Eilen oli Ruutilla agility harkat purinalla. Oltiin tällä kertaa paikkaamassa Soilea ja Rillaa. Radasta tuli ihan mielenkiintoinen, putkia 5kpl jingjang muodossa.

Ruuti teki medi rimoilla ja oltiin ekana medinä ja jaettiin rata kolmeen pätkään. 1 pätkä putkelle 7 asti; 2pätkä ennen keppejä loppu, ja vika pätkä.

1pätkä: Hieman epäilytti kuinka Ruuti osaa tulla ekan hypyn jos menen kauemmaksi kutsumaan molempien hyppyjen taakse. Pidin vartalosuunnan hyppyjen menosuuntaan päin ja tuli hyvin, tein valssin putken eteen ja heitin siitä. Kiva oli varmaan juosta monta putkea peräkkäin ja Ruuti meni niitä innoissaan, irtosi hienosti putkiin. Tosi tiukasti kääntyi myös putki ympyrän loputtua keskimmäiselle putkelle.

_smaller.jpg

2pätkä: heitin s putkeen ja hyvin tuli seuraavalla hypyille putken suiden ohi, joita pelkäsin. Joillain kerroilla kierti hienosti mutta en voi vain jatkaa matkaa vaan pitää tehdä puolivalssi että hyppää yli, tai muistaa ainakin vaihtaa kättä. Rasmus ei tätä tarvitse, mutta Ruuti kiertää muuten vain hypyn. Puomi oli myös niin vetämässä niin ilman meni mielummin puomille vain hypyn takaa. Videolla, otin huonosti takaakiertoon oletin vain että tulee, mutta olisi pitänyt katsoakin enemmän koiraan ja heittää takaa. En viitsinyt stopata kun oma vika.

kontaktit puomilla ei sujunut kauhean hyvin ainakaan jos olin kaukana. Ruutille on vaikea jos edessä ei ole kiintopistettä mitä kohden juoksee, lelu, putki tai hyppy. Nyt se oli sivussa niin meinasi oikoa ja hypätä sivuun. Helpotettiin että juoksin lähempää mutta ei sujunut, sitten heitin lelun ja koski tosi nätisti. Täytyy muistaa tuolla tavalla heti ekalla kertaa helpottaa. Kolmea kertaa ei saisi mennä väärin, silloin se on jo melkein oppinut tavan. Yksi helpotettu ja pelkkä puomi sitten voi seuraavalla kerralla jatkaa. Näissä riittää treeniä kun kenttä sulaa täytyy alkaa käännöksiä treenata ettei niitä saa kuitenkaan oikoa.

Sitten seuraava hyppy kuvio oli vaikea ehtimisen kannalta. Jos Ruuti olisi osanut varmasti kaukaa kontakti, olisin voinut hyvin juosta pari metriä väliä puomista kokoajan ja ollut jo hypyn luona, Ruuti juoksee pidemmälle puomin alastulosta niin juuri sopivasti seuraavalla hypylle vrt pysäytyskontaktejen linjaan. Treenattiin tätä ilman puomia että jätin istumaan viistosti hypyn taakse ja siitä valssilla. Kaksi ekaa kertaa Ruuti varasti, sitten palkkasin kerran ja sitten sujui suht hyvin. Muistin käyttää kakakakakaka-käskyä käännökseen hypyllä. Tein valssin hyppyjen väliin millä heitin takaa hypylle.

Sitten kepeille, ja ekalla kerralla haki tosi hienosti kepeille! Palkka sen jälkeen. Toinen kerta taisi hakea myös, yhdellä kertaa tuli ehkä oikean välin jälkeen kolmanteen väliin. Ja yhdessä haki 2 väliin(videolla), heitin takaisin hypylle jolloin kulma vähän helpottui ja haki oikein. Keppejen jälkeen suunnittelin ensin  tekevän valssia, mutta radalla tajusin etten millään siihen sitä saa, en voi vedättää paljoa niin yritin sitten heittää takaaleikkauksen tapaisesti tai jollain sylkkäri tavalla(?). Ensin ei onninut ihan, pitää kokoajan kannustaa ja käskyttää ei lopettaa. Harjoiteltiin tätä myös niin että laitoin Ruutin istumaan keppejen päätyyn. Aluksi yritin liian vaikeasta kulmasta ihan keppejen päädystä. Mutta kun siitä otti vielä metrin eteen ja siitä niin kulma oli paljon helpompi. Videolla tämä sujuu hyvin- Putki jutut oli Ruutille helppoja, mutta keski putken jälkeen olevan hypyn eteen piti vaihtaa puolta. Olin kai suunnitellut valssia, mutten kerennyt. Harjoiteltiin tähän persjättöä(eli leikkaan edestä). Ekalla kerralla, vaihdoin puolta, vaisusti näytin kättä, mutta katsonut koiraan ja kääntänyt vartaloa sitä kohden Ruuti juoksi perässäni hyppyjen oikein. Ihan oikein siis kokemattomalle ja sain palkan. Toinen kerta sujui jo, nyt tuli hyvin oikealle puolelle vähän epäröiden mutta kuitenkin ja eka hyppy sujui mutta linja huono seuraavalla ja ohi. Palkkasin tästä koska mun vika. Mun linja oli siinä väärä. Rintamasuunta ja juoksulinja hypyn ohi, eli persjätön paikka oli väärä, kun sitä siirsin vielä sivumpaan heti molemmat hypyt sujui. Eli niin tarkkaa, täytyy Ruutin kanssa miettiä noin oma linjakin.

Itsellä tosi paljon opittavaa, ihan kuin ei olisi aikaisemmin agilitya tehnyt. :D Oppinut että kaikki menee niin helposti Rasmuksen kanssa, se tajuaa pienin avuin kaikki. Mutta Ruutilla kaikki täytyy olla niin selvää ja näyttää hyvin. Muuten Ruuti meni tosi kivasti ja sillä oli hauskaa. :) Mullakin kiva kun agilissa riittää aina opittavaa.

Radan jälkeen mentiin toiselle puolelle. Otettiin 6 kepeillä pari kulmaa, nameilla ja naksuttimen kanssa. Sitten mentiin rentoutumaan tai opetin sitä kun Pia treenasi pentuagility Nootin kanssa ja odoteltiin niitä. Toiselle puolella borderterrieri vielä treenaamassa eli vähän häiriötä. Sain välillä Ruutia rentoutumaan mutta välillä taas meinasi nousta pystyyn mutta painoin pään alas. Hieroin ja rapsuttelin vatsasta. Kesä kun tulee voisi lenkillä vähän opettaa tätä myös.

VIDEOT

- pätkä 1

- pätkä 2

kännykän laatua taaskin, kamera mukana mutta muistikorttia ei. Nolostunut