Päätin illalla lähtee molempien kanssa tokoilemaan iltalenkillä kun olin tarpeeksi lukenut. Päivällä oli myös eka ajotunti, sujui ihan hyvin. Oltiin me mökillä pari kertaa koitettu.

Mahduttiin molempien kanssa tokokokeeseen 30.5 joka on golden ringin järjestämä. Sieltä yritetään saada se kolmos AVO1 niin olisi sitten aikaa treenailla vain voita. Ja hulu ilmoitin Ruutin myös bh-kokeeseen sivuilla ei ollut kesä-heinä kuulle muuta kuin 8-12.6 ja 9.6 olevassa kokeessa vantaan Petikossa oli tilaa. Eli sinne sinne ainakin yrittämään, täytyy loman alettua heti tokokokeen alkaa tottistella. Tuota paikalla makuuta tehdä ja istumista alkaa opettaa, nytkin voisi sitä muistaa tehdä.

Niin ja siihen tokoiluun, mentiin kilon koulun kentän luokse. Kenttä oli täynnä jalkapalloilijoita niin mentiin lähinurtsille ja siinä vieressä oli koirapuisto ja hiekka-kävelytiet ympäröi nurtsikenttää. Häiriötä siis riitti.

Ruuti aloitti:

näytin namikipon, otettiin seuraus kaavio, ei keskittynyt kovin hyvin. taidettiin ottaa myös liik. maahanmeno, oikein nopea ja luoksetulo ilman stoppia(se ei sujunut päivällä niin en viitsinyt ottaa). Joka välissä ele ja sitten palkka kun sanoin juostiin kupille.

neliö: alusta oli ruudussa, eli en vienyt sen nähden. Käskin noin 10m päästä ja juoksi ruutuun ja tajusi alustan. Sitten eri etäisyyksiltä, vika oli melkein kisamatka jäi ruuduun etureunaan, toistin käskyn ja korjasi oikein. Meni oikein lujaa ja oli hauskaa. narupallo palkalla. ruudun alusta ei näkynyt kuin ihan läheltä, vasta kun oli ruudussa.

näytin taas namikipon ja sitten otettiin seurausta, liik. seisominen ja kaukkarit niiden jälkeen palkalle. Seuraus jo parempaa, kaukareissa jumitti kun katseli koirapuistoon.

Tehtiin myös ihan pelkkiä sivulle tuloja, häiriö paikassa huomasi taas alussa että ei ole korvia sivulle tulo-käskylle. On niin ei kuulevinaan ja vasta toisella tai kolmannella tulee. Alussa siis haahuillessaan. Yllätinkin kun sujui ekalla kunnon palkan ja välillä siitä pääsi namikipolle.

kaukkarit: treenattiin vain seisomaan nousua tällä kertaa, liikkui taas niin ajattelin koittaa puun kierto tekniikkaa. Eka tehtiin puun kiertoja narupallolla, kuumui näistä. Sitten käskin noin 5m päähän puusta maahan ja käskin seisomaan, heti kun nousi kiertämään puuta ja tästä narupallo. Ei liikkunut yhtään ja olin noin 5m päässä! Hyvin toimi, ja ei tarvii olla niin vakaavaa näin ja on "takapalkka".

tunnari: eka kerta nameilla, etsi rauhassa ja hankalemmin nurtsista namit löytyi, namien etsintä vaiheessa nuuskasi omaa mutta söi eka kaikki namit pois sitten etsi oman ja toi. Hienosti siis. Sitten niin että peitin oman sivuun heinällä, tätä ei ihan tajunnut etsi aika kauan, välillä nuuskasi ruoho kapulaa muttei tajunnut, sitten lösähti siihen väärän eteen, ajatteli kai sitä pk-jälki ilmaisua, nuuskasi edessä olevaa ja omaa sivussa, sitten hoksasi ja toi sen. Loppuun ihan ilman mitään apuja tunnari noin 7m matkalta. Hienosti sujui. Täytyy vielä tehdä näin nameilla ja ilman, sitten niin että jätän istumaan käännyn, avustaja tai itse vien. Avustajan kanssa pitää kanssa harjoitella. Sitten vasta vieraiden kapuloita.

ohjattua, tätä ei olla treenattu viimeksi kuin talvella. Ajattelin tätäkin koittaa. Laitoin kipon merkiksi, ei siis muistuta kartio-merkkiä. Ja kapulan noin 2-3m suoraan sivuun. Harjoiteltiin ensin kapulan tuontia että jätin seisomaan sen taakse, kulma eteentuonnissa oli vaikea. Kun osasi tuoda kapulan, ohjasin käsin merkille ja siitä käsimerkilä nouda. Toi ja jätettiin siihen. Ruutille jotenkin outo oli tuoda kapula, voi olla että se johtui siitä myös että ohjatun kapula on ihan erilainen, pitää siis harjoitella ihan tavallista noutoa noilla kapuloilla ja eri kulmia eteentuonnissa.

suht lopussa otettiin yksi seuraus lisää kaaviona ja käskytin jämptisti ja en sallinut haahuilua, hienosti meni. Ehkä pitäisi ihan vaatia kunnon työskentelyä eikä sallia haahuilua yhtään, kiinni jos ei tee.

ihan lopuksi näytin namikipon, sitten kävelin erikohtaan kenttää ja käskin sivulle. Sivulle tulosta vapautus ja ele. Näitä pari ja tuli jo heti sivulle. Sitten juostiin palkalle ja tämä jäi ruulle viimeisenä mieleen.

jälkeen päin niin olisi pitänyt liikkeestä istumista treenata myös.

Rasmus treenasi Ruun puoli välissä ja Ruuti jatkoi sen jälkeen.

Rasmuksen kanssa seurausta: meinasi edistää ja oli niin innoissaan, eri nopeuksia ja askelsiirroksia sivuihin.

idari: hyvin kaikki siirrokset, ilman maahanmenoa ja odotti nätisti aina seuraus käskyä lähtöön.

ruutu: hyvä merkki ja ruutuun myös hyvin, juostuaan sinne huomasi alustan ja meni ihan oikeaan paikkaan. Ruutin kannustamana, muuten se on hiljaa mulla ruutu ja ohjattu on eläinrääkkäystä sen mielestä.

luoksetulo: riittävän hyvä oli, suht nopeat molemmat stopit Rasmukselle ja hyvä vauhti.

ohjattu, kahdella kapulalla, toinen ohjatun ja toinen normaali, hyvin paitsi jäi vinosti merkille.

tunnari: rivissä, heti kun haistoi oman nappasi sen ja toi

kaukot: aloitettiin istumisella. Palkkasin seisomasta istumaan meno, ei liikkunut ja meni teknisesti oikein.

Rasmus tokoili siis tapansa mukaan taitavasti, ilman mitään improvointia, kuten Ruuti pukkaa sitä aina keksimään.. :D

Häiriötä oli kyllä hyvin kun meni klo 7 sinne ja lenkkeilijöitä koirineen paljon meni ohi. Aluksi Ruuti meinasi niitä katella.