Tänään mentiin Rasmuksen kanssa taas aamusta Jaakon toiselle koulutukselle. Mentiin taas Pian kyydissä ja Pia otti myös Nootin mukaan niin Ruuti jäi kotiin kun ei mahtunut mukaan. Oli kuitenkin käynyt pitkän lenkin äitin kanssa.

Meidän ryhmä oli eka ja rakennettiin rata. Se oli tänään hieman erityylinen mutta kivoja kohtia myös oli. Tutustuttiin rataan ja käytiin se sitten yhdessä läpi. Mulle ainakin siitä se kun en ole aina tutustuessa varma teenkö tähän valssin tai edestä leikkauksen jos ehdin. Niin täytyy päättää jo etukäteen mitä tekee ja sitten täytyy miettiä esim. millä tavoin voin ehtiä sen edestä leikkauksen(persjätön). Ja tietyssä kohtaa vaikka takaa leikkaus tai poispäin käännös tuntuisi hitaammalta vaihtoehdolta kannattaa miettiä koiran juoksu linjaa, esim tämän päivän radan yhteen kohtaan valssilla olisi ollut tiellä. Ja siihen myös että jos käy kisoissa niin että koira menee ihan eri vauhtia kuin oletti niin vertasi sillä että itse kuuntelee jotain rauhallista musiikkia kun taas koira jotain hevimetallia. Ja rataantutustuessa usein mennään rauhallisesti tutustuen ja ihan eri rytmillä kuin radalla. Silloin pitäisi meidänkin tutustua siinä rytmissä mitä koira menee esim hevin tahdissa. Tähän voi auttaa vaikka sellaisen musiikin kuuntelu.

Ja jotta haluaa ehtiä esim. edestäleikkaamaan vaikka kohdassa 5-6 niin on itse toimittava ripeästi. Nopea sylkkäri ja jättää koira suorittamaan estettä ja lähteä itse jo. Koiralle annetaan tehtäviä jotka se suorittaa ja tulee ne suoritettuaan. (kuten tuossa ohjaajan näyttäessä sylkkärillä hypyn)

no sitten siihen rataan, meidän vuoro tuli yllättäen ekana, tai kuulin sen väärin se olikin Pia olin Pian vieressä silloin. Niin mentiin me sitten ekana kun olin siinä jo melkein valmiina. Jäi vähän epäselväksi kun oltiin käyty eri vaihtoehtoja läpi miten ohjaisin niin ekalla radalla ne kohdat ei ollut suunniteltuja.

Menin kutsumaan puomin alla olevan putken taakse. Siitä kutsuin suoraan rintamasuunta koiraan päin. Kun koira lähti juoksemaan lähtin heti ja kun tuli putkesta läpi käskytin heti seuraavaan putkeen. Kerran taisi tulla näin toisen putken ohi. Ekalla kertaa tein sylkkärin liian hätäisesti ja Rasmuksella tuli hieman mutkaa ja ei tiennyt ihan mihin suuntaan mennään hypyn jälkeen. Toiselle otin sen sylkkärillä pidemmälle haltuun ja sitten onnistui. Kerkesin juuri leikkaamaan edestä ja juuri juoksemaan ja siitä suunnattiin 12 hypyn numeron puolelta oikaisten kutsumaan koira 7 hypylle. Siitä pois päin käännös ja takaaleikkauksella renkaan jälkeen. Otin vähän etumatkaa ja ekalla radalla tein esteiden väliin valssin mitä en suunnitellut. Sitten puomi ja kepeille. Irtosi hyvin keppejen jälkeiseltä hypyltä putkeen ja sitten tein persjätön 17 hypyn jälkeen. sitten heitin putkeen ja tulin suulle heittämään takana olevaan putkeen ja kun lähti sinne otin vastaan pakkovalssilla 21 putken pään puolelta. Sitten nopeasti hypyn 23 luo ja olin sen päädyssä juuri kun koira oli hyppäämässä hyppyä 22, kutsuin siis A:n puoleisen siivekkeen kohdalta, heitin sylkkärillä A:lle. Molemmilla radoilla näytin huolimattomasti kepit. Ekalla kertaa haki väärin, toisella kertaa oikein mutta nuuski maata ja meni väärin. Jotenkin mun linja oli niin väärä ja en tajunnut korjata kun taisin katsoa että koskee hyvin. Puomin jälkeen tein vain pyörityksellä hypyt joka meni myös ihan hyvin, vaikkein suunnitellut niin.

Tehtiin tässä välissä uudestaan hyppy 12 ottaen putkesta 6 lähtien. Koitettiin pakko valssilla. Tässä mahdollisia oli myös saksalainen käännös, twisti, jaakotus, ja takaaleikkaus jota pitää ensin opettaa helpommassa kulmassa.

Sitten puomin jälkeistä hyppyä 27. Siinä harjoiteltiin ensin niittoa, tässä oli vaikeampi kulma kuin eilen ja ei sujunut yhtähyvin. Rasmus ei ensin uskaltanut hypätä kun näytin. Laitoin meni riman ja harjoiteltiin pari toistoa. Sitten medi rima, ja eka ei tullut mutta sitten tuli. Tätä pitää treenata lisää kotona. koitettiin backläp myös(takaa ja läppäyksellä kierto) eli annettiin koiralle tilaa noin 2m ja käskytettiin kiertämään takaa, sitten sylkkäri niin että koira tulee hypyn oikealta puolelta. Tämä sujui heti ekalla kertaa hyvin. Tällä tein vikalla radalla.

Katsottiin myös miten kerkeisin ottamaan 19-20 niin että ohjaisin putkien keskellä. Vaatimus sille että se toimii oli keretä putken 19 linjan toiselle puolelle. Ihmeen hyvin Rasmus osasi kääntyä oikeaan suuntaan, vaikkei olla erikseen harjoiteltu, tässä yksi mitä pitäisi Ruutin kanssa tehdä yksittäisenä. Otettiin tuo pätkä hypyltä 15 lähtien. Törmäsin vähän putkeen mutta kerkesin kuitenkin hyvin. Tällä tavalla tein toisella radalla myös.

Sitten otin radan vielä uusiksi. Lataan sen videon kohta myös. Kiitos Petelle videoinnista! :)

Kuvailin myös ryhmäläisiä ja pentusia.

Nasta cup kuvat 24.4.

 

 VIDEO Rasmuksen radasta