Tänään oli päivällä kimppaluustokuvaukset. Kuvautin lonkat, kyynärpäät ja ristiselän. Kyynerpäät oli terveet eli 0 ja ristiselkä myös normaali.

Mutta ne lonkat ne lähtivät D:nä. En ollut osannut edes varautua että voisi niin huonot olla. :( Suvussa kuitenkin suht hyviä kaikilla, ainut Donna puoli sisko jolla b/d lonkat. Sanoi että tosi siistit ovat ja hyvännäköiset ja ei mitään luupiikkejä yms. Täytyy nyt etsiä tietoa lisää ja katsoa voiko agilitya yhtään tehdä. Tietenkin pitää pitää tosi hyvässä kunnossa ja laihana.

Tai sitten treenaisi rimat maassa tai mini/medinä. En yhtään tiedä niin täytyy ottaa selvää. Onneksi kuitenkin on Rasmus jonka kanssa sitten treenataan agia.

Benin lonkat lähti B:nä, olivat lähellä C:tä mutta B:nä lähtivät. Jekun A:na, Bobin A:na, muilla siis hyvinä.

Netistä etsin ja luin keskusteluja, vielä täytyy etsiä mutta mitä ensin löytyi niin oli:

agi.fi keskustelusta omia kokemuksia huonoilla lonkilla harrastamisesta

- suurin osa oli mieltä että ilman nivelrikkoa voi tehdä agilitya, pitäen tietenkin kunnon tosi hyvänä. Ja että kuvauttaa noin 1,5v päästä uudestaan. Jotkut olivat mieltä myös ettei kuvauta vielä vuoden ikään vaan vasta 2-3v. Varmaan kuvautan silloin uudestaan, harmi etten voinut nyt oikein kysyä eläinlääkärin mielipidettä mutta sanoi se kyllä että ovat ihan hyvännäköiset ja ei nivelrikkoa.. Tietenkin riippuen myös koiran siroudesta ja kyynerpäät joutuvat kaikkein suurimmalle koetukselle. Tiukat käännökset ja muut rasittivat myös eniten ja A. Onneksi agilityssa myös tuli opetettua juoksukontaktit niin vrt 2on2off kontaktejen pysäytyksiin ei rasita niin. Laittakaa vain mielipiteitä ainakin tuolla kyllä suurinosa oli mieltä että ilman nivelrikkoa pystyisi harrastaa... Täytyy sitten tehdä varovaisesti ja ei yhtään korkeilla hypyillä ja A:ta harvemmin, vaikka vain kisoissa jos niihin uskalletaan lähteä..

Täältä löytyi infoa jalostusindexeistä

yli 100 olisi hyvä. Ruutin iskällä oli ennen 97 nyt 96 ja Sinnalla 107, eli niiden puolesta kyllä suht hyvät. Elkellä siis melkein 100 ja tuon mukaan olisi vain 5% mahdollisuus. Tietenkin vain kuvatuista. (äitin puolelta lonkat 20% tutkittu ja isän puolelta 39%) Isänpuolelta ei ole yhtään D-lonkkaisia (C-lonkkia 29%) ja äitin puolelta 1kpl d-lonkkia, mutta c-lonkkia ei yhtään.

 Ruutin paino punnittiin myös tuolla se oli 17,7kg ja korkeus varmaankin sen noin 50cm.

____________

Niin ja Rasmukseen liittyen niin Rasmus lähti häämatkalle Seinäjoelle. Astutus ei onnistunut vielä la eikä su. Babyllä ei ollut vielä ne oikeat päivät. Näin saatiin suurin mahdollinen onnistumis prosentti. Rasmus on saanut käydä uimassa, lenkkeillä metsässä ja tänään iltapäivällä koitetaan uudestaan astutusta, koirat ovat työpäivän erillään. Keskiviikkona Rasmus tulee varmaan junalla takaisin.