Tänään oli Ruutin vuoro päästä Timo Rannikon hierottavaksi. Katsoi ensin taas ulkona liikkeet, takaa näytti vähän ahtaalta mutta toisaalta Ruuti ei meinannut millään ravata olis pitänyt saada laukata joka suuntaan.

Aluksi vähän jänskätti uusi paikka. Hieronnassa jaksoi tosi hyvin olla paikallaan, lopussa alkoi vähän jo kärsivällisyys mennä makoiluun.

Ruutilla oli myös tosi hyvässä kunnossa paikat. Edestä oli sopivan löysä ja vähän oli jumia etujalkojen välissä. Takajalkojen koukistajien lihaksien päädyssä kuten Rasmuksella oli myös vähän jumia. Ja sitten lantion tai vatsan jälkeen se kapein kohta. Mutta tuollaista pientä ja normaalia. Lihaksista takajaloista sanoi että ikäisekseen on tosi hyvät lihakset siellä. Ja tasaisesti rakeutuneet. Selkään voisi kehittää lisää lihaksia, joita ravilla saa. Vuoden päästä tarkannuskäynnille kuten Rasmuskin.

Puhuttiin myös lonkista:

- ennalta ehkäisevää lääkettä joka nopeuttaa aineiden kiertoa ja "voitelee" niveliä: cartivet oli yksi sellainen ja toista en nyt muista alkoi a:lla.

- hyvä lihaskunto: liikuntaa kävelyssä(remmissä), ravissa (pyörällä) ja laukassa (vapaana) + uinti

- talvella voi katsoa hangen jäljistä lumesta käyttääkö molempia takajalkoja hyvin, täytyy kaikkien olla samassa linjassa esim. viivalla

- niin kauan kuin molemmissa takajaloissa yhtä paljon lihaksia käyttää molempia takajalkoja saman verran, muuten jos vähentää käyttöä etupää rasittuu enemmän

- sanoi että Ruutin mielestä sillä on ainakin hyvät lonkat, kun on kehittänyt hyvät lihakset eikä ne vaivaa sitä.

- tietenkin agilityn lämmittelyt ja jäähdyttelyt ja sopiva paino: nyt oli juuri oikeassa painossa

kertoi myös parista tutusta D-lonkkaisesta yksi 10v vielä kisannut ja tosi hyvässä kunnossa. Bortsuilla ne ei niin paljoa vaivaa kuin belgeillä. Ja että kyllä esim. B-lonkkainenkin voi kehittää nivelrikkoa.

ehkä muutakin mutta nyt ei tule mieleen.