Tänään lähdettiin illaksi Hau openiin. Ilma oli tosi ihana ja kiva oli olla katsomassa kisoja. Oma vuoro tuli joskus klo 10 jälkeen.

Paikalle tultua lähdettiin äitin kanssa lenkille ja molempien koirien kanssa. Käveltiin lammelle jossa Ruuti sai paristi hakea keppiä ja Rasmuskin kerran. Sen jälkeen mentiin Ruun kanssa halliin ottamaan agia.

Hypyt oli medeissä ja aloitettiin puomilla. Ensin ihan tosi helppona, heitin pallon eteen kerran puolikas alastulo, sitten koko alastulo ja sitten kokonaan. Hyvin meni. Kerran radalla teki hypyn takaisin josta palautus. Muuten joka kerta koski tosi hienosti. Otettiin puomin kontaktia juuri niin että oli kova vauhti sille, pari hyppyä mukaan ja heti koskettua heitin nartsun.

Käännöksien treenausta putkeen ja hyppy. tik&tak käännöksinä molempiin suuntiin. Hienosti teki tiukat käännökset kovasta vauhdista huolimatta. Toisella kertaa hallissa käydessä Ruuti kiskoi täysiä radalle päin. Puomi sujui taaskin ja laitoin suoran putken sen suuntaisesti rinnalle. Mentiin rengas, puomi ja käännös putkeen. Hienosti koski vaikka käännös tuli. Vika käännös oli tiukka. Yhdistin siihen kakaka-käskyn.

Käännöksiä tällä kertaa myös putken, hyppy takaisin putkeen ja toinen hyppy, putkeen. Palkaten aina hyvistä käännöksistä ja matalilla rimoilla sai välillä tehdä toisen kierroksen. Sitten harjoiteltiin käännöksiä eri hyppy korkeuksilla. Nostin ministä maxiin ja koitettiin molemmat puolet. Hyvin meni. Maxina tippui kahdesti rima kun teki niin tiukasti. Otettiin myös A:ta kertauksena teki aika hyvin, täytyisi videolta katsoa tätä tai pyytää toinen katsomaan.

Rasmuksen vuoroa ennen käytiin lenkillä ja otettiin vähän veryttely hyppyjä. Rata sujui aika sujuvasti. Meni suht nopeasti ja tiukasti melkein kaikki mutkat. Kontaktit puomilla oli suht hyvät ilman pysähdystä. En huomannut edes radalla mutta jostain oli tullut 5, varmaankin A:n alastulo edestä leikkasin siinä. Keinu oli myös hyvä. Mutta ne kontaktit aina, jos olisin ollut viisas alottaessa niin Rasmukselle olis niin hyvin sopinut juoksukontaktit. Rasmuksen aika oli siis 37,20s ja ihanne aika 44s. Aika oli joku -6s joka nollana olis yltänyt 2sijalle. 5sijalle sijoituttiin jossa sai pari pistettä.

Ruutin kanssa väli aikoina harjoiteltiin myös koirien ohittamista kuten lenkillä. Vetää ei saanut ja sitä myös. Harjoiteltiin lähdössä pysymistä niin että jätin istumaan, kävelin matkan päähän käännyin ja kohotin käden. Välillä juostiin tästä ja tehtiin left eli käännös vasempaan josta Ruuti tykkää ja haukkuu näissä yleensä. Odotti kuin esteen takana niin lähtövalmiina. Välillä palkkasin odotuksesta. Kasi temppua normaalisti ja peruuttaen, tassut tai orava temppua.

Kuvasin kisoja muut luokat kuin maxi kilp. Karsin kuvia jossain vaiheessa. Yhtiä mökki kuvia on myös lataamatta.

Kotona ennen lähtöä opetin molemmille vähän kosketuskeppiä. Mietin illalla minkä keksisin mutta tänään varastossa käydessä keksin että hevos raippa on juuri sopiva siihen.

Lueskelin eilen caniksia ja ajattelin sivulle tuloa vahvistaa ja opettaa sitä uudestaan kosketuskepillä ja laatikko menetelmällä. Ja jossain vaiheessa opetellaan käsillä seisomista. Ruutuun sain myös hyvän tavan ja selvennystä alustaa pitää alkaa siirtämään vain suoraan eteen päin, että sen täytyy käskystä vain pysähtyä. Idea on että juokse suoraan eteenpäin kunnes kuulet käskyn pysähtyä. Ja alustan kanssa käskyn pitää tulla aikaisemmin kuin koira kääntyy alustalle. Myöhemmin alusta on niin kaukana ettei koira sitä näe.

Rasmuksen rata (haun sivuilta)