KUVAT

Kuvia saa käyttää, alun kuvailussa lueteltu ketä kaikkia sieltä noin löytyy.

---

Eilen oltiin kisaamassa UMN:n kisoissa molempien kanssa. Alussa oli pientä sählinkiä kun olin saanut vain sähköpostiin alkamisajan mutten kisakirjettä, luulin siis että kisat on kuten ennen sirkuskentällä. Saavuttiin sirkuskentälle 8.20 ja se oli aivan tyhjä. Etsin sitten netistä Heidin numeron jolle soitin ja sain selville että kisat onkin tuomarinkylän vinttikoira keskuksessa. Kerettiin kuitenkin hyvin ja tuomarikin oli myöhässä.

Rasmuksen vuoro oli ekana ja avo alkoi Rasmuksen luokan jälkeen samalla tuomarilla(Riitta Räsänen) myös. Evl meni tosi hitaasti ja oli aikataulusta myöhässä tuomari sanoi joka liikkeen jälkeen aika kauan kommentteja. Liikkeet oli myös erikoisessa järjestyksessä. Kisapaikalla oli kauhea kylmä tuuli ja onneksi aurinkopaistoi. Rasmus oli tosi innoissaan, odottelussa taisi vähän kulua. Mutta oli tosi ihana nähdä Rasmusta iloisena kisapaikalla. Ja se säilyi aika hyvin kehään. :)

Aloitettiin paikalla istumisella 9½: se 9½ koska Rasmus oli jäänyt vähän vinoon kun olin sen jättänyt. Itse en huomannut kyllä jättäessä mitään, mutta täytyy olla seuraavalla kertaa huolellisempi.

sitten tehtiin idari ja ruutu

idari 6½: meidän tolla ei osannut taaskaan istua! Kotona ei ole ollut toosi pitkään aikaan mitään ongelmaa. välillä myös vähän seilasi sivulla ei ollut täydellistä seurausta kokoaikaa, eikä käyttänyt takapäätä käännöksissä. 6½ asento jäi pois eli 7 ja viivästykset asennon vaihdoissa ja seilaus vähenti.

ruutu 9: merkille ihan hyvin. Lähti hyvin ruutua päin mutta jäi taas ihan etureunaan. Ajattelin jo että taas nolla että tassut ulos, oli niin etureunassa. En tajunnut tuossa tilanteessa käskeä korjaamaankaan. Meni maahan ja alusta lähtien laittoi oikean jalan koukkuun vartalon alle. Toinen tassu oli millin päästä nauhasta suora ja toinen olisi mennyt suorana yli. Mutta koska se oli alusta lähtien niin se oli hyväksytty. Tuomari sanoikin että miten ovelasti. Seuraamaan kutsuessa juoksi huolimattomasta, kaartoi noin puolimetriä mun eteen ja odotti sitten.

sitten odoteltiin vikojen yksilöliikkeiden suoristusta

seuraus 9: aikas hyvää, askelsiirtymiset aika hyviä. paikka oli hyvä. lopussa tuli kauhea tuulenpuuska ja Rasmus hidasti siitä, mutta tuomari tästä sanoi että se oli ulkoisita syistä niin ei ottanut sitä mukaan arvosteluun.

luoksetulo 8½: tuli suht reippaasti, seisominen oli vähän hidas, reippaasti jatkoi ja maahanmeno nopea, hyvin eteen ja siitä sivulle. perusasennoissa edestä siirtyessä oli hieman edessä, tuomari ei kuitenkaan pitänyt sitä onneksi liian edessä. Täytyy harjoitella noita edestä sivulle siirtymisiä. Tuomari sanoi vain siitä että käskyt pitäisi tulla merkkien kohdalla, mutta että kyllä sen huomaa milloin ne tulee.

ohjattu nouto 10: tämä sujui hyvin, laukka samaa vauhtia siirtymiset ja merkkikin hyvä. Ei häsellystä ja hyvin palautukset.

hyppynouto 10: hyppäsi heti hyvin, kapula meni aika kauas, Rasmus otti sen rauhallisesti, musta vähän liian hitaasti mutta tuomarin mielestä ilman sähellystä.

tunnari 10: nuuski toisesta suuntaa riviä ja heti oman tullessa nappasi sen ja toi. Sain pitää ihan vähän aikaa mutta onneksi tunnisi sen.

kaukkarit 7½: tollo ei taaskaan kuten viime kokeessa muka osannut näitä. Sain alussa sanoa kahdesti uudestaan käskyn. Ilman niitä olisi mennyt ihan oikein. kotona osaa aina ja tekniikka oikea.

yhteensä 285p ja 1sija. Toisella sijalle Nordwart Ossian, eli Nordwarteille kaksoisvoitto. ;) Sillä pisteet 256,5p. Muita 1-tuloksia ei sitten tullutkaan. Saatiin palkinnoksi 15kg roal caninia joka tuli tarpeeseen kun Ruutin ruoka olikin jo melkein loppu, ja samaa merkkiä sillä olikin.

Ruutilla alkoi tuon jälkeen. Ruutia luultiin tarkastuksessa tytöksi, mun pikku tyttö. :D Miten mulle saattuu aina tytömäiset koira, Rasmustakin luultu ja möllitokossa raksitettu tytöksi. :D Ruutin piti vähän pusutella ihanaa tuomaria myös.

paikalla makuu 10: oltiin toisessa paikalla makuu ryhmässä. Ruuti odotellessa makoili niin makasi sitten nätisti myös paikalla makuun. Annoin toisen käskyn maahamenoon mutta sitä ei tuomari kuullut. Eli tuota pitää treenata, joka kokeessa ollut ongelmia kun käskytetään samaan aikaan. Toisella kertaa meni tosi nopeasti tasajalkaa maahan.

sitten saatiin odotella aika kauan vaikka oltiinkin 8:nnes. Ruutilla oli ollut kisapaikalla jo noin 6-7h.

Kehään mennessä oli jo vaikea saada kontaktia, ei kiinnostanut oikein yhtään työskentely ja oli niin kamalaa se. ennen kisoja teki nätisti kehän ulkopuolella, lukuunottamatta että seisomisessa istui ja luoksetulossa ennakoi pysähdyksen..

seuraus 7½: alku lähti suht hyvin, ekassa käännöksessä oikealle jäi haahuilemaan, ja kerkesi nuuskasta maatakin. täyskäännöksessä sain vähän mukaan, mutta pysähdyksessä oli vielä niin haahuilemassa niin jäi seisomaan ja käskin istumaan. Sitten taisi vähän seurata ja tuomari poikkeavasti käskytti vielä uusiksi pysähdykset että näki että osaako Ruuti sitä ilman käskyä. Oli kyllä niin kamalaa, pisteet valehtelee.

liikkeestä maahanmeno 10: seuraus oli hyvää ja meni heti nopeasti maahan. istumaan myös ihan hyvin.

luoksetulo 9: tuli kovaa alkupätkän, stoppi tosi hieno. tuomari sanoikin että se oli tosi hyvä ja alku vauhti myös. Mutta stopin jälkeen laukka hitaampaa ja siitä piste vähennys. Eteentuli ihan hyvin ja muistaakseni siitä sivulle..

liikkeestä seisominen 0: yllätyin kun kävelin takaisin, ajattelin ettei se ainakaan maahamenoksi sekoita kun ovat niin samanlaiset. En muista oliko tässä tai noudossa se että lokki lenteli meidän päällä ja Ruuti katseli sitä kovasti. Tuomari sanoi että teki taas 10 arvoisen liikkeestä maahanmenon.

nouto 9: taisi noutaa kuitenkin suht hyvin, ei kiertänyt takaa vaikka olisi voinut. Meniköhän sivulle tulo tässä huonosti, jossain sivulle tulossa jouduin antamaan toisen käskyn.

kaukkarit 0: voi tätä, meni hyvin ja nopeasti maahan. Nousi heti ekalla käskyllä, mutta mitä sitten. tuomari laittoi aina estehypyn laudan siihen kyynerpäiden viereen. No meidän kekseliäs bordercollie päätteli siitä että istumisen jälkeen täytyy mennä kävelemään laudalle tasapainoilemaan. No lopu kaukkarit se sai sitten suorittaa laudan päällä, se noin kyynerpäiden alla, vähän oli epämukavaan mutta itseppä siinä halusi ne tehdä. Nolla liikkumisen vuoksi, yli oman mitan. Ah, tämä meidän vahva liike myös. :D

kokonaisvaikutus 8: odotin jopa 5, kun oli niin hirveä tehdä töitä haahuilevan bortsun kanssa. Välillä tuntui siltä että keskeytän kun sivulle kutsuessa liikkeiden välissä jouduin välillä pannasta ottamaan kun ei mitään kuullut. No Ruuti oli varmaan niin väsynyt, olisi pitänyt äitin tullessa Ruutin vuoroon katsomaan että olisi tuonut sen. Ruuti ei osaa levätä häkissä ja mua pelottaa että riikkoosen, on rikkonutkin jo vähän..

yhteensä meni 50p nollista eli 3-tulos. 138p tuli. Täytyy katsella nyt kisoja ja ilmoittaa yhteen avo kokeeseen lisää.

Kävi nyt sitten niin että viime tokokoe viikonloppu, Rasmus haki 3-tuloksen ja Ruuti 1-tuloksen luokkavoitolla. Tällä kertaa sitten Rasmus haki 1-tuloksen voitolla ja Ruuti 3-tuloksen. Onneksi on kaksi koiraa. :D Toinen "pelastaa" toisen.

Kisaamassa oli myös alossa Susanin Ruut bc. Todella upeaa työskentelyä, tekee kokoajan ihan täysillä ei välitä muista ja 3pvä Ruutia vanhempi. Muuten heille tuli 8x10, vapaana seuraus 9 ja liikkeestä seisominen 0, meni maahan. Olispa mullakin tuollainen bc joka tekee mitä tahansa ja palkattakin..

Täytyy nyt Ruutin kanssa treenata:

- kaukoja laittamalla avustaja laudan viereen, Voisi vaikka treenata niinkin että avustaja laittaa kivan lelun viereen mutta ei saa lähteä ilman lupaa.

- luoksetulon stopin jälkeistä matkaa.

- seurausta, pitäis saada joskus seuraamaan sitä pitkääkin keskittymisen herpaantumatta..

- jos saisi kerran viikossa vedettyä palkatta kaikki liikkeet läpi, ja superpalkka lopussa. Niin joskus varmaan oppisi palkatta työskentelyyn.

Rasmus:

- edestä sivulle tuloja

- idariaa

- kaukkareita, vaikka tosi pitkältä matkaa

- ruutua, en tiedä miten saisin harkkoihin vaikeaksi että yrittäisi etureunaan. Kun kotona matka on yleensä 30m, lyhyempi matka on sitten helppo. Palkka myös aika takareunassa, tai alusta siis silloin kun sillä otetaan.

- luoksetulon seisomaan pysähdystä

Kuvia otin myös, Ruut:istä kehässä, Ruutin liikkeet äiti videoi, kaikki putkeen kuvattuna niin täytyy muokata videota jos on jotain julkaisu kelpoista niin laitan näytille. Itse halua nähdä kun kerkeän katsoa, että näyttääkö se katsojille yhtä kauhealta, välillä se oma tuntemuskin saa pahentamaan arvostelua...

--

Illalla yli yllätys kun tulin kotiin. Kaverit oli järkännyt mulle yllätyssynttärit. :D Kivaa oli ja koirat ja vanhemmat oli sen aikaa poissa. Takaisin tullessa illalla Ruuti oli jotenkin tosi paineistunut, en tiedä pelkäsikö se ilmapalloja joita oli paljon.. Tai luulikohan se että olin suuttunut ja laitoin sen pois illaksi, vaikka sai kyllä normaalisti palkan..

Jösta noutaa

Ruut seuraa

Carmen & Elo

Anna jo se patukka!

Elo

Laura & tolleri Foxgrove's Canadian Sunrise

Ruska

Mithrandir bc 4kk (B-pentue)