Kilpailevat aloittivat, hyväkin niin. Kun tultiin oli aikaa ennen makseja niin lähdettiin käymään lenkillä koirien kanssa. Kun tultiin mentiin ensin Ruutin kanssa koittamaan harjoitus alueen esteitä, joissa oli hypyt, puomi, keinu ja kepit. Rata-alue oli aika pieni, mutta hyväkin niin että pysyi hyvin perässä.

puomia: aluksi Ruuti oli niin innoissaan ja koski väärin. Otettiin moneen kertaan ja välillä vain alastulo. Sitten alkoi kosketuslöytyä. Jätettiin hyvään, joissain oli narupallo siellä 10m päässä noin. Käytiin parissa muussakin kohtaa koittamassa vielä Ruutin kanssa.

Rasmus rata: radalla oli aika kolmen putken pyöritys alku. Rasmus ei varastanut odottikin tosi nätisti. Meni puhtaan radan. Musta oli aika hidas. Putkilla oli kaksi vähän täpärää tilannetta, mutta onneksi kuunteli tässä käskyä. Aluksi saatoin liikaa mutkaputkelle. Kontaktit sujui ihan hyvin, A:n koski ihan hyvin, kävi asennossa mutta jatkoi, en viitsinyt palauttaa. Puomille hidasti hyvin. Emmi kuvasi radan videolle.

uusinta rata: A:lla pysähtyi ensin hitaasti mutta kun jatkoin eteen lähti mukaan. Käskin uudestaan A:lle ja sitten pysyikin vapautukseen asti. Puomilla myös menin tahalleen juosten ohi ja jäi nätisti.

Hain Ruutin ja otettiin puomia, rengasta ja keppejä.

puomi: nyt kolmesti se ja kaikilla kerroilla taisi olla nätti kosketus. Harjoiteltiin sitten maksi rengasta. Se oli suht korkealla niin Ruuti meni sitä aluksi alitse. Kun käskin sen eteen istumaan ja siitä käskin niin meni. Myöhemmin saatiin pari kauempaakin. Oli ketjuilla ja aika erinäköinen mitä tehty. Se laskettiin miniksi myöhemmin ja sillä harjoiteltiin puomi+rengas. Hyvin sujui se myös yhdistelmänä ja malttoi koskea oikein.

kepit: haki tosi hienosti erikulmista sisään. Otettiin aluksi 12kepeillä mutta helposti tuli 2 vikassa välissä virhe, lopetti liian aikaisin. Sitten vedin kepit 2x 6kepeiksi ja ne sujui hyvin. Yritin myös että liikuttaisin narupalloa tai heiluttaisin häiriöksi muttei kestänyt. Täytyy kotona treenata sitä myöhemmin.

Välillä Ruuti meinasi vähän haahuilla tai nuuskutella maata. Paikka oli hyvä sen kannalta ja mattopohjainen lämmitetty halli. Uusinta radalla lähti myös nuuskimaan ekan hypyn jälkeen kun täytyi korjata pussia.

Tässä välissä mentiin pellolle käyttämään koiria. Vähän myöhemmin tuli sinne myös Jessica(Myytin),bc:t Myy ja Tuli. Step ja Tuli leikkivät. Ruuti olisi halunnut että heitetään lumipalloja.

Ruuti, rata: me oltiin ekana joten jouduttiin melkein kylmiltään radalle. Ruuti ei ainakaan niin tajunnut sitä ja meni aika rauhallista vauhtia, joka oli kyllä ihan hyvä mielummin alussa rauhallisesti ja oikein kun kauhealla sähellyksellä virheitä. Yllätyin ihan menosta enkä osannut ajatellakaan että puhtaan tekisi.  Pussista tuli tosi vinosti uloa ja jouduin korjaamaan sen linjaa(sen vuoksi alun hidastelut a:n takana), aikaa siinä meni noin 2s. Kontaktit sujui hienosti, puomin koski nätisti. Putkiin irtosi hyvin, ja rimoja ei tippunut. Rimat oli aika medi korkeutta, mutta hyvä niin niitä ei voinut alittaa.

uusinta rata: Nyt kerkesin enemmän viritellä ennen lähtöä. Lähtöhypylle tuli niin kovaa että se tuli kunnolla alas. Sitten meni pussin ohitse. Palattiin takaisin ja korjasin. Lähti nuuskimaan maata ja vähän kesti kunnes jatkettiin. Puomin koski hyvin. A:n jälkeen oleva hyppy lensi, hyppäsi jotenkin ihan väärin riman päälle. Lopun meni sitten ihan nopeasti, muttei nopeinta vauhtiaan. Oli todella hyvä harjoitella vieraassa paikassa ja uudella alustalla.

Ja sijoitukset oli siis Rasmus 1sija ainoalla nollalla, seuraavalla oli 5, kolmannella 10.(Myy) Ruuti sijoittui myös ekaksi aika noin -17s ja toisena olevalla -6s. Stepillä -19s sisältäen kiellon(Stepillä siinä aikaa meni 3s) eli tosi nopea tai sellainen normaali. Mutta aluksi tärkeintä on puhdas rata ja vauhtia tulee kun varmuuskin tulee hyppyihin ja muuhun.

tokoa tuli myös tehtyä:

Rasmuksen kanssa otettiin häiriöseurausta ja keskittyi hyvin vaikka mentiin koirien läheltä tai pysähdyttiin niiden lähelle.

Ruuti, kaukkarit: avo kaukot. Meni ekalla maahan ja otettiin yksitellen ja palkkasin. Ei ennakoinut ja teki aina kun käskin. Häiriötä löytyi tarpeeksi, mutta ei häirynnyt Ruutia. Mun täytyy muistaa harjoitella kaikkia siirroksia(+seisominen). Unohdan aina.

Ruuti, paikalla makuu: Tein lyhyen ja helpotetun. Koska häiriötä oli sen verran. Pysyi kokoajan. Olin noin 10-2m päässä vaihdellen. Koiraan päin tai sitten selkä siihen. Kävin palkkailemassa. Pysyi rauhassa, eikä ollut levoton.

Lattelen videot kohta ja kuvia.

Ruutin rata video

Ruutin uusinta rata virheillä

Rasmuksen rata video

Myyn ja Stepin radat: http://ruutinvideot.magix.net/

Aikaisemmat videot sain nyt laitettua kun opettelin muokkaamaan videota ja pienentämään himo ison koon:

14.2.09 Viralliset agikisat rata1, masala

 

KUVAT

Myy

Tuli & Sara

Step & Tuli

Tuli poseeraa

Rasmus ja Myy