Rasmus oli eilen melkein koko päivän äitini siskolla hoidossa, tai ne halusivat meiltä jonkun koiran lainaan kun koira kuume. :D Haettiin Rasmus sitten kun lähdettiin harkkoihin.

Harkoissa oli lyhyehkö rata ja vieressä toinen mitä sai ottaa. Vaikea hyppy kuvio jossa sai miettiä ohjausta niin että tuli pienet kaarrokset.

Eva aloitti yhden cockerin kanssa, sitten mentiin Ruutin kanssa myös noilla mineillä.

Ruuti otti vähän häiriötä muista ja ei keskittynyt niin hyvin, kun otettiin uudestaan lähti helposti nuuskimaan löytyiskö nameja. Ja lopussa ei meinannut jaksaa mennä istumaan. Rata alkoi kolmella hypyllä jotka oli loivasti, sitten 180asteen käännös ja heitin ekalla kertaa sen sylkkärillä. Sitten takaisin edelliselle hypylle ja valssi ja toiselle hypylle, josta heitettiin pimeässä kulmassa olevaan melkein suoraan putkeen. Heitin poispäin käännöksellä kiertämään toisen hypyn, kun ajattelin  etten kerkeä edestä leikkaamaan. Rimman kanssa kyllä kerkesi ihan hyvin niin kyllä pitäisi Ruutinkin kanssa, en osaa vielä arvioida mitä nopeutta se menee. Otettiin uudestaan alun hyppy kuviota ja siihen koitettiin jaakotusta, mulla oli ensin ongelmia sen kanssa mutta kun tein oikein Ruutikin teki. Rimoja ei muuten tainnut tulla yhtään alas, vaikka ne ovatkin minissä mutta niitä on aemmin kyllä yleensä tullut. Hyppy kuvion 90 asteen kulmassa jossa tein valssin tuli sen ekalla kertaa ohi. Niin ja tuossa neljännellä hypyllä jonka alussa tein sylkkärillä oli koira sekuntin jälkeen noin 5m päässä olevalla puomilla. Se on vain Ruutista niin kiva este. En edes tajunnut, se häipyy niin nopeasti väärään paikkaan. :D Poispäin-käännökset sujui joka kerta, kepeille menossa oli vaikea kulma ja putken suu oli siinä ihan edessä. Ekalla kertaa sinne viedessä vartalo oli liikaa sinne päin ja ennen kun kerkesin sanoa tässä oli jo putkessa. Sitten seuraavalla kerralla onnistui tosi hienosti, mutta kaksi muuta kertaa itse mokasin viennissä. Kepeiltä mentiin hyppy, takaaleikkaus ja toinen hyppy, siitä puomille. Ruuti taisi koskea nyt joka kerta hyvin, ei sellaisia loikkia ettei koskisi. Kaaren laitoin päähän jossa piti tehdä käännöstä. Ekalla kertaa ohjasin toisen hyppy kuvion valssilla. Kerkeän siihen ihan hyvin, Eka hypyn käännös oli hyvä, mutta toisella mihin oli taas 180 astee käännös meinasi tehdä kaarrosta, Putki oli sitten siinä 2 hypyn päässä ja vieressä myös hyppy poikittain. Ruuti ei meinannut millään hakea helpon lähetys matkan päästä putkea, yleensä hakee niihin niin hienosti. Sain sitten mennä lähelle näyttämään ja sujuihan se sitten.

Rasmus:

Rasmus oli vikana, tein valssit hyppy kuviolla, ja toimi ihan hyvin. Valssasin myös 90 asteen kulmaan aluksi, joka jäi vähän pitkäksi, sitten seuraavalla kertaa tehtiin niin että teen sinne ajoissa persjätön. Putken eteen kerkesin edestä leikata ja kiersi hyvin takaa. Kepeille vienti epäonnistui eka pari kertaa ja sain sen sitten vihdoin niille. Kerran lopetti ne kesken kun Rimma oli lähellä ja Mari kutsui sen siitä parin metrin päästä pois. Ei kestä siis edes tuollaista häiriötä. Tein edestä leikkauksen seuraaville kahdelle hypyille. ja sitten puomille, valssilla seuraavakin hyppy kuvio ja piti vain ajoissa kertoa minne mennään. Puomin kontakti oli makea lopussa, kun vedätin ja itse pysähdyin juuri oikeassa kohtaa, rata loppui siihen.

Otettiin molempien kanssa saman kentän sivussa olevaa rataa, Rasmuksen kanssa treenasin A:n kontakteja. Ruutilla kerrattiin keinua, en osaa katsoa vieläkään onko rajalla lentokeinu vai juuri oikea. Täytyisi kysyä. Tein sitten niin että vaadin olemaan vähän pidempään tai hetken siis.

toisella kentällä otettiin Ruutin kanssa hypyillä oli kaareva kolmen hypyn eteenmeno suora ja S-putki. Tätä molempiin suuntiin, hypyissä ei ollut rimoja. Sitten puomia ja siitä kepeille kohti suorassa, sama kulma mikä jaakon radalla tuli. Otettiin eka pelkkä puomi ja puomin alta lähetys kepeille. Puomilla ei hidastanut tai sen jälkeen tarpeeksi suhinalla niin meinasi mennä aina 2 väliin. Loppuun saatiin onnistunut. Ruuti teki yksin tehdessä tuolla kentällä paremmin ja tosi innoissaan, kun harkka kentällä otti niin paljon häiriötä.