Tänään oli Rasmuksella ja Ruutilla ekat kenttä kauden agi treenit. Tultiin bussilla ja se oli ajoissa kun kerkesin yhteen aiempaan 2 bussin vaihdossa niin käveltiin sairaalalta metsän kautta ja oltiin kentällä ajoissa.

Koitettiin Ruutin kanssa vanhojen esteiden kentällä puomi kaaren kanssa (jonka vein viime kerralla kentälle) ja meni sen kanssa aika hyvin, noin yksin tai putken kautta.

Ratoina tehdään nyt usein jos vain sama rata paikalla eilisen tavoitetreeniryhmien tehotreeni ratoja jotka on aina keksinyt joku ulkopuolinen kouluttaja, tällä kertaa Niina-Liina Linna. Nyt oli myös tosi vaikea rata.

Ruuti teki toisena, tehtiin cockerin jälkeen mini rimoilla. Tehtiin ensin rata pätkissä.

Alussa heitin ensin vain vetämällä putkeen, sitten koitin siihen valssin jolla heitin putkeen, sujui myös hyvin. Keinu oli yhdellä kertaa vähän huono, rajalla, ei kuitenkaan yhtään lentokeinua, suhautin aina kun saapui sille. Kepeille haki hyvin ja oikein tuosta vaikea 90asteen kulman. Yhdellä kertaa vain meni liian kovaa ja 3 väliin. Kesti myös vähän vedätystä. Heitin siitä hypyn sylkkärillä, jokainen sujui tosi hienosti ja tiukat kaarrokset. Ekalla kertaa juoksin putken vieressä ja yritin saada edestä leikkauksen , ei mitenkään mahdollista. No seuraavalla kerralla koitin niin että heitin sylkkärillä hypyn ja putkeen, ja juoksin keppejen toisella puolella(ne meidän välissä) sitten takaaleikkauksella hyppy ja hienosti sain takaa vaikka luulin että menisi väärin. Hyvin putken jälkeiselle hypylle, joka tuli ensin ohi, ohjasin huonosti ennakoin itse liikaa käännöstä. Otettiin tätä erikseen, kun sain hyppäämään niin oli vaikea saada toisen hypyn ohi takaa kiertoon. Kun maltoin peruttaa tarpeeksi ja ottaa hyvin haltuun sujui. Hypyt ennen putkea hyvin, ja oikea pää putkeen helposti. Siitä hyppy ja kepit, kova vauhti mutta meni kuitenkin oikein sisään kepeille. Muurilla ennakoin ensin taas liikaa ja Ruuti meni keinulle mun taakse. Piti ohjata ja kun hyppäämässä tehdä vähän puolivalssia. Seuraava ongelma kohta oli takaaleikkaus ennen puomia. Ruuti ryntäsi takaakiertämään puomia ennen olevan hypyn. Mutta kun oma linja oli hyvä sekin sujui. Puomilla oli kaari, ja ekalla kertaa teki matalan loikan, jota en salli. Toistolla sujui, pystyin hyvin heittämään takaakiertoon ja tein valssin hypyn eteen. Putkeen meni A:n sijasta, noi on vaikeita. Sai nami palkan kaikista mun virheistä ja epäonnistumisesta, loppujen lopuksi moni liittyi vain mun ohjaukseen. Otettiin helpotettuna A:lle pelkästään ja nyt sujui.

 

ratakuva on muuten oikein paitsi 3 hyppyä ei ole, eli 3 pois niin menee oikein 2,4,5...

Kun toinen Evan cockeri oli mennyt niin kysyin vielä jos Ruuti kerkeisi ottaa vielä noilla mini radoilla radan videolle. Kerettiin ja Ruuti tekikin tosi hyvin. Lopun hypyt ennen A:ta tein eritavalla kun muistin vasta radalla ettei puomilla ole kaarta, ja täytyi ohjata lähempää. Heitin sitten takaaleikkauksella vikan hypyn. A:lle hienosti ja joka kerta oli tosi hienot A:n kosketukset. Lopun hyppyyn tein vikalla kertaa valssin mutta pätkissä heitin sylkkärillä joka myös toimi hyvin. Ne on aika Ruutin juttu.

Rasmus, rata:

Rasmus teki puhtaasti radan heti ekalla kertaa. Viilaamista siinä kuitenkin oli. Kepit Rasmus menee tosi pää pystyssä joka hidastaa, huono tekniikka siis. Keppejen jälkeen toimi parhaiten valssi ja sitten kerkesin just edestä leikata putken edessä. Kannatti vähän tehdä vekkiä eli suoristaa linjaa takaakiertoon, käännöksestä tuli paljon parempi. Muu sujui suht hyvin, en jaksa tarkemmin selostaa. Niin ja radan lopetin toisella kertaa A:lle ja syöttelin siinä palkkaa. Jäi oikeaan asentoon kun seisoin kontaktin edessä.

laitan ratapiirroksen kohta

Kuvat:

- westie Lili

- sheltti Kriisi 4kk

# Ruutin agility video radasta

Kriisi

Lili