Tokokokeessa oltua töissä tuli niin intoa mennä treenaamaan tokoa kun näki hienoja tokosuorituksia, niin lähdettiin suoraan kun tuliin kotiin treenaamaan.

Ruuti sai tällä kertaa aloittaa. Otin vinkupallon mukaan, löysin vähän aikaa sitten niistä sen vinkuvan (toinen palloista on jo rikki) josta Ruuti tykkää kauheasti. Ensin

seurausta: bh-koe mielessä tehtiin kaaviota pätkissä ja välillä pysähdyksellä. Suht hyvin meni ja hyvä vire. Kuitenkaan ei sitä 50m jaksa täysin keskittyä saattaa vilkasta tai tuijottaa viistosti eteen. käännöksiä ihan erikseen, vasempaan käännöksestä en tykkää on keksinyt että siinä pitää kääntää pää jyrkästi vasemmalle ja ennakoi käännöstä tai sitten luulee täyskäännökseksi. Treenattiin niin että käännyin ja vinkupallo lensi oikealle ja niin että Ruuti suoraan käännöksen jälkeen juoksi siis mun edestä juuri eli päinvastaseen suuntaan mihin kääntää päätä. Sitten käännös jää väljäksi jos liikaa ennakoi. Tiivistä oli ja muuten paikka aika hyvä. Halusin kokoajan että hauskaa ettei myös latistu yhtään niin se mielessä treenattiin.

luoksetulo: Jätin noin 15m päähän istumaan, kutsuin käskin seisomaan noin 2m juostua ja siitä sitten luokse ja vauhti palkka. Eli keskityttiin seisomasta luoksetuloon. Ekan kerran meni maahan, muut hyviä stoppeja. Sitten myös se luoksetulon eteentulon sivulletulo. Viime kokeessa ennakoi sen estehypyssä ja luoksetulossa tuli sivulle suoraan. Niin huomasin että lähti sivulle jos käänsin katsetta vähän sivuun. Kun tuijotin suoraan eteen niin ei. Tehtiin sitten vain niitä että käskin eteen ja katsoin sivulle, aluksi meni tästä, ja kun kesti palkka lensin oikealle.

Rasmuksen kanssa

idari: kävelin nopeasti ja koitin olla niin jännittynyt kisamainen kuin pystyn. Istui palkka ja leikittiin sitten.

ruutu: häiriö merkeillä, neljä kappaletta pienempää ruutumerkkiä, aluksi ne oli ruudun vasemalla puolella sikin sokin melkein kuin luoksetulon merkit ei kauhean lähellä. Ensin hetsattuna merkkiä ja meni ihan kivasti. Ekalla kertaa ruuuun lähettäessä lähti niille häiriömerkeille päin. Sanoin ettei sinne ja kutsuin takaisin. Sitten lähti oikeassa kulmassa ja meni ruutuun. Menin tarkastamaan lähelle ja oli aika hyvin, testasin maahanmenon, ei olisi pitänyt. Uudestaan sama, seisoi hetken ja meni maahan, huusin takaisin seisomaan. Sitten laitoin häiriömerkkejä vaikeammaksi yksi oikealle puolelle noin puolikkaalle ruutu matkasta ja muut vähän lähemmäksi. Ekalla kertaa juoksi merkiltä ruudun oikeanpuoleiselle merkille. Odotin niin kauan että lähti ruutuun ja kehut kun oli siellä ja kutsuin takaisin. Sitten uudestaan ja nyt taisi mennä suoraan ruutuun. Täytyy siis Rasmuksen kanssa alkaa noita tehdä.

palkkasin paljon Rasmusta vain kehuin ja rapsutuksin, tykkää niistä myös kovasti melkein enemmän kuin lelusta. Mentiin ottamaan yhdeltä merkiltä toisesta sivusta ruutuun ja hyvin meni. Sitten kyykyssä ollessa lähetin kolmelle lähimerkille  yksitellen ja kehupalkalla. Oli tosi innoissaan ja kuumui kehuista, meni haukkuenkin. Pitää Rasmuksen kanssa alkaa enemmän käyttää kehuja ja rapsutuksia palkkana.

leikittiin vielä metskulla. Heitin ja pidin pannasta, juoksi kovaa kapulalle ja toi. Tarjosin lelua mutta halusi palkaksi hakea uudestaan metskun. Paristi heittelin sitä.

Ruutin kanssa

metskua: yök ällöttävää, oli taas asenne. Yritin samalla tavalla remmistä pitämällä muttei toiminut, vauhtinoutona alkaa tiputtelemaan jos en vapauta metrin päästä. Parhaiten toimii että vaadin vain tuomaan. Saatiin muutama hienoakin ja jätettiin siihen. Nyt paljon vain treeniä. Vähän treenattiin pitoa myös, pitää tosi huonosti ja mieluiten tiputtaisi sen sinne asti mihin tippuu ettei tarvitse hampailla koskea. Tehtiin myös ruutu merkin tai kulhon vieressä niin Ruuti muisti monen treeni kerran takaa sen kerran kun treenattiin ohjattua ja laitoin seisomaan merkin takia. Nyt sitten se luuli olevansa evl-koira ja meni hienoa merkkiä sinne taakse seisomaan ja siitä käsimerkillä kapulalle, ei kyllä halunnut tuoda metallia ja meni sitten uudestaan merkille. Ei sitä tarvitse opettaa kun keksii itse. :D Sama kun yritin ottaa merkin tasalta noutoa ja itse olin merkin ja Ruun välissä niin juoksi sinne merkille aina.

ruutua: koitin miten sujuisi ilman alustaa. Otin puolikkaalta matkalta, aluksi ei hokannut, sitten tarjosi vasemman etureunan merkkiä. Ja kun sain melkein oikeaa paikkaa hain alustan vielä että saadaan niistä täydellisiä. Tehtiin pari kertaa alustalla ja sitten ilman taas sujui. tarvitsee siis vielä ekalla kerralla avun että tietää missä se paikka on. Tehtiin myös merkin kautta evl-ruutuja. Ne meni myös hienosi, kunhan näytin pidempään kädellä ja pidensin käskyä. Fiksu pentu se on. :) Välillä liiankin kun improvisoi tai sitten katsoessaan Rasmusta tekee omia päätelmiä.

kaukkareita:  ensin avon. Pitkällä matkalla ja hyvin meni. Sitten tolpan kierrolla ylemmän luokan siirroksia. maasta seisomaan oli hienoja. Sitten siitä maahan, aluksi liikkui sitten alkoi sujua. Maasta seisomaan ja seisomasta istumaan, kun tajusin kuinka täytyy näyttää käsimerkki meni hienosti ja puhtaasti. Täytyy muistaa vain kerrata enemmän näitä nyt.

_______________

Eilisen malminkartano tokoilujen kuvia, tai loppu leikeistä - kuvat

Muokkasin myös Ruutin tokokokeen videota, pois seurauksen ja ehkä seisomisen(meni maahan) ja poistin välit. Tämän päivän tokokokoe videoita voisin katsoa jos olisi helppo ladata vaikka youtubeen jos tekisi tunnukset..

6.6. ASt:n tokokoe kuvat

__________________________________________________________

VIDEOT

- Ruutin viime tokokoe video muokattu kuten huomaa työskentely ei mitään parasta mahdollista

- youtube tunnus Stepin ja Dracun videot ladattu, tosi nopeasti latasi!

Astra Viuhka

Wimma

Ruutu-liike :D

+ corgia, x-rotu Ändi, lk collie alo, staffi avo, aussia, ossi, eng.sprinkku