Tänään herättiin aikaisin ja lähdettiin tokokisoihin Vantaalle Hakunilan urheilupuistoon. Hellettä parhaimmillaan oli 25astetta. Mentiin ensin vahingossa ojangon kentälle mutta onneksi sitten tuli Raija jolla kultsuja niin neuvoi että onkin urheilupuistossa.

Rasmus oli kolmantena luokassaan. Paikalla istuminen ja makuu oli 10. molemmat hyviä.

seuraus 6: oli huonoa, sivuaskelissa kahdesti jouduin käskeä istumaan, hitaassa kävelyssä myös yksi lisäkäsky kun jäi metrin päähän.

idari 6: tollo mikä tollo niin taas se istuminen seisottiin! Kehän ulkopuolella ei mitään ongelmaa. Enkä huomannut ennen kuin olin kääntynyt.

luoksetulo 9½: oikein nätti, maahanmeno aavistuksen hidas ehkä, kuten aina..

ruutu 0: merkille ihan hyvin, nuuskasi sitä. Sitten kun käskin ruutuun lähti ihan liikaa toiseen suuntaan luoksetulon alkuun. Käskin seis ja käsimerkillä ja tuli sitten liikaa käskyjä ennen kuin sain sen ruutuun. Seuraamaan ihan hyvin. Tässä meni 40p.

tässä kohtaa poikki ja mentiin kahdessa osassa.

ohjattu 8: tämä oli ihan hyvä, merkillä ei ollut suorassa ja ehkä vähän hidas. Lähti hyvin hakemaan kapulaa ja toi laukalla. Ai niin eteentulo oli noin 80cm päähän, eli se vähensi. Sivulle suht hyvin.

hyppynouto 9½: hyvä oli, hieman hidas suuhunotto, pikku metsku oli

tunnari 9: hyvä muuten mutta tarkisti nuuskasemalla vierestä ja sitten tuli takaisin omalle.

kaukkarit 5: oikea tollo taas kerran näissä, ihme juttu ettei voi tehdä enään kisoissa näitä. Kaksois käskyjä ehkä 3kpl. Luulin jo että meni nollille, eipä sillä väliä olisi ollutkaan. Tässä meni 20p.

3-tulos, toisen kerran kehässä teki jo paremmin, mutta noi kaukot. Nyt pitää opettaa tottelemaan pelkästään suullisilla ja sitten pelkästää käsimerkeillä. Ja matka joku 20-25m. Ja helteellä näitä, kehän ulkopuolella kun tein niin ei sujunut kyllä niin, helle on Rasmukselle vaikea.

Ruutin luokka alkoi samassa kehässä. Sain yhden kehään laidalla kuvaamaan yhteen putkeen meidät, täytyy katsoa se myöhemmin. (aikaisempienkin toko videoiden lataus nettiin rästissä)

paikalla makuu 9½: tuomari ei kuullut mutta tuli kaksoiskäsky. Täytyy treenata että kaikki sanoo samaan aikaan kun _aina_ siinä on ongelmia. Ruuti makasi vähän vinossa ja lonkallaan mistä puolikas.

seuraus 5½: Ei tajunnut jotenkin yhtään ekassa seurauksen puolikkaassa että ollaan tekemässä töitä. Ei lähtenyt hei mukaan kun lähdettiin liikkeelle. pysähdyksessä rupesi katsomaan tuomaria ja toisella käskyllä istui selän taakse. Hiemna jäljessä seuraavaan käännökseen ja kohta alkoi seurata nätisti. Loppu olikin ihan nättiä, ei nyt niin hyvin keskittynyt mutta seurasi oikeassa kohtaa.

liik. maahanmeno 9½: hyvä oli, en tiedä mikä vähensi.

luoksetulo 9: tuli laukalla suht hyvä stoppi. Tuli suoraan sivulle. :D Onneksi sitä ei tarvitse etukäteen kertoa enään. Mikäköhän päähänpisto se..

liik. seisominen 0: äh, siihen meni 1-tuloksen mahdollisuudet. Meni maahan. Koiran vika oli, mä sanoin kuten pitääkin korkealta käskyn. Suorituksen jälkeen kun koitin niin Ruuti oli myös silloin sitä mieltä että korkealta sanottu top tarkoittaa maahan, ja normaalilla äänelle seis. :/ Tässä ei ole toosi pitkään aikaan ollut ongelmaa, tai ei koskaan harkoissa, tekihän se muuten sen silloin 18.4 kokeessa..

kaukkarit 8: yksi kaksoiskäsky tai se taisikin tulla siitä ettei mennyt ekalla maahan sivulla ollessa.

estehyppy 7: hienosti hyppäsi ja istui, tänne käskyllä eteen ja varaslähdöllä sivulle. Ruuti ylpeänä näytti että muisti miten liike menee. :D ennakoinnista 3p pois, aika paljon...

kokonaisvaikutus 8: sanoin että ihan hyvin työskentelee, lokit ja muut vähän häiritsi.

yhteensä 150,5p eli 9,5p jäi puuttumaan vielä 1-tuloksesta. Kun olisi seurannut edes normaalisti. No täytyy ottaa niin päin että päästään vielä yrittämään sen avo ennätyksen 190p rikkomista. Siihen olen tyytyväinen että vaikka oli niin kuuma teki aika normaalisti töitä, paitsi että sisälti vähän sellaista haahuilua ja ei keskittynyt täysillä. Mutta nyt kyllä tuli paremmin sivulle ja pysyi paremmin käsissä. Katsotaan nyt minne mennään yrittämään sitä avo1, mennäänkö syksyllä tai jos jotain peruutuspaikkoja tulisi jonnekin kesän kokeeseen. Harjoittelemaan mennään niittykummun harjoitus tokokokeeseen 11.6.

Mun yllätykseksi kuitenkin meidän tulos riitti luokkavoittoon! Kaikki sai nollia ja tosi paljon oli paikalla makuussa ongelmia. Ruutinkin paikalla makuusta lähti yksi laukalla ulos kehästä. Onneksi ei ollut sitten ihan turha reissu saatiin 12kg roal canin kultaisten noutajien säkki. Nyt meidän kultainen musta noutaja ja kultainen terrieri sai taas uutta ruokaa. Onneksi taas RC:tä kun Ruu ja Vili nytkin sitä syö.

_______________

Iltapäivällä tuli Kaisa ja Ari käymään Babyn kanssa. Annettiin tutustua ensin ulkona. Rasmus oli tosi innoissaan ja olisi halunnut leikkiä. Baby oli taas välinpitämätön ja sitä kiinnosti enemmän muu. Laitettiin ne sisälle samaan huoneeseen ja mentiin itse yläkertaan. Sitten mentiin lopussa vielä alakertaan niiden kanssa. Hieman näytti jo paremmalta ja Baby antoi Rasmuksen koskea ja kävi Rasmustakin paristi nuuskimassa. Katsotaan huomenna uudestaan kun molemmat koirat ovat pirteitä, nyt ne tuntevat jo hieman toisiaan. Babystä otin kuvia laitan niitä myöhemmin kun tokokisoistakin laitan.

_____

Netti on takkuillut kauheasti täällä. :/