Tänään aamulla kerettiin mennä taas koirapuistolle joka on kilon koulun kentän vieressä.

paikalla makuu/istuminen: Kolme minuuttia, koirapuistossa ja olin piilossa 3min. Ruuti makasi ja Rasmus otti paikalla istumisena. Makasi kokoajan hyvin, vaikka paljon hajuja ja kauempaa meni kaksi koiraa, mitä Ruuti katseli maatessaan. Rasmus istui tattina. Tänään ei siis mitään ongelmia, olisikohan se muistutus auttanut..

Ras, ruutu: tämä tokovalio ei osaa enään ruutua, tarjoaa niitä merkkejä. Taas naksuteltiin moneen kertaan kahdesta eri suunnasta paikkaa. Merkkiäkin otettiin siinä tajusi mennä suoraan taakse seisomaan.

Ruu, luoksetulo: vau, tosi hieno tuli täysiä ja ajattelin että tuosta ei pysähdytä, merkin jälkeen noin 5m päähän pysäytin, tasajalkaa ja tosi nopea, heitin vinkupallon palkaksi. Sitten otettiin että käskin liikkeestä seisomaan ja kutsuin eteen, välillä eteenmenon jälkeen palkka jalkojen välistä. Sitten luoksetulo pysäytyksellä merkin kohdalle keskikohtaan, ei yhtään ennakoinut ja tosi nopea pysähdys, huusin eteen-käskyllä olisi pitänyt olla tänne. Tuli kuitenkin ihan hyvin eteen ja palkka.

--

päivällä

Paikka makuu: Ruuti nousi istumaan jossain suht alussa alle minuutissa. Siitä torut ja sitten joku 3min makuu oikein.

Ruu, seuraus: naksuttelin hyvää ja välillä innostin haukkumaan väleissä, että vire olisi hyvä. Kävelin ihan koemaisesti vain naksu kädessä ja välillä yllätin naksautuksella ja palkalla. Hienoa seurausta teki, kunhan jaksaisi joskus samaa tehdä kokokaaviota. Nyt tehtiin vähän sikinsakin.

Ruu, luoksetulo: tämä taisi olla heti ekalla hieno johon hätettiin.

Ras, ruutu: hienosti merkiltä matka noin 20m, suoraan keskelle ruutuun. tästä palkka ja lähdettiin kotia. Eli nyt ei ollut mitään ongelmaa, funtsinut eilistä ja aamua.

ilta

ohjattu, Ras: Ruutu oli vasemmalla, niin ekalla kerralla Rasmus lähti sinne vaikka sanoin virittely sanan hae. Muistin sen ja nyt haettiin vasenkapula, ei vasen ruutu. Merkkiä myös vähän hiottiin ekana naksuttelemalla, menee eka vähän vinosti seisomaan ja kun odotan niin korjaa niin tehtiin toistoja jotta juoksisi heti sinne taakse hyvin. Oikea oli myös hyvä.

Ruu, nouto: treenattiin ohjatun kapulan takaakiertoa hieman viistosti, miten ohjatulta tullaan myös. Aluksi Ruuti oli sitä mieltä että se haetaan suoraa, mutta pikku hiljaa vaikeuttamalla tajusin mitä halusin. Sitten otettiin vielä että kapula noin metrin päähän ja eteen. Eka eteenmenojen paikkaa ja sitten otin kapulan pois ja sivulle tulon paikkaa, että tulee vain suoraan sivulle ja tarpeeksi kauas. Yksi mini nouto eli kapulan heitin 3m päähän meni sillein että haki takaa, eteen ja sivulle, hieno oli.

Ras, ruutu: hyvin meni, tehtiin kahdesti, ekalla kerralla oli häiriönä pojat jotka kuunteli radiota(hunting hight and low, rok kappaletta;) ja käveli ruudun takaa pulkkia vetäen. Rasmus meni kuitenkin hyvin ruutuun ja heti keskelle. Yksi toisto ja jätettiin siihen.

paikka makuu: 1m ja mentiin hangen puolelle niin että siitä näki koirapuistoon jossa leikki 2 koiraa(välissä oja, noin 20m). Otin 2m makuun ja hienosi makasi, Ruuti katseli välillä koiria jotka leikki.

Ruu, luoksetulo: ensin treenattiin eteentuloa, käskin liikkeestä seisomaan ja kutsuin eteen, tarpeeksi tiivistä vaadin ja narupallo palkka. Näitä sen verran että tuli reippaasti ja hyvin. Sitten kokonainen luoksetulo tosi hyvällä stopilla ja reippaasti eteen. Täydellinen. :) Pitikin mennä sitten vielä ottamaan kun muistin että kamera että voisin ottaa ylös. Seuraava oli huono, jonka kerroinkin ja keskeytin liikkeen ja aloitettiin uudestaan, sitten oli hyvä nopea stoppi. Lyhyeltä matkalta yksi videolle, ei kuitenkaan ollenkaan niin hyvä kuin eka.

nyt Ruuti varmaan saa jäädä sunnuntaihin asti tokotauolle, paitsi ehkä kyllä paikalla makuita päivittäin. Rasmuskin voisi varmaan pitää väli päivän huomenna ennen koetta. Nyt ollukin aika tokontäyteinen viikko. :D