Eilen mentiin Ruun kanssa agility harkkoihin. Meitä olikin vain 2kpl paikalla mikä oli hyväkin kun ei aikaa jäänyt yhtään liikaa kinkkisen radan kanssa. Tehtiin kahdessa osassa puolet ja puolet Marin & Rimman kanssa. Nauratti rataa tehdessä että tehdään ekaa kertaa rataa ja niin kauan jo harkat ollut, kun ollaan tehty aina tehotreeni ryhmän rataa joka on ollut valmiina. :D

Otin kuvan ratapiirroksesta joka hieman on muuttunut paikoittain. Hyppy 25 jäi pois ei mahtunut pituus suunnassa. putki 19 toinen pää ja välistä vedot hyppy 5 puolelta miten aiemminkin hypyt.

Päätin koittaa Ruutin kanssa maxi rimoilla, jälkeen päin seuraavalla kerralla tehdään vaikeat kohdat medeinä tai matalana maxina ja suorat, helpot hypätä voi olla maxina. Ruuti meni ohi jos tultiin liian pienellä kulmalla hypylle. En tiedä näkikö rimaa tai ei uskaltanut hypätä.

Alussa oli vaikea kulma 2 hypylle mitä ohitti ja oli ongelmia pysyä lähdössä. Sen pitäisi päästä seisomaan. No pysyi se parin korjauksen jälkeen. Intoa oli paljon. Vaikka olin selkä toiselel hypylle päin ennakoi sitä ja yritti tehdä pienen kaarroksen ja silloin ei pystynyt hypätä. Jouduin ottamaan kunnolla haltuun että sain paremman hyppy kulman hypylle. Twistinä seuraava kohta, olin varautunut heittämään paljon lähempää takaakiertoon mutta tuohan on jo takana melkein riittää käden heilautus. Sitten tultiin kolmos hypyn ohi, jos en malttanut odottaa ja pitää rintama suuntaa hyvin. Peruutin siitä putken suulle. Sitten kun otin oikealta puolelta seuraavat kiemurtelevat hypyt, tuli aina 5 hypyn ohi. oli taas sen verran vaikea kulma. Tehtiin se sitten vasemmalta puolelta ja sieltä paremmat. Kepeille mennessä haki pituutta (pituus=hyppy 24). Mutta tuli kepeille ja leikkasin takaa. Näissä oli verkot yhdet molemmissa päissä en tiedä vaikuttiko, mutta haki tosi huonosti helposta kulmasta sisään. Kuten toisessa kohtaa radalla. täytyy harjoitella taas keppi kulmia. Rata sujui hyvin sitten mutta suoran putken jälkeen piti saada haltuun. Pitää tähän opettaa käsky käännökselle suoran putken jälkeen. Otin ensin hypyn 14 pyörityksellä joka sujui hyvin ja pienellä kaarroksella. Sitten koitettiin jaakotusta ja että menisi kuvan viivan puolelta. Kuvassa putken väärä suu on kauempana mutta radalla se oli 1-1,5m päässä hyppyä. Rimma meni hyvin jaakotukselle niin että koira oikealla puolella, Ruutille piti tehdä jaakotus ja ottaa vasempaan käteen ja itse olla putken suun edessä. Itselle oli vaikea täytyy harjoitella tuollaista. Olin suunnitellut ohjaavani seuraavan vasemmalta puolelta hyppyä kepeille viennin, haki väärin sisään. Koitettiin oikealta puolelta viemällä ja takaa leikkauksella, se toimi hyvin, luulin ettei kestäisi tuosta kulmasta leikkausta. Siinäkin oli vaikea sisään haku ja on niin tarkkaa miten saan liikkua. Täytyy tuotakin harjoitella. hyppy 18=muuri, hyvin meni. Siitä suoraan putkeen eli 4 pääty. Välistä vedot ei sujunut aluksi taas maxi rimoilla niin otettiin ensin maassa ja medinä. Niin sujui. ohjasin oikealta puolelta. Ruuti kuunteli tosi hienosti kohdan 24-25 missä tultiin pituus putken jälkeen ja seuraavasta putkesta oikea suu, vaikka vasen oli tyrkyllä. Hyödyttää että opeteltiin täsputki ja meni putki ja se että hakeutuu mun puoleiseen päätyyn. pituus oli paljon lähempänä putkea kuin kuvassa. hyppy 28 mentiin toiselta puolelta eli takaa, siinä meinasi tulla ohi jos ei ollut vartalo kääntynyt. Tuli maxi hypyllä mutta sitten laitettiin se mediin että helpottaa. hyppy 29 oli myös toiselta puolelta eli sama kuin 12 ja sen jälkeen tein valssia että saisi pienen kaarroksen. Harjoiteltiin näissä myös suuntakäskyjä ja vahvistin hyvää käännöstä. Radalla oli paljon tosi hyviö harjoituksia kuin noi viistosti hypylle tulot ja sitten oli juostavaakin. Rata loppui siis meillä putkeen 30.

Kontakteja otettiin toisella kentällä tai puomia. Kännöksissä meinasi hyppiä eka, meni sitten hyvin kun oli narupallo etupalkkana. Täytyisi paljon saada vielä käännös treeniä.

Treenattava:

- keppi kulmia

- viistosti hypylle tulot

- twist

- suoran putken käännökset

- jaakotus ja koira toiseen käteen eli koira tulee siivekkeen ja ohjaajan välistä

___________

Muuta:

Baby ei tullutkaan kantavaksi niin pentuja ei tule, tarkemmin babyn sivuilta.

Ruutin siskoista Lindan lonkat tuli kennelliitosta C/B:nä (lähti B:nä) ja Manta siskon lähti A/B:nä. Kaverin Benin lonkat (samoissa kuvauksissa kuin Ruutin) lähti B:nä ja tuli C:nä. (arvio oli B tai C lääkärillä). Bobin tuli A:na minä lähtikin.