Tänään tavattiin klo 11 Emmi ja Janni Puolarmaarissa. Lähdettiin metsiä kohden ja katsottiin jälkimaastot. Saran jälki tehtiin ensin, sitten Rampen ja sitten "pennuille". Käytiin sitten uittamassa koiria ja alettiin jäljestämään jälkiä.

Ruutin jälki tehtiin kolmantena. Lähti hyvin jäljelle, hieman ekalla kepillä epäröi mutta taisi mennä maahan. Kepit oli Jannin hajustamia, mutta mä olin etsinyt ne aiemmin metsästä eli oli ehkä pikkusen mun hajua. Kahden kepin yli olisi mennyt ja otti paikoittain ilmavainua tai lähti tarkastamaan sivumpaa. Tarkempaa saisi siis tehdä ja enemmän maasta nuuskia. Lopussa oli aika vaikea kun Janni oli kävellyt noin 2m sivuun sakaran kun oli vienyt merkin. Se sekoitti, mutta löysi mistä jälki meni, hyvin etsi eikä kysellyt apua. Nyt jälki oli joku 50m pitkä. Seuraavalla kerralla täytyy tehdä lyhyempi ja keppejä paljon tiheämmin, jos ei sitten namijälkeä tekisi.. En vain haluisi niitä sotkea enään jäljelle.

Rasmuksen jälki mentiin vikana. Jana oli taas huono, leveältä polulta lähti ja on lähellä ja meinasi lähteä mutkittelemaan. Löysi kohdan mistä lähti ja lähti oikein sille. Jäljesti aika hyvin, ei tehnyt ympyröitä. Osasin jo katsoa milloin on jäljellä ja milloin ei. Kepit oli merkattu. Kahden kepin ohi meinasi mennä. Toista ei haistanut ja toinen siis oli sillä suussa mutta meinasi jatkaa se suussa matkaa. Yleensä tuo mulle, mutta nyt oli niin intoa jäljelle. Pituus oli jotain 300m, olisi kyllä mennyt vielä lisää.

Kiva oli näin porukalla tehdä jälkiä, niin paljon kivempaa kuin yksin. :) Ruutille siis lyhyt ja paljon keppejä seuraavalla kerralla ja Rasmukselle jana treeniä ja joku samanpituinen jälki. Molemmat sai kissan pateeta palkaksi ja maistui molemmille tosi hyvin.

_________

Iltapäivällä otettiin vähän metskua pihassa pallo palkalla. Jos meni taakse seisomaan ja tuijottamaan sanoin ei kelpaa ja hain itse kapulan. Loppuun saatiin ihan hyvä nouto. Täytyy muistaa tehdä näitä pihalla.

Iltalenkillä treenattiin maahanmenoja, välillä oli tulossa luokse tai lenkillä vapaana jossain. Jos nuuski tai ei nähnyt mua niin oli sitä mieltä ettei tarvitse totella. Ne oli siis vaikeita. Alussa harjoiteltiin myös hihna kävelyä niin naksuttelin kun ei vetänyt. Sain keskittyä vain Ruutiin kun äiti meni Rasmuksen kanssa lenkille.

Illalla tein vielä froteeloimen, toinen on mökillä ja nyt on sitten molemmille. Tästä tuli sopivampi Ruutille. Sovittaessa huomasin että Ruuti on selältään nin 5cm pidempi, korkeus on aika sama molemmilla.

 

- Ruutin hau open video 29.6