Mökki matkan ja aiemminkin luin Canis-lehteä ja siinä oli hyvä juttu Silvia Trkmanista ja temppujen ja muun tärkeydestä. Rasmuksen kanssa opeteltiin nuorempana paljon temppuja se osasi noin 14 eri temppua. Ruutin kanssa olen ajatellut että ne on aika turhia kun ei suoranaisesti hyödymissään jos ei sitten koiratanssissa. Mutta ne ovat tosi hauskaa tekemistä koiran kanssa ja ohjaajan koulutustaidot joutuvat koetukselle.

Ruutin kanssa

orava asento: opetin vain istumassa ollessa etujalkojen nostoa ja sitä naksuteltiin. Tarjosi aika paljon ihan kokonaan ylös nousua takajaloilla. Myös siitä seisomaan nousua että laitoin käden tueksi. Ja sitten istumaan seisomasta takajaloilla menoa se oli vaikea mutta Ruu teki vähän paremmin kuin Ras.

kahdeksikko jalkojen välissä: käsiohjauksella ja sitten vähensin sitä ja naksuttelin kun meni oikein. Tämä on melkein ainut temppu jota Ruun kanssa on tehty

laatikko: aluksi opetin etujalkojen nostoa siihen(käsky päälle eli enkuksi on). Ruuti ensin yritti kiertää kaikintavoin mutta sitten hoksasi. Kun se sujui niin laatikolle nousemista joka tassu päälle(ylös-käsky), vaikka se kuulostaa niin yksinkertaiselta niin ei se ollut, mutta senkin tajusi toistojen kautta. Ja vika oli sitten 2on2off asento eli takajalat laatikolla ja etuosa maassa(käsky pois eli enkuksi off). Myös vähän pyörimistä etutassut laatikolla se ei ollut kovin helppoa, kun olin toisella puolella laatikko ja käskin eteen niin aika hyvin tuli. :D

left: agility radalla käännös vasempaan ei sellainen että tarvitsee muttaa askelpituutta eli ei 90astetta tiukempi kulma. Harjoiteltiin tätä poispän käännös tapaan ja ihan normaalille kierimisellä sinne suuntaan. Ja sitten tehtiin kumisaappaan avulla käännöksiä vasempaan eri suunnista. Myös takaaleikkauksella.

right: sama kuin left mutta oikeaan. Ei otettu paljoa opetellaan ensin enemmän left-käskyä.

agilityn tiukkojen käännösten käskyt sitten päätin että kakaka..-käsky on vasempaan ja dididi/tititi(mietinnän alla).. käsky oikealle käännökseen. Tehtiin myös saappaan ympäri näitä. Noin 2m päästä sujui käsimerkillä.
Ruuti temppuili tosi innoissaan ja nameja kului paljon. Ainakin noi agility käännös harjoittelut ja saappaalla kännökset oli kivoja sen mielestä ja haukkuikin niitä tehdessään innosta.


Rasmuksen kanssa

orava asento: samaa kuin Ruun kanssa, Rasmus vain osaa jo asennon. Ylös oppi nousemaan ilman käsiapua. Sitä naksuttelin, ylös käskyllä sai nousta orava asennosta. Istumaan nousu oli vaikea meinasi lähteä peruuttamaan. Kun pidin tassusta kiinni ettei pystynyt lähteä peruuttamaan paristi sujui.

left: otettiin Rasmuksen kanssa myös poispäin käännöstä ja kumppari-käännöksiä. '

laatikko
: samaa kuin Ruutin kanssa. Rasmus vähän paremmin oppi ja kontakteista tuttu oli asento niin käytin takajalat laatikolla käskyksi alas, joka on myös käsky kontakteilla.

Vilikin sai tehdä paristi orava temppua, se osaa sen myös. Tai nostaa kyllä tassut "kattoon". Ja otettiin siitä ylös nousua. Tuo peto kyllä syö sormet niin sitä saa varoa.

___

Sähköpostiin tuli muuten myös tieto Ruutin lonkista ne tuli D:nä takaisin ja kyynärpäät 0. Kai sinne pystyy soittaa perusteluja ja kysellä. Täytyy kun kotiin pääsen jos ne suostuvat kertomaan.