Mentiin paikalle ajoissa ja Ruuti vaikutti ihan innokkaalta. Hiekalle teki ihan kivasti ja istumiset ja maahanmenot oli hallussa. Mutta sitten nurtsille kun mentiin siellä ei kiinnostanut mikään muut kuin kaikki hajut ja mistä löytyy tyttöjä. Uhoili myös alussa kun käytiin sirut tarkastamassa uros bortsulle.

Kun pareina odotettiin että mennään paikalle. Hyvä että osasi istua ja huomasi sieltä arvosteltavista yhden nartun. Ei suostunut seuraamaan paikalle jossa esiteltiin itsemme tuomarille. Seuraus hihnassa oli niin kauheaa ettei ole ikinä ollut. Nuuski melkein metrin välein, oli vain remmi kävelemässä. Ei käskyllä edes tullut takaisin, kytkettynä seurauksessa seurasi ehkä 2m juoksun jälkeen muuten ei. Pysähdykset teki mutta oli niin kauheaa. Ihmisryhmään en saanut sivulle oikein, teki sielläkin pysähdyksen. Vapaana seurauksessa keskeytin puoli välissä 50m matkaa, kun ei tullut mitään. Enkä halua antaa tuollein kusettaa että nuuskitaan ja se sallitaan. Mikään muu kuin hajut ei kiinnostanut kentällä, kyllä aika monikin nuuski siellä mutta siellä ei sitten pystynyt mitään tekemään.

Odottelu aikana treenattiin seurausta ja istumisia. Halusin että nuuskimisesta huolimatta pitää totella niin käveltiin hiekkatiellä niin että sai nuuskia, kun käskin seuraamaan piti tulla ja edes kävästä niin palkka. Keskellä tietä teki seurausta normaalisti. Mentiin sitten toiseen päähän nurtsikenttää joka ei häirinnyt. Siellä katsekontaktia ja pikku pätkiä. Hajut kiinnosti mutta saatiin sitten otettua jotain onnistuneita. Katsekontaktia myös koitin harjoitella, sitä täytyy alkaa taas treenata. Kun mentiin hakemaan kisakirjoja siinä harjoiteltiin seurausta, nyt meni suht hyvin.

Nyt täytyy mennä treenaamaan nurtsi kentille jossa treenaa paljon koiria, ei siis vain yleisiä nurtsikenttiä jossa joskus koiria vaan missä päivittäin ja paljon. Luukkiin ja Petikkoon. Osaahan se liikkeet mutta jos hajut menee edelle ei siitä mitään tule, tuollaista ei kyllä koskaan ole tehnyt.

Kotona pihassa sitten ilkesi heti hakea pallon ja pyytää leikkimään. Ei varmaankaan leikitä kun itse pyytää. Täytyy kotona alkaa pitämään paljon tiukempaa linjaa mitään kehuja ja rapsutuksia ei. Lupa kaikkeen autosta ulos tuleen ja ovista. Ovissa olen kyllä käyttänyt. Ruoka vikana ja senkin eteen pitää töitä tehdä.

Vaikka jälkeen päin nyt mietin niin treenattiinhan me eilenkin Viikin palveluskoira kentällä nurtsilla, eikä hajut vaivannut.