KUVAT  (vihdoin)

Tänään näin Emmin klo 11 puolarmetsässä. Nähtiin nurtsikenttien parkkiksilla ja mentiin sitten kentän parkkikselle treenaamaan, sora oli niin terävää niin tehtiin tyhjällä kentällä vauhtiliikkeet. Lainattiin kopista ohjatun kapulat, merkiksi kelpasi tyhjä muovikanisteri ja ruudun merkeiksi oranssi siniset muurin palikat noin 25cm pituiset. Laitoin ne pystyyn.

TOKO

Kerrattiin Ruutin kanssa ensin tokohyppyä. Hyvin muistissa vähän otti häiriötä muista ja kerran unohti tulla takaisin luokse tai ei kuullut käskyä.

Ruu, luoksetulo: kerratiin kosketusalustalla, ei kuitenkaan tehnyt sillä niin hyviä stoppeja oppinut siihen käskyyn. Laitoin alustan pois ja otettiin ilman. Yhdellä kerralla kuunteli Emmin käskytystä ja meni maahan, yhdellä kerralla ennakoi hienosti keskelle matkaa pysähdyksen. Ja vika oli hieno ja nopea stoppi. Yksi läpijuoksu myös sinne väliin.

Ruu, seuraus: otettiin Stepistä häiriötä ja mentiin lähellä. Liikkeelle lähtöjä naksuteltiin sekä juoksua jossa meinaa katsoa vain eteen ja sivu silmällä muhun. Ruutin juoksu on kamalaa. Otettiin ensin lelulla ja sitten namilla jolla menee paremmin. Välillä paikoittain painoi ja välillä edisti.

paikalla makuu: tähän väliin. Ruuti Stepin viereen, ja Rasmus ja Sara otti istumisena. Ruuti makasi koko melkein 3min. Ehkä  2,5min. Kokoajan hyvin, ei nuuskinut tai noussut kertaakaan. Hieno poika tällä kertaa, Rasmus oli kuin tatti paikallaan.

Ras, seuraus: mun täytyy muistaa kävellä rauhallisesti jolloin ei edistä. Alussa oli hauskaa tanssahtelua kun oli niin innoissaan. Tällein kun menisi kisoissakin. Täytyykin kisoissa tehdä että teen Ruutin kanssa ja Rasmus kiinni, juuri ennen kehää haen sitten Rasmuksen yksilöliikkeisiin.

Ras, idari: otettiin pelkät seiso ja istu. Molemmat hyvin ei sekoittanut.

Ras, ruutu: ensin kosketusalustalla, koska ruutu oli aika erikoisennäköinen. Ketjutin kisamatkaan ja sitten ilman alustaa joka sujui oikein. Sitten toisesta sivusta yksi onnistunut lähempää johon jätettiin.

Ras, ohjattu: hyvin hoksasi merkiksi sen läinäkyvän pullon. (tai en osaa selittää minkänäköinen) Otettiin vasen ja oikea. Molemmat hyvin ja oikean haki hienosti takaakiertämällä, joskus tekee niin, sillein se onkin helpompi noutaa.

Ruu, neliö: otettiin Ruutin kanssa myös kosketusalustalla pariin kertaan ja sitten ihan melkein peitettynä. Agility maxi pöytä oli siinä matkan varrella johon keskivälissä tarjosi menoa. Ruuti ei ole aiemmin ottanut pöytää mutta tänään se sille meinasi usein mennä. Saatiin hyvä ruudut.

Ruutin kanssa otettiin alussa myös jäämisiä, seisomista ja maahanmenoa. Ne ihan hyviä. Maahanmenossa olin tarkkana etten yhtään lisäapuja näytä.

AGI

otettiin Ruutin kanssa muutamia kertoja puomia myös kentällä. ekalla kerralla loikkasi, helpotin niin että heitin pallon sinne palkaksi. Se apuna koski joka kerta nätisti. Treenattiin vähän käännöksiä että laitoin pikku hiljaa palloa vaikeampaan kulmaan, otettiin tähän vain alastuloa. Vaikea oli käännöksellä tiukasi kun loikkaisi mielummin suoraan juoksusuuntaan. Tähän treeniä.

loppuun otettiin eteenmenoa, rimat maassa jottei jalka rasitu. Ensin ihan suorana 4-5hypyllä(en muista paljon), 6m välit. Vein pallon loppuun ja lähetin lähtöpaikasta, sai juosta yksin eteenmenon. Sitten laitoin vähän sivusuuntiin hyppyjä ettei ihan linjassa. sujui myöskin. Nyt olin vähän alle keskikohdassa mistä lähetin. En juossut kuitenkaan vieressä. Sitten vielä enemmän, tuli yhdessä kohtaa ohi ja otettiin uudestaan, kun eka olin omalla samalla linjalla ja näytin vain vartalolla apua niin hoksasi, ja sitten menikin molemmin puolin vähin avuin juoksi hyppyjä.

otettiin paristi keinua jotka ihan hyviä. Ei uskaltanut mennä niin perälle kuin kotona, ei tehnyt yhtään läheskään lentokeinua. vikassa heitin lelun valmiiksi, ja jättäydyin taakse ja odotin että kiipesi päähän kunnes vapautin. Kahdesti myös keppikulman haku, oikein molemmat.

VIESTI

Mentiin sitten puolarmetsän nurtseille koittamaan ekaa kertaa viestiä Ruutin kanssa ja Stepin.(Step on koittanut jo aiemmin).

Stepin kanssa ensin ja ekaksi Emmi selosti miten tehdään. Tehtiin niin että Emmi meni koiran kanssa tietyn matkan päähän, sitten koira sai rauhoittua vähän aikaa. Sen jälkeen, sanottiin esim. missä ohjaaja(sen nimellä) ja käskyllä "vie" lähetettiin. Toisessa päädyssä palkattiin ja kytkettiin koira remmiin(jotka molemmilla ohjaajilla). Sitten B pisteen eli eri kuin lähtöpisteen ohjaaja jatkaa kävelyään lähetyspisteestä ja koiran pitää jäljestää tuo uusipätkä. Alku vaiheessa se vain juoksee pidemmälle ja tehdään näkyvällä alueella.  Step meni hyvin ja otettiin 5 lyhyttä matkaa. Tosi kovaa se meni ja hyvin. Koiralla oli päällä pk-liivit ja tavallinen nahkapanta jossa viestikotelo.

Ruutin kanssa otettiin vähän helpompana, Emmi käveli Ruutin kanssa noin 20-30m päähän. Seurasin niitä ehkä 10m ja kun Emmi kääntyi ja rauhoitteli niin kutsuin kerran nimeltä ja kun Emmi lähetti niin juoksin karkuun sen 10m ja sai nakki palkan ja kehut. Laitoin kiinni ja Emmi meni vähän kauemmaksi. Ruuti lähti kauheaa vauhtia pinkomaan, ainakin menee hyvin Emminkin luokse. :D Tehtiin ne 5 toistoa ja joka kerta Ruuti lähti hyvin. kutsuttiin ennen lähetystä muistutuksi nimeltä.

Kuulosti ihan kivalta ja tulee helpommin treenattua kun voi kaverin kanssa tehdä. Jälkeä kun saa yksin tehdä jos ei sitten treeni ryhmässä. Ja Ruutille joka tykkää juoksemisesta varmaan hauskaa.

Luin kotiin tultua canista ja siinä uudenlainen jäljen opetustapa. Eka opetetaan kepin ilmasu ja takaperin ketjuttamalla. Voitaisiin ainakin sitä kepin ilmaisua opetella ja koittaa muistaa kun se kunnossa keppi ruutuja. Ehkä sen voisi opettaa maahanmeno ilmaisulla.