Elikkä nähtiin 5 maissa kilossa Maija ja Väinö (Mustantassun Sälli) mudi. Tervuerenin värinen oli. Käytiin ensin tekemässä jäljet koirille itikka metsään(uusi nimi) niin varjoinen ja täynnä itikoita. :D Ruutille kaari jälki missä 5 keppiä, kaartoi oikealle.

Sitten mentiin kentälle tokoilemaan. Ruuti aloitti ja juteltiin siinä samalla välillä jostain niin taukojakin tuli.

seuraus: sivuaskelia, sujui jo paremmin. Erityisesti peruutus parempaa. Vasempaan käännös hyvä. Taaskaan en muistanut oikeaan käännöksiä. Pari juoksu pätkää myös.

liikkeestä maahanmeno: jäi ekalla kertaa seisomaan. Sitten otettiin paristi maahanmenoa. En viritellyt ihan alkuun.

luoksetulo: kerrattiin alustaa. ensin tarjoamisella, sitten pikku hiljaa pidentäen matkaa. Teki aluksi vähän hitaampaa stoppia, mutta jätettiin sitten hyvään. Täytyy muistutella tuolla stoppi tapaa, tuossa ei ennakoi yhtään.

ruutu: hieno oli, meni kovaa ruutuun ja oli aikaa sen rakennuksesta. Suoraan juoksi mun pysäytys käskyyn saakka. Kokeiltiin toisesta suunnasta ja sieltä sujui kanssa. Seuraavalla kerralla ruutu eri paikkaan, tuossa suurinpiirtein on aiemmin ollut. Ja treenaan yleensä kentän samassa päädyssä.

ohjattu: Ruuti innostui kun näki pallot, hieman säheltämistä oli myös. Kerrattiin ekaksi merkkiä ja sitten pari merkin kiertoa. Olisi ollut niin kiva varastaa siitä palloille. Pallot oli aluksi ihan merkin tasossa, sitten laitoin kauemmaksi. Kunhan malttoi mennä hyvin merkille sitten sai hakea. Nyt voisi alkaa ottaa oikeaa, kun vasen sujuu noin hyvin. Ja kun sekin sujuu niin vaikka vesipullo keskelle.

kaukot: aamulenkillä ja vähän tuollakin. Seisomasta istumaan menoa enimmäkseen treenattu. Kun itse tarjoaa sujuu paremmin ja ilman käsimerkkiä.

tunnari: rivissä kapulat. Ekalla kerralla vein ja toisella Maija. Hyviä molemmat, kehuin ekalla kertaa heti kun nuuski omaa ja toisella kun toi. Palautuksia muistuteltiin kun tuli väljästi. Hyvin etsi, ekalla kertaa kävi nuuskimassa yhdessä paikkaa yhtä hajua, mutta meni sitten etsimään.

JÄLKI

Käytiin Ruutin tokoilujen jälkeen ajamassa jäljet jotka oli ollut jo melkein 2h. Ruuti ei meinannut ensin löytää jälkeä tai tajuta miten menee. Lähetin noin 1-2m päästä helpossa kulmassa. Hieman pyörimistä mutta löysi seuraavalle kepille jonka ilmaisi. Kai kahden kepin yli meinasi mennä. Kepit oli aika pieniä myös ja pari aika tummia. Kutsuin palaamaan ja sitten huomasi yleensä ne. Ei hätiköinyt jäljellä, pallolla leikittiin. Jäljen etsiminen kepin jälkeen ja välillä pätkän jäljestys huonoa. Mutta välillä taas hyvää jäljestystä. Loppu oli vaikea kun polku kulki vieressä ja ylitti 2 pientä polkua. Meni siinä etsimään isomman polun yli, kutsuin takaisin ja sitten tajusi missä meni.

Sitten katsottiin Väinön liikkeitä ja otettiin parit kuvat. Huomenna mennään mökille jonne koirat jää ja me Savonlinnaan.