä. Juoksi täysiä päätyyn, jarrutti ja kun pamahti juoksi pois. Oikein siis sujuu, eikä säikähtänyt vaikka kuului aika pamahdus. Toisella kerralla vähän rauhallisemmin mutta hyvin kuitenkin.

Niin ja otettiinhan me myös radan alku hypylle 4 asti. kakkoshyppylle asti hyvin mutta kolmoshypyllä meinasi tulla välistä. Tuohon siis treeniä, kun näytin lähempää niin sujui.

Ruuti meni niin kovaa ja juoksutti mua, etten muista milloin olisi saanut juosta noin ja kuuma oli sitten. Posket oli varmaan ihan punaiset. :D Vauhti oli tosi luja verrattuna Lohjan kisoihin. Kiva nähdä miten siellä seuraavalla kerralla, purina-areena on jo niin tuttu paikkakin. Yritin pitää odottelu aikana hiljaa, radalla haukkui. Täytyisi kokojan olla lähellä vahtimassa. Puolarmetsässä pakko varmaan ollä häkki tai autossa, muuten haukkuu. Jäi tosi kiva innostunut mieli treeneistä. Ruutia oli tosi ihana ohjata kun meni niin lujaa ja Rasmuksen kanssa vaikka se matelee Ruutin vrt niin oli kiva haasteellinen rata.

Vanhemmat videot:

- puomin juoksukontakti alastulolla pihassa

- A:n 2kpl juoksukontaktia Puolarmetsässä